"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя

Те могат да засичат нарушителите дори в движение
3 фев 2019 09:55, Нели Христова
59
"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя
Снимка: Pixabay

Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ ще започне да използва нови супер модерни камери, съобщават от NOVA.

23 устройства вече са монтирани в полицейските автомобили и дебнат за нарушители. Те могат да работят дори и в движение. Почти незабележими са, но не пропускат провинилите се шофьори, които след това получават "честитки".

"Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата, а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни Илия Георгиев, инспектор в Пътна полиция в ГД „Национална полиция”.

 В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост.

"Патрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Няма такова ограничение на магистрала 90 км. Магистрала на 5 години в окаяно състояние, не се търси отговорност на строителя, а катаджиите се възползват лошите десни платна между Стара Загора и Пловдив, а левите вае още са добре и може да се кара с допустимата скорост от 140 км. Вместо да се търси отговорност от отговорните лица пак ние потребителите сме най- потърпевши! Не стига че парите за тези лоши пътища са от нашоя джоб, но и катаджиите продължават да точат пари от нашия джоб! ДОКОГА
55
1
 
5
 
! Отговори
хх до 53 преди 1 година
До Анонимен 53: Колега, ти по-добре изобщо не припарвай до магистралата!! За такива като тебе има регионални шосенца, и там ако искаш и с 40км/час си припкай!!
54
5
 
9
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Особено "умни" разсъждения - всеки, който шофира по-бързо от теб е безмозъчен. Като караш с 90 по магистралата вместо с разрешените 140 км/час, от София до Бургас ще стигнеш за над 4 часа, вместо за малко над 2 часа и половина, т.е. повече време на пътя, по-голяма умора, по-голям риск от катастрофа. Второ, най-опасни по пътищата винаги са тези, които се движат с скорост различаваща се много от скоростта на останалите, т.е. такива като теб предизвикват катастрофите. 90 на магистрала!!!
53
4
 
2
 
! Отговори
Тео преди 1 година
С такова мислене и мрънкане няма да стигнем далеч! Онова кръгло знакче с червения кръг по периферията на бял фон и обикновено двуцифрено число в средата е за МАКСИМАЛНА допустима скорост. Точка! Щом ограничението е 90 км/ч, ще се кара максимално с тази скорост и със скорост, съобразена с обстановката! Ако има нужда, човек може да шофира и с 50 км/ч извън населено място при ограничение 90. Причини много - болен човек в автомобила, опасен товар и много други! Нека бъдем толерантни!
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз с 90 км си карам и на магистралата когато съм с децата и жената. Когато съм сам до 120 км и никога повече просто нямаме пътища за високи скорости. Които бързат да летят. Защо трябва заради такива които се правят на състезатели да се избиваме ние които имаме семейства. На Безмозъчните им давам път с предимство да се размазват и да намаляват.
51
2
 
8
 
! Отговори
хх преди 1 година
Ами,колеги, ще обясня: - по пътищата в България има страшно много нелогични, неоснователни и определено сгрешени ограничения, шофьор съм от 40 год. и знам какво говоря/пиша/! Та г-дата санкциониращи ги знаят прекрасно и не случайно - те точно там си изкарват прехраната! Те не се отзовават на проблемно място/пр. задръстване/, когато трябва помощ, те чакат някъде в засада с въпроса: "И сега кво прайме..."
50
9
 
7
 
! Отговори
висок преди 1 година
Пука ми! В града карам с 10 км под разрешеното, бързаците да си търсят други пътища. Кеф е в комплекса да караш на втора без газ с 12-15 км час и отзад да събереш 20 тина таксита и бързаци!
49
1
 
12
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
По принцип този знак е незаконен. От 90 км/час не може директно да се намалява на 50 км/час, а трябва да има междинно намаление от 70 км/час. Разрешено е обаче от 90 на 60 км/час.
48
2
 
