КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини

Пламен Димитров: Проектът "Възраждане" ще струва 200 млн. лв.
Обновена: 3 фев 2019 09:58 | 2 фев 2019 22:20, Анисия Иванова
200
КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини
Снимка: Bulgaria ON AIR

Проектът ни "Възраждане" - една национална програма за връщане на българи от Украйна и Молдова, ще струва 200 милиона лева. Той има реална възможност да върне у нас 100 хил. българи от Западните покрайнини, каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че вече е имал среща по темата с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи у нас, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. Проектът включва заселване в изостанали райони. Това ще се отрази и на икономиката ни, и на демографската криза. За да сработи, ще са нужни между 3 и 5 години", смята той.

Димитров обясни, че за целта са започнали картографиране на вакантните работни места в страната, както и опис на изоставените къщи в населените места, собствениците им и цената, на която могат да бъдат закупени имотите.

За връщането на 15 000 семейства годишно това би струвало около 200 млн. лв, допълни синдикалистът.

Средната работна заплата в България в момента за тях е атрактивна, каза още Димитров.

Целият разговор гледайте на сайта на Bulgaria ON AIR.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И не само безработните в Благоевград! Дупница е погром! Търсят се само продавачки и шофьори! Закриха се няколко завода в града, Актавис е със затихващи функции, ТЕЦ Бобов дол също, Мините в Бобов дол затвориха, Енергоремонт Бобов дол и т.н. Все големи предприятия! Югозападът е вече беден като Северозапада!
121
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ЗАДМИНА СТАМБОЛИЙСКИ. ТОЙ ВЪРНА 20-ТЕ ГОДИНИ БЪЛГАРИ КОИТО ЖИВЯХА ВЪВ ВАГОНИТЕ В НАДЕЖДА И ИМ ДАДЕ ПО 500 КВ.М. В КВ. СТРЕЛБИЩЕ ДА СИ НАПРАВЯТ КЪЩИ. ОТ ТЕЗИ КЪЩИ ПОЛУЧИХА ПО 3-4 АПАРТАМЕНТА НОВИ И ПАК ЕМИГРИРАХА В ЧУЖБИНА
120
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак се предлага насилственио изселване.
119
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни двеста милиона по схемата ... Дето се вика определени хора ще се облажат с неопределен резултат. А какво, пламенчо, ще ги правите новите безработни от Благоевград?Не е ли по-синдикално да се постараете с условията на труд и с цената на труда в тази бананова държавица, та да се върнат дечицата ни - те не са ли българчета?Как не се уморихте да сипете глупави и безплодни решения, а сте побелели или само сте остарели и дебели?!
118
0
 
17
 
! Отговори
outlander преди 5 години
шегаджия..............:)
117
0
 
24
 
! Отговори
не се чудете преди 5 години
С такива акъллии-такива резултати!
116
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще го номинираме за Нобелова Награда темата,откъде да намерим *** готови да обслужват червените !
115
2
 
28
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Вместо да дадат средната работна заплата на българите който са в България , а какво правим даваме я на чужденци пък и къща им купува държавата.
114
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и брадатите азиатски майки с деца дето уж бягали от война и прескачат телта на Далавери нещо моментално се изпаряват от тука,пък щяхте да ги интегрирате и да ги карате да ви работят!Хаха!
113
2
 
29
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тоя да вземе да върне парите, които ги е вземал за нищоправене и нищоговорене!
112
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това "нещо" през целият си съзнателен живот е било на хранилка в синдикатите. В резултат и на неговата добре свършена работа, резултатите са Налице и всеки един ги вижда.Така че,ти нямаш право да се парадираш по медиите,па камоли да даваш каквито и да е съвети!
111
1
 
28
 
! Отговори
бг преди 5 години
Да изселят българи от Западните покрайнини означава да обезбългарят български територии несправедливо отнети от България с Ньойския договор .Това е меко казано глупаво , а точно казано -предателство в услуга на сърбите.Тези хора не са емигрирали от Балгариа .Те са на българска територия ,където са живели дедите и прадедите им. Друг е въпросът с молдовски и украинските българи.
110
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
забравих и медиите!
109
1
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
В сговор са партии, бизнес, полиция, съд, прокуратура, бизнес срещу "простия" българин!
108
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи у нас, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. Проектът включва заселване визостанали райони. Това ще се отрази и на икономиката ни, и на демографската криза. За да сработи, ще са нужни между 3 и 5 години", смята той.Хем идеята е да не се внасят работници, хем щяли да бъдат с квалификация и да подпомогнат бизнеса.
107
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Синдикатите" очевидно са в сговор с "бизнеса" и работят във вреда на работещите.
106
3
 
32
 
! Отговори
1 преди 5 години
Всички сте от мафията! Само глупости дрънкате!
105
1
 
28
 
! Отговори
кво да кажеш преди 5 години
Тоя чисто и просто не е добре!Ама изобщо!
104
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Заглавието не е коректно. В Сърбия останаха под 20 000 българи, предимно възрастни хора. Невъзможно е да дойдат 100 000 българи от Западните Покрайнини.
103
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Доживях да видя жената в най уродливия и вид." Нищо не си видял, нищо не си разбрал, защото очевидно мразиш не само жените, но и човека. За съжаление не си сам. И бъдещето ще е трагично, ако не прогледнете и не се събудите.Ненормалното стана норма и жената, като извор и крепителка на живота, не желае да ражда роби!