КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини

Пламен Димитров: Проектът "Възраждане" ще струва 200 млн. лв.
Обновена: 3 фев 2019 09:58 | 2 фев 2019 22:20, Анисия Иванова
200
КНСБ ще връща 100 хил. българи от Западните покрайнини
Снимка: Bulgaria ON AIR

Проектът ни "Възраждане" - една национална програма за връщане на българи от Украйна и Молдова, ще струва 200 милиона лева. Той има реална възможност да върне у нас 100 хил. българи от Западните покрайнини, каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че вече е имал среща по темата с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи у нас, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. Проектът включва заселване в изостанали райони. Това ще се отрази и на икономиката ни, и на демографската криза. За да сработи, ще са нужни между 3 и 5 години", смята той.

Димитров обясни, че за целта са започнали картографиране на вакантните работни места в страната, както и опис на изоставените къщи в населените места, собствениците им и цената, на която могат да бъдат закупени имотите.

За връщането на 15 000 семейства годишно това би струвало около 200 млн. лв, допълни синдикалистът.

Средната работна заплата в България в момента за тях е атрактивна, каза още Димитров.

Целият разговор гледайте на сайта на Bulgaria ON AIR.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
35
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Поради безумието на ИДЕЯТА- Стигам до извода че това е някакъв ход на ОТЧАЯНИЕ от страна на Синдикати и Бизнес -понеже ИСТИНСКИЯТ РАБОТОДАТЕЛ на Синдикатите и БГ БИЗНЕСА в момента са РАБОТНИЦИТЕ-- Работниците тепърва ще диктуват правилата в България- Благодарение на Безхаберието и незащитаването на Синдикати към работници- Бизнеса взе всички права на Работещите- Робите напуснаха , и сега Бизнеса търси помощ от Синдикатите - Какво ОТЧАЯНИЕ ЛЪХА! Каквото надробихте -ТАКОВА ЩЕ СЪРБАТЕ!АМИН!
81
1
 
28
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Голямо гушене ще падне.Как след една хранилка успявате да измислите поредната глупост с възможност да присвоите голяма сума пари .Селска къща в умрял край без болница ,училище ,работа и ще даваме по 600лв.на някого да лежи и имитира дейност.В България има достатъчно сощ.слаби за които това може да се направи.Заселените по селата ще избягат по градовете...
80
1
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Поредното безумие на Синдиката и Правителство- Те вместо с тези 200 000 милиона да измислят механизъм за допълнително залащане и на малко останалите работещи роби - Те мислят как да излъжат някакви си украинци от ДЕРЕВНЯ!!
79
0
 
32
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Не може да не уважаваш хората, които работят, плащат данъци, крепят държавата докато са експлоатирани (за разлика от крадци с офшорки или такива купени с 20 лв преди изборите) и да очакваш някой да дойде отвън и да ти оправи дереджето.
78
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този и хамстер не може да върне,камо ли при Боко.
77
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пламенчо, ти май изперка? Трябва да правиш неща който да повишат мизерните заплати на работещите а не да търсиш евтина работгна ръка на работодателите. Ти изобщо знаеш ли, че си синдикалист? Само за това ти намерение тия дето ти плащат членски внос трябва да те линчуват
76
2
 
49
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
В България,човек може да се нагледа и наслуша на всевъзможни простотии.За съжаление от големи,по-големи.
75
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя какъв е синдикалист или антисиндикалист? Вместо да защитава срамните заплати на членовете си той плещи глупости с който иска да създаде конкуренция на пазара на труда. Баси безумието. И това е синдикален лидер!!!!!!!! Заплатите са срамно ниски със безропотното съгласие на такива синдикалисти. Срам.
74
2
 
42
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Десетки хиляди семейства да зарежат питомното и да тръгнат да гонят дивото? Докато корупцията и безнаказаността се ширят и България не започне да прилича на нормална държава, няма да стане. Да не говорим за манталитета на огромна част от сънародниците ни. Управляващи и чорбаджии твърде късно се усетиха, че секат клона на който седят.
73
0
 
31
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Идеята е хубава,но първо късно се сещат,второ вместо да се взимат подкупи за БГ-гражданство,легално ще се усвоят едни 200 милиона.Схемата е същата като парите за интегриране на цветните от махалите.Ще се изпишат едни пари,ще се похарчат и ефект няма да има.
72
2
 
40
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Абе лошо няма....а какво става със 2 милиона работна ръка която е във чужбина....за нея защо нищо не правите за да се върне обратно във България....учете се от Ирландия бе хора......
71
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се смеем ли?.Демагози.
70
2
 
34
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Пусни питомното, гони дивото. Между другото, заглавието подвежда. В западните покрайнини няма и 20 хиляди българи.
69
2
 
18
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Пусни питомното, гони дивото. Между другото, заглавието подвежда. В западните покрайнини няма и 20 хиляди българи.
68
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На нииииикойййй не му пуууукааааа!АЙ наздрави!!!!!!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Някой хора си просят експлоатацийката :)
66
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Тоя прилича на тракторист или каруцар."---На мен ми прилича на едно момче от квартала, което не можа да завърши Второ помощно училище София. Същият поглед, същото бритонче...
65
1
 
48
 
! Отговори
Лукойл преди 5 години
Дайте да видим имотите на синдикатите и какви заплати взимат
64
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде и тия щели да търсят нови българи. И на тях им трябва евтина работна ръка. Естествено, нали са в комбина с "работодателите". Щели да заселват обезлюдени райони. А питат ли се защо тези райони са обезлюдени? Защото хората са избягали от там. Защото там не са могли да си намерят работа. И как точно смятат да ги задържат в обезлюдените райони, като има свобода на придвижването. А какво правят, ьа да няма обезлюдени райони? Нищо.
63
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това профсъюзи ли са? Или агенция по миграцията? Има ли някой с всичкия си, да им плаща членски внос? Храним ги да си пият кафето с изедниците!