"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя

Те могат да засичат нарушителите дори в движение
3 фев 2019 09:55, Нели Христова
59
"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя
Снимка: Pixabay

Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ ще започне да използва нови супер модерни камери, съобщават от NOVA.

23 устройства вече са монтирани в полицейските автомобили и дебнат за нарушители. Те могат да работят дори и в движение. Почти незабележими са, но не пропускат провинилите се шофьори, които след това получават "честитки".

"Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата, а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни Илия Георгиев, инспектор в Пътна полиция в ГД „Национална полиция”.

 В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост.

"Патрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето българи не се признават за джигити,но имат такива наклонности! В цяла Европа едно,а тука по нашенски! Е как си я мислите тая? Чакам с нетърпение новите камери,а и една поне на Ал.Малинов,в Младост2, София.
32
15
 
21
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До до професор некъфАбе да ти кажа, налагало ми се е да спирам рязко на пътя и зара четирикраки и заради двукраки животни и съм се справял добре досега. Колата ми има ABS и спира от 110 км/ч на по-кратко разстояние от москвич, каращ с 80 км/ч. Затова не виждам смисъл да карам като баба. Разрешената скорост извън града трябва да се вдигне поне до 110км/ч. На хората им е писнало от глупави ограничения и затова не ги спазват.
31
13
 
27
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
90% от хората карат извън града със скорост 0т 100-110 км/ч, без това да е някакъв проблем за безопасността. Пътят го позволява, автомобилите го позволяват. Не виждам защо трябва да спазваме ограничения на скоростт, смятани за безопасни преди 50-60 г, когато автомобилите бяха в пъти по-бавни, по-зле оборудвани като ниво на сигурност и с 2-3 по-дълъг спирачен път. Това е пълно безумие.Животът е движение.
30
10
 
10
 
! Отговори
до професор некъф преди 5 години
Абе , чадо ненагледно, ти опитвал ли си да избегнеш сблъсък с внезапно излязло животно на пътя или кретаща каручка , при 100-120км/ч - както предлагаш. ...
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До wowВсе тая, стига да намали инциденти те по пътя.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер технология от 2007-***!
27
4
 
28
 
! Отговори
Wow преди 5 години
Хора неразбирате ли, че никой не се бори с войната по пътищата... Истината е, че тези камери са за да пълнят хазната с пари.Не ги интересува вашият живот а парите от глобите.Не се радвайте на новите камери... Това са хранилки на държавата
26
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека е както в Израел. Всеки има камера в колата и ако заснеме нарушение - носи камерата в КАТ. Там му дават нова. Виновния си получава наказанието. Сигурен съм, че само за месец няма да остане нито 1 джигит на пътя. Аз лично мога да гарантирам поне по 5000 нарушения на ден които ще предавам на КАТ. 100 като мене и проблема с джигитите е решен.Но няма воля. Всичко е замазване на очите за да се откраднат едни пари за да купим поредните камери които няма да се използват.
25
1
 
16
 
! Отговори
900 к.с. талига преди 5 години
Браво, но един мамут се хвали с клип в нета че летял с 280 по околовръстния път на София!
24
11
 
31
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Само дето високата скорост сама по себе си не е проблем за безопасността. За мен са много по-голям проблем тези, които се движат по пътя твърде бавно и по този начин принуждават останалите да ги изпреварват дори и с известен риск, заради колоните, които се образуват зад тях. На много места пътят позволява и високи скорости, които са безопасни и много над ограничението от 90 км/ч. Време е тези ограничения да се прцизират според възможностите на пътя или поне да се вдигнат на 110 км/ч извън града.
23
3
 
24
 
! Отговори
spomen преди 5 години
Спомням си ,че при първото падане от власт на най-некъдърната и крадлива партия от власт,но за сметка на това най-безскрупулна опг,Конституционният съд обяви мобилните камери за заснемане на нарушения по пъта за противоконституционни.Да не би да сме сменили Конституцията на България,дами и господа?!
22
1
 
35
 
! Отговори
GoogleStreetView преди 5 години
Най-новите ни камери могат да засекат в движение площта и дълбочината на дупките и да изчисляват в реално време изкрадените пари на километър автомагистрала, в G.Earth можете да "видите" липсващите пътища, за които са усвоени парите, и най-важното - имаме данни кои служители на МВР гледат порно с катерици.
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да изрежат по една амбразура за картечница на патрулките си и огън по гадните шофьори!То пък лошо защото утре няма да има кого да глобяват за простотии и да пълнят бюджета на Мутрю!
20
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви камери кви 5 лева, никога нищо не плащам, всичко отпада по давност така или иначе, ушев е все така безполезен ако ще и совалка с камера да му дадат, а най-лошото е ненаучените шоферчета дето като видят гълъб почват да въртят волана и да се забиват по мантинелите и да гинат като кучета. Та кво за камерите?
19
7
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До ГостАко се движи патрулката по магистралата с разрешена скорост, тя мери скоростта на тези, които я задминават и не е в нарушение. Няма нужда да спира в аварийната лента, а ти в дясната няма как физически да караш с превишена скорост, щом патрулката кара по нея. А на останалата пътна мрежа, патрулката спокойно може да си стои на някоя отбивка или пък просто на банкета и пак да те снима. Полицаите не са чак толкова неграмотни, че ти да ги учиш на акъл.
18
1
 
5
 
! Отговори
tatarin преди 5 години
*** с ваште камери пътища намате камери и полицаи навсякъде
17
1
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо никъде няма информация за общата сума на глобите за 2018 и за реално постъпилата в хазната част от тази сума.
16
3
 
13
 
! Отговори
дам преди 5 години
До ГостТези камери може да снимат и насрещно движещи се автомобили. Компютъра автоматично вади скороста на патрулката и измерва на насрещнодвижещия се автомобил.Също така не е нужно наличието на катаджия.Може патрулката да е празна, а камерите да си щракат.Най добре не карайте без гражданска и спазвайте ограниченията.А Триногите са даже и по коварни, защото се научиха да ги слагат на тротоара , а патрулка не се вижда
15
7
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Значи тези камери ще могат да се използват само на булеварди, но не и на останалите части от пътната мрежа. Ако се движи тази патрулка на магистралата, значи трябва да се движи в аварийната лента, което е нарушение.. На двупосочен път също ще е в нарушения, защото ще причинява задръствания движейки се с до 80 км.ч.
14
1
 
14
 
! Отговори
дам преди 5 години
Това че сте правили материал по новините, не значи, че толеранса си е закован на 105 кмПросто за репортажа бяха е сложили на толкова.Иначе редовно е слагат са 10 км над позволенета скорост.