"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя

Те могат да засичат нарушителите дори в движение
3 фев 2019 09:55, Нели Христова
59
"Супер камери" в борбата с джигитите на пътя
Снимка: Pixabay

Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ ще започне да използва нови супер модерни камери, съобщават от NOVA.

23 устройства вече са монтирани в полицейските автомобили и дебнат за нарушители. Те могат да работят дори и в движение. Почти незабележими са, но не пропускат провинилите се шофьори, които след това получават "честитки".

"Автомобилът разполага с две камери. Едната е инсталирана на тавана колата, а другата е вградена в предната броня. В багажника има инсталирана самостоятелен компютър, който обработва наличната информация”, обясни Илия Георгиев, инспектор в Пътна полиция в ГД „Национална полиция”.

 В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост.

"Патрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази новина е copy-paste - чел съм я поне 20 пъти за миналата година. За тази година ще бъде още толкова.
12
6
 
5
 
! Отговори
Каруцата пред коня преди 5 години
Преди години един Началник на КАТ казваше, че ВИНАГИ, когато управлява личния си автомобил, присвятква с фаровете, за да "предупреди" насрешното движение, че има полиция. Резултат-всички намаляват скоростта и се движат безопасно. А сега катаджиите се крият, за да ни снимат и глобят, че сме нарушили ограничението! Браво! А че сме опасни и за една снимак може да убием хора? Плашете ни, бе, не ни глобявайте!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано минко рушвета, гледайки свръх модерната техника с която работи, проумее що за теле е. А нещо разправят че нямало мераклии за КАТеричоци. Натискали се за митничари много.
10
0
 
17
 
! Отговори
Пак... преди 5 години
...питам!!!!!!!!!!!!!!! Какво става когато мутрата и кюнеца не си платят глобите! И това системно! Пак ли полицията ще живее от глобите, които редовните граждани си плащат! Скоро и полицаи няма да има в държавата на мутрата и кюнеца!
9
7
 
4
 
! Отговори
Рекордни продажби преди 5 години
Ами супер-мега-гига тол системата на Kapsch си работи и са продадени рекорден брой винетки !
8
1
 
34
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"В купето на патрулката има екран, на който в реално време се вижда пътят."Това ще да е някоя технология от близкото бъдеще. Ще подшушна на катаджиите една тайна- ако погледнат през предното стъкло, също се вижда пътя в реално време.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия така и не разбраха че ако не намерят начин успешно да си събират глобите, ако ще и хипер камери да сложат, все тая!Джигитите ще си събират актовете в колекция, няма да плащат нито един от тях, и ще продължават да карат както си искат
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво стана със супер-мега-гига тол системата ви?Тръгна ли?Хаха!
5
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Имаше вчера едно клипче и статия в друг сайт за две пиш лемета с някаква тунингована кола, дето движат с 280 км/ч по Околовръстното на София, съвсем на скоро. Яко жули чалга, минават на червено, абе класика. Гордост голяма, даже качили клипчето в интернет умниците.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераската милиция вместо да си върши работата само простотии твори!Харчат милиони за камери,пък после ще ги събират от глоби!Наливане в каца без дъно!А през това време индопакистанската папплач ни ограбва,убива изнасилва!Закривай Тиквария!
3
7
 
13
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 5 години
И камери, и полиция да има, шофьорите нямат манталитет в България... *** ще си остане ***, трябва яки закони затвор,, глоби, и отнеемане не книжки за 5 г.
2
0
 
5
 
! Отговори
сашо преди 5 години
Е има толеранс!
1
4
 
7
 
! Отговори
Съби преди 5 години
Първи съм крайййй