22 години след политическата криза - какво се промени

Живеят ли българите по-добре днес?
4 фев 2019 22:50, Нели Христова
101

Какво се случва 22 години след 4 февруари 1997 година - денят на развръзката на политическата криза в България, последвала след протестите срещу управлението на правителството на Жан Виденов и БСП?

Журналистът и политикът Асен Агов коментира темата в студиото на  Bulgaria ON AIR.

"Там се пречупи онова, което бавеше България по пътя ѝ към Европа. СДС получиха мандат да извършат необходимите реформи, да стабилизират финансите, да престъпят към ЕС И НАТО и по този начин България да се закотви в западния свят", коментира журналистът.

По думите му вследствие на 4 февруари е приключил икономическият преход на страната, но политическият преход се е забавил, заради липсата на воля на следващите правителства да извършат необходимите реформи в съдебната система.

"Смятам, че България трябва да се отърве от това централно правителство. Който и да дойде на власт, ще бъде затруднен от проблемите, които всекидневно се струпват върху плещите на правителството", категоричен беше Агов.

Според него сега живеем по-добре, България е по-богата и никога не е била толкова богата, колкото е в момента. Гражданите са на мястото си, но не им се предлага платформа, за застанат зад нея и затова има спорове между управляващи и опозиция.

Относно ситуацията в Европа, журналистът заяви, че Великобритания не е пресметнала добре ползите и загубите от излизането от ЕС и така е довела Европа до сериозни проблеми. По думите му по този начин страната е загубила авторитета си, който е трупала с векове.

Агов коментира и политическата криза във Венецуела