22 години след политическата криза - какво се промени

Живеят ли българите по-добре днес?
4 фев 2019 22:50, Нели Христова
101

Какво се случва 22 години след 4 февруари 1997 година - денят на развръзката на политическата криза в България, последвала след протестите срещу управлението на правителството на Жан Виденов и БСП?

Журналистът и политикът Асен Агов коментира темата в студиото на  Bulgaria ON AIR.

"Там се пречупи онова, което бавеше България по пътя ѝ към Европа. СДС получиха мандат да извършат необходимите реформи, да стабилизират финансите, да престъпят към ЕС И НАТО и по този начин България да се закотви в западния свят", коментира журналистът.

По думите му вследствие на 4 февруари е приключил икономическият преход на страната, но политическият преход се е забавил, заради липсата на воля на следващите правителства да извършат необходимите реформи в съдебната система.

"Смятам, че България трябва да се отърве от това централно правителство. Който и да дойде на власт, ще бъде затруднен от проблемите, които всекидневно се струпват върху плещите на правителството", категоричен беше Агов.

Според него сега живеем по-добре, България е по-богата и никога не е била толкова богата, колкото е в момента. Гражданите са на мястото си, но не им се предлага платформа, за застанат зад нея и затова има спорове между управляващи и опозиция.

Относно ситуацията в Европа, журналистът заяви, че Великобритания не е пресметнала добре ползите и загубите от излизането от ЕС и така е довела Европа до сериозни проблеми. По думите му по този начин страната е загубила авторитета си, който е трупала с векове.

Агов коментира и политическата криза във Венецуела. Според него режимът на Мадуро е довел до бягството на 3 милиона венецуелци от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, Венецуела и Иран са най-големите вргове на "демокрацията", защото са национализирали петрола и отказват да го дават без пари на наглосаксонци и "американци"
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно ситуацията в Европа, журналистът заяви, че Великобритания не е пресметнала добре ползите и загубите от излизането от ЕС Агов не е сметнал нищо, а те добре са сметнали като предупредиха няколко пъти, че ако ЕС не се реформира , ще напуснат.
15
2
 
24
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Това с индийците е срам за България мой човек утре ако посегнат на баба ти или някой твой роднина едва ли ще говориш така разговарял съм с хора живяли през царско време през комунизма и сега и са ми казвали България загива
14
5
 
40
 
! Отговори
Хасан ага преди 5 години
САЩ източват бг и грабят чрез заеми и лихварство от МВФ и Световна банка както стана с България в 1992 г. За 30 г. следват източени пенсии, здравна каса, пирамиди, приватизация, банкови фалити, скрита хиперинфлация, менте валутен борд с растящи цени, мизерни заплати, закони за робски труд, менте профсъюзи, без пенсии, без лекарства, закрити болници, менте образование, обезлюдяване на провинцията, претъпкване на столицата, масова емиграция на младите и т,н.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократичните ценности казаха: белият, образован и възпитан човек е пречка за развитието на зоологическите градини.
12
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това със "индийците" е съвсем друг въпрос. Тук се говори за ИКОНОМИКА!И фактите показват че към днешна дада 2019г България има ТРИ ПЪТИ по голям БВП спрямо най високата стойност преди 1989г. И това въпреки демографската криза.Това показва че българската икокомика днес произвежда много по неща и голяма част от продукция има по висока добавена стойност. През соца се произвеждаха количества но само ***. И магазините бяха празни. Нормални стоки имаше само внос в Корекома.
11
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агов, ако нещо не ти харесва, то е благодарение на вас! Дойдохте на власт като хулигани, крадохте като невидяли и отшумяхте завинаги! Сега запалете свещи за Николай Добрев, че не позволи "демократични" мерки!
10
26
 
6
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Нищо няма да се промени докато бесипету съществува като политическа формация.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политически коректно ще повърна.
8
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България днес е много по богата от колкото в миналото! Някой погрешно си мислят че по времето на социализма държавата е била богата понеже е имало много фабрики и всички са имали работа. Да ама тогава никой не ви е казвал че тези фабрики работят на загуба и социализма в Бг е бил подпомаган със помощи и ресурси от Русия. Като дойде обаче 91г. пазарната икономика истината веднага лъсна. Пости всички предприятия обявиха фалит тъй като се разкри че нямат реални пазари и продукцията им ***.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по-малко милиона българи ли напуснаха страната? Има и такива, дето живеят добре. Е хотелите им по морето. През офшорки повечето, но така се прави и по света. А бедните - за тях още римляните са казали какво да правят.
6
4
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
стигна се до там че ромеите ни бият по улиците и нищо не могат да им направят щото да не разсърдим Европа и по лошо ще става
5
5
 
28
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Този динозавър бълнува.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
онзи червен заврян зет, който викаше кой не скача е червен, е най-добре. Какви политици избираме заврян зет, тъкмо два индивида от един и същ етнос. Безработен, плешив чорап с половин апартамент и т.н. и ще очакваме да не се корумпират. Че паднала му е властта, ако не се оправи, докато е на власт кога.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за бягството на 3 милиона българи от България, кой е виновен ?????
2
4
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
какво се промени идват все по големи крадци
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при мухобойко едва ли