4
 
! Отговори
Да попитам преди 1 година
Някой знае ли дали старите астри със старите камери дали могат да снимат в движение?А относно статията трябва на някой места да променят скороста за движение.Наскоро имах случка на главен път с разрешена скорост 90 км/ч изведнъж виждаш знак за 50 км/ч и то за 200 метра и точно там се разминах с патрулката в движение...
47
1
 
12
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
По принцип си прав, но в повечето случаи колони се образуват след водачи шофиращи с максимално разрешената скорост, т.е. сбъркана е разрешената скорост.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип извън населено място скоростта не трябва да пада под 80 км/час при движение по по-главния път, вкл. и където има кръстовища. Намаляването на разрешената скорост пред кръстовища до 50-60 км/час води до повече катастрофи. На много места безопасната скорост е примерно 14-160 км/час, но ... 90 км/час и катастрофите се увеличават. Защо става така, не е трудно човек да се сети и сам.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По света правят други работи - скоростта я менят динамично в зависимост от пътя. Наскоро това го гледах в САЩ - увеличаваха с по 5 мили разрешената скорост в зависимост от пътя. В България са заковали 50 км/час в населено място и 90 км/час извън населено място, независимо какъв е пътя. Затова и стават повече катастрофи.
44
7
 
2
 
! Отговори
гост преди 1 година
До ДртПрч
Абе ти ли си най - умния в цяла Европа та ще даваш акъл колко да е ограничението? Навсякъде ограничението е 90 км.ч. изключвам магистралите.
43
7
 
15
 
! Отговори
основна задача преди 1 година
Основна задача на тези с камерите и изобщо на КАТ трябва да стане борбата с водачи, които образуват колони заради бавно каране. Щом не може да кара с разрешената скорост или няма необходимата квалификация или превозното средство е с технически проблеми. И двете са основания за спиране от движение.
42
12
 
25
 
! Отговори
има 2 проблема преди 1 година
Има 2 основни проблема за ПТП в България. Първият е отвратителната поддръжка на пътищата, откакто шайката на сикаджията е на власт. Вторият проблем са тарикатите, които карат с 60-70 км/ч. по главните пътища. Тях всички останали, движещи се нормално, са принудени да ги изпреварват. ***, който кара с 60 км/ч. създава несъизмеримо повече опасности за произшествия от човек, който кара със 100-110 км/ч.
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер хранилки за пълнене на съдрания от 10 години бюджет на Вожда!Държава без икономика и производство...пари откъде?Ами от глоби и данъци!Но това не може да е безкрайно!
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората предлагащи 110 извън населено място явно мислят, че са сами на пътя! Истинската опасност е разликата между максималната и минималната скорост. Ако карате със 110 колко ТИР-а ограничени на 90 ще настигнете и изпреварите? Това колко повече конфликтни ситуации са? И зад всеки ТИР ще има опашка от по 20 коли. Истинската безопасност се постига чрез уеднаквяване на скоростта,която води до намаляване на общия брой на изпреварванията.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДртПрч - пич, виж новината вчера - пак е загинал младеж между Стара Загора и Казанлък, понеже се е блъснал в кон. Ето ти пример - 100 или 120 км/ч даже може и да са 80 км/ч и си пътник. Това дали колата ти може да спира с ABS няма никакво отношение към това, ако ти се наложи да спреш за 1 секунда внезапно. Дано не го изпиташ, не ти го пожелавам, но както виждаш при такава ситуация ако ще да си във последен модел ферари с автоматичен контрол, пак няма да ти помогне. Със здраве.
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е да започнат и в движение да засичат примерно превишената скорост, както е навсякъде по другите развити държави. Кара насреща срещу теб полицейска кола по улицата и може да определи веднага дали си в нарушение на скоростта или не. Крайно време е серийно да започне да се следи за нарушители, а не един засечен с нарушение, други 6 минават покрай него или след него и се измъкват. Снощи караха пак по Малинов с над 120 км/ч разни джигити със стари БМВта. Това трябва да спре.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дисциплината не е нещо с което можем да се похвалиме. Ако бяхме дисциплинирани и отговорни нямаше да даваме пари за камери и ред такива глупости!