22 години след политическата криза - какво се промени

Живеят ли българите по-добре днес?
4 фев 2019 22:50, Нели Христова
101

Какво се случва 22 години след 4 февруари 1997 година - денят на развръзката на политическата криза в България, последвала след протестите срещу управлението на правителството на Жан Виденов и БСП?

Журналистът и политикът Асен Агов коментира темата в студиото на  Bulgaria ON AIR.

"Там се пречупи онова, което бавеше България по пътя ѝ към Европа. СДС получиха мандат да извършат необходимите реформи, да стабилизират финансите, да престъпят към ЕС И НАТО и по този начин България да се закотви в западния свят", коментира журналистът.

По думите му вследствие на 4 февруари е приключил икономическият преход на страната, но политическият преход се е забавил, заради липсата на воля на следващите правителства да извършат необходимите реформи в съдебната система.

"Смятам, че България трябва да се отърве от това централно правителство. Който и да дойде на власт, ще бъде затруднен от проблемите, които всекидневно се струпват върху плещите на правителството", категоричен беше Агов.

Според него сега живеем по-добре, България е по-богата и никога не е била толкова богата, колкото е в момента. Гражданите са на мястото си, но не им се предлага платформа, за застанат зад нея и затова има спорове между управляващи и опозиция.

Относно ситуацията в Европа, журналистът заяви, че Великобритания не е пресметнала добре ползите и загубите от излизането от ЕС и така е довела Европа до сериозни проблеми. По думите му по този начин страната е загубила авторитета си, който е трупала с векове.

Агов коментира и политическата криза във Венецуела. Според него режимът на Мадуро е довел до бягството на 3 милиона венецуелци от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
20
 
! Отговори
З преди 5 години
Този какво знае алкохол
36
5
 
35
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Ех,ага,ага нищо не се е променило.Същата бяла риза,побелелият мустак,същия начин на мислене и с днешна дата отново на дивана.РАЗЛИКА ИМА-НЯМА СЛУШАТЕЛИ.ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ СВЪРШИХА!
35
5
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
И тогава бяхме, и сега сме - все по голи задниции... 100 евро пенсии...
34
4
 
30
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Три милиона към тридесет милиона население е 10 процента за Венецуела.Два милиона към осем милиона население са двадесет и пет процента за България.
33
6
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Кризата си беше чисто икономическа. За 8-те години след 10 ноември соц. номенклатурата беше прилапала всичко. Другарите вече бяха с пари дето трябваше да се използват и скрият. В резултат на това дойде Иван Костов и се почна приванизацията
32
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Това беше символ верую на комунистите, а не на демокрацията.Сега ни налагат като правило това, което си формулирал(а) ти, но то е измислено от потомците на онези, които преди 100 години организираха Октомврийския преврат и пратиха злобното дребно човече да съсипе една велика империя. Сега правнуците на същите онези искат да съсипят Европа и да унищожат ценностите на християнската цивилизация, за да продължат да богатеят.
31
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режима на Мадуро е довел до бягство на 3 милиона от страната , значи също като режима на Борисов.
30
6
 
35
 
! Отговори
алчен старец преди 5 години
Асан ага изпълзя на светло за да покаже колко пластичен и приспособим индивид е - винаги с таз , която е на власт !
29
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България стана един ромски катун, това се промени
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
........................................каза един предател
27
6
 
26
 
! Отговори
До 13-ти... преди 5 години
...от Асан Агофф..уу..при бай Тошу - сирене ИСТИНСКО КРАВЕ - ЛЕФ И ОСЕМСЕТ,пакетче(125 гр) ИСТИНСКО КРАВЕ МАСЛО фЪф ПЕРГАМЕНТ НУЛА ,ШЕЕСЕТ И ОСЕМ СТОТИНКИ,ФъФ станиоЛ,нула и 72 стотинки;МОЯТА ОСНОВНА ЗАПЛАТА БЕШЕ 210 ЛЕВА,ПЛЮС ВИЧКИ ДОБАфКИ,СТАЖ,ВРЕДНИ,НОЩНИ И Т.Н.,СТИГАЛ СЪМ 400 ЛЕВА БРУТО,ПАЗЯ СИ фСИЧКИ ДОКиМенти иСТАРИ ЦЕНИ;!!!СЕГА: СИРЕНЕ ОТ ПАЛМОВО масЪЛЦЕ,КРЕДА И ЗАБуЛЕКАРСКИ ГИПС - ДЕСЕТ(10) ЛЕВА,ЛУКАНКА(СУРОВА) ОТ КОЖА И СфИНСКИ КРАКА И КОПИТА - триесет и ДЕВЕТ ЛЕВА,99 СТОТИНКИ!!!!!!
26
4
 
33
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
махнете гоп тоя супер гнусен е!
25
5
 
39
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Глупакът Агов, подпиран от тъст ченге в миналото се накичи за демократ и бързо премина в отбора виновен за упадъка. Сега на хранилка по милост във външно министерство, лапка пак и се прави на умен...
24
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как на такива долни предатели им се дава още трибуна да бръщолевят глупости??? Слава Богу, че бързо ги забравят когато си отидат (не че му го пожелавам)!Някак си спомням си, че имаше едно такова крачетало и също такъв подлец Симеон Ганев! НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ СИ СПОМНЯ ЗА НЕГО, НО ДАНО ГОСПОД ГО ОСЪДИ!
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарно, нямаме нефт, имахме хора . Източиха ни хората . Какво по голямо ограбване от това. От бомбардировките на София от наглосаксонците има по-малко жертви.
22
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеят ли българите по-добре днес?България е изкуствено превърната в *** от българските родолюбци в нея. Отговорът е кристално ясен - НЕ!
21
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА -ТОВА Е ГОЛЯМА ПРОМЯНА
20
6
 
33
 
! Отговори
така е преди 5 години
Хайде да сметнем коя страна е загубила повече. Венецуела три милиона от общо 31,а България 2 милиона от осем, след като ни набутахте в НАТО и ЕС. Та кой режим е по - лош, оня във Венецуела или този тук.
19
5
 
25
 
! Отговори
Асан Агофф.. преди 5 години
..на тоЯ ,мозАка му е ЛЪСКАф(загладен) като ЛЕДЕНА ПаРЗАЛКА!!!!
18
4
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Още един СеДеСрал,край нямат ,ей...