Решено: Правителствена болница - не само за властта

До месеци "Лозенец" става еднолично акционерно дружество
16
Решено: Правителствена болница - не само за властта
Снимка: архив, БулФото

Правителствена болница вече няма да е само за властта.

С окончателно приетите от парламента промени в Закона за лечебните заведения тя няма да е второстепенен разпоредител с пари от бюджета на Министерския съвет.

До 6 месеца от влизането в сила на промените болницата трябва да стане еднолично акционерно дружество – Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец".

Според БСП обаче няма как правителствена болница да се издържа като търговско дружество, защото разполага едва със 140 легла при персонал от близо 900 души.

Сметките не излизат, скочи Георги Йорданов.

Според шефката на здравната комисия в НС Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче изказванията на БСП са опит за подривни действия, защото това бил маниерът на настоящата опозиция.

Тя настоя, че специалистите от болницата със сигурност ще привлекат много пациенти, така че тя ще функционира добре и като търговско дружество.

Парламентът реши още, че лечебното заведение ще продължи да осъществява дейностите по обучението на студенти и специализанти въз основа на определената на болница "Лозенец" акредитационна оценка.

Съгласно текстовете в срок до три месеца от влизането в сила на този закон Министерският съвет одобрява проект на договор, с който се уреждат отношенията между министъра на здравеопазването и ректорите на съответните висши училища, на които е предоставено управлението на държавно лечебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
начи на 140 обикновени бачкатори се падат по 900 хрантутници . и после нема пари за увеличение на пенсиите и заплатите .
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
целта е да стане еднолично акционерно дружество и да покажем на *** колко се грижим за тях преди изборитеи че банкянския папуас ще се лекува заедно с тяхгъста пропагандна гербава мъгла- и още една болица ще цица пари за частен джоб
11
1
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Така е, дори един известен политик, като му трепкаше сърцето отиде в друга болница. Шефът им е нарцис и не дава развитие на другите. В Берлин обединиха двата медицински университета от източен и западен, а ние създадохме още един в София. С медицината шега не бива.
10
1
 
5
 
! Отговори
Болница Лозенец преди 5 години
и досега си беше отворена за всякакви пациенти. От доста години е достъпна за всички, които имат желание да се лекуват в нея. Нищо особено не се случва-просто промяна на собствеността. Ама нали трябва барабан да се бие. Тя си е "втасала", както и другите болници.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От времето на Тато се носи славата на Правителствена болница че там лекарите са връзкари и за *** за зеле не стават. Само дето беше облагодетелствана с относително модерна медицинска техника. За по-малко равните пролетарии такива опции нямаше.
8
1
 
5
 
! Отговори
ime преди 5 години
Готов съм да се обзаложа, че до 10 години, там няма да има болница, а ще има мол и нов квартал.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки излекуван пациент е изгубен клиент е мото на българската здравна система.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази болница беше създадена от Тодор Живков , който много милееше за бедния народ. Другарите са свикнали на привилегии и сега много им е мъчно , че ще се лекуват в обикновенна болница с народа. Браво на Бойко Борисов истински Държавник.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2000 година за пръв път ходих на преглед в Правителствена болница. Платих си и ме прегледаха, не че имаше полза.
4
3
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
със 140 легла при персонал от близо 900 души.?? Какъв раздут ЩАТ?? Ами пръснете ги по другите болници тези медици---НО хахаха Те повечето не са медици- най вероятно там е една шуробаджанащина на шофьори лелки в стола братовчеди сестри и какво ли не !! Трагедия !!Най сладка и сигурна е ??-- ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Методий преди 5 години
Правителствена болница много отдавна работи с външни пациенти. Аз редовно си ходя там. Не че често не съжалявам за направения си избор, но ...
2
4
 
5
 
! Отговори
Ооооооооооо преди 5 години
140 легла при персонал от близо 900 души.------------------Еха, за правителствените чада нали..... А в другите места - липса на персонал. Защо ли ? Безобразници. Дали наистина всеки ОБИКНОВЕН човек ще може да се докопа до там ако му се наложи ?!?!?!
1
4
 
5
 
! Отговори
ime преди 5 години
Едно нещо да има работещо и да го съсипят селяците.