"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя

Те могат да засичат нарушителите дори в движение
3 фев 2019 09:55, Нели Христова
59
"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя
Снимка: Pixabay

Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ ще започне да използва нови супер модерни камери, съобщават от NOVA.

23 устройства вече са монтирани в полицейските автомобили и дебнат за нарушители. Те могат да работят дори и в движение. Почти незабележими са, но не пропускат провинилите се шофьори, които след това получават "честитки".

"Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата, а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни Илия Георгиев, инспектор в Пътна полиция в ГД „Национална полиция”.

 В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост.

"Патрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повечето българи не се признават за джигити,но имат такива наклонности! В цяла Европа едно,а тука по нашенски! Е как си я мислите тая? Чакам с нетърпение новите камери,а и една поне на Ал.Малинов,в Младост2, София.
35
15
 
20
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 месеца
До до професор некъф

Абе да ти кажа, налагало ми се е да спирам рязко на пътя и зара четирикраки и заради двукраки животни и съм се справял добре досега. Колата ми има ABS и спира от 110 км/ч на по-кратко разстояние от москвич, каращ с 80 км/ч. Затова не виждам смисъл да карам като баба. Разрешената скорост извън града трябва да се вдигне поне до 110км/ч. На хората им е писнало от глупави ограничения и затова не ги спазват.
34
13
 
26
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 месеца
90% от хората карат извън града със скорост 0т 100-110 км/ч, без това да е някакъв проблем за безопасността. Пътят го позволява, автомобилите го позволяват. Не виждам защо трябва да спазваме ограничения на скоростт, смятани за безопасни преди 50-60 г, когато автомобилите бяха в пъти по-бавни, по-зле оборудвани като ниво на сигурност и с 2-3 по-дълъг спирачен път. Това е пълно безумие.

Животът е движение.
33
10
 
9
 
! Отговори
до професор некъф преди 4 месеца
Абе , чадо ненагледно, ти опитвал ли си да избегнеш сблъсък с внезапно излязло животно на пътя или кретаща каручка , при 100-120км/ч - както предлагаш. ...
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До wow

Все тая, стига да намали инциденти те по пътя.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Супер технология от 2007-ма!
30
4
 
27
 
! Отговори
Wow преди 4 месеца
Хора неразбирате ли, че никой не се бори с войната по пътищата... Истината е, че тези камери са за да пълнят хазната с пари.
Не ги интересува вашият живот а парите от глобите.
Не се радвайте на новите камери... Това са хранилки на държавата
29
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека е както в Израел. Всеки има камера в колата и ако заснеме нарушение - носи камерата в КАТ. Там му дават нова. Виновния си получава наказанието. Сигурен съм, че само за месец няма да остане нито 1 джигит на пътя. Аз лично мога да гарантирам поне по 5000 нарушения на ден които ще предавам на КАТ. 100 като мене и проблема с джигитите е решен.
Но няма воля. Всичко е замазване на очите за да се откраднат едни пари за да купим поредните камери които няма да се използват.
28
1
 
15
 
! Отговори
900 к.с. талига преди 4 месеца
Браво, но един мамут се хвали с клип в нета че летял с 280 по околовръстния път на София!
27
11
 
30
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 месеца
Само дето високата скорост сама по себе си не е проблем за безопасността. За мен са много по-голям проблем тези, които се движат по пътя твърде бавно и по този начин принуждават останалите да ги изпреварват дори и с известен риск, заради колоните, които се образуват зад тях. На много места пътят позволява и високи скорости, които са безопасни и много над ограничението от 90 км/ч. Време е тези ограничения да се прцизират според възможностите на пътя или поне да се вдигнат на 110 км/ч извън града.
26
3
 
23
 
! Отговори
spomen преди 4 месеца
Спомням си ,че при първото падане от власт на най-некъдърната и крадлива партия от власт,но за сметка на това най-безскрупулна опг,Конституционният съд обяви мобилните камери за заснемане на нарушения по пъта за противоконституционни.
Да не би да сме сменили Конституцията на България,дами и господа?!
25
1
 
34
 
! Отговори
GoogleStreetView преди 4 месеца
Най-новите ни камери могат да засекат в движение площта и дълбочината на дупките и да изчисляват в реално време изкрадените пари на километър автомагистрала, в G.Earth можете да "видите" липсващите пътища, за които са усвоени парите, и най-важното - имаме данни кои служители на МВР гледат порно с катерици.
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе да изрежат по една амбразура за картечница на патрулките си и огън по гадните шофьори!То пък лошо защото утре няма да има кого да глобяват за простотии и да пълнят бюджета на Мутрю!
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кви камери кви 5 лева, никога нищо не плащам, всичко отпада по давност така или иначе, ушев е все така безполезен ако ще и совалка с камера да му дадат, а най-лошото е ненаучените шоферчета дето като видят гълъб почват да въртят волана и да се забиват по мантинелите и да гинат като кучета. Та кво за камерите?
22
7
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 месеца
До Гост

Ако се движи патрулката по магистралата с разрешена скорост, тя мери скоростта на тези, които я задминават и не е в нарушение. Няма нужда да спира в аварийната лента, а ти в дясната няма как физически да караш с превишена скорост, щом патрулката кара по нея. А на останалата пътна мрежа, патрулката спокойно може да си стои на някоя отбивка или пък просто на банкета и пак да те снима. Полицаите не са чак толкова неграмотни, че ти да ги учиш на акъл.
21
1
 
4
 
! Отговори
tatarin преди 4 месеца
*** с ваште камери пътища намате камери и полицаи навсякъде
20
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 4 месеца
Защо никъде няма информация за общата сума на глобите за 2018 и за реално постъпилата в хазната част от тази сума.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КАТ не разбра една проста истина. Не е важно да са сурови глобите, важното наказанието при всяко нарушение да е неизбежно. Процента от регистрираните нарушения към общия брой сигурно е под 1%. Ще се окаже, че е по вероятно да спечелите от лотарията от колкото КАТ да ви хване в крачка. Най-смешната част, че всички знаем къде чакалят така, че не много трудно процента да стане 0%.
18
3
 
12
 
! Отговори
дам преди 4 месеца
До Гост
Тези камери може да снимат и насрещно движещи се автомобили. Компютъра автоматично
вади скороста на патрулката и измерва на насрещнодвижещия се автомобил.
Също така не е нужно наличието на катаджия.
Може патрулката да е празна, а камерите да си щракат.
Най добре не карайте без гражданска и спазвайте ограниченията.
А Триногите са даже и по коварни, защото се научиха да ги слагат на тротоара , а патрулка не се вижда
17
7
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 месеца
Значи тези камери ще могат да се използват само на булеварди, но не и на останалите части от пътната мрежа. Ако се движи тази патрулка на магистралата, значи трябва да се движи в аварийната лента, което е нарушение.. На двупосочен път също ще е в нарушения, защото ще причинява задръствания движейки се с до 80 км.ч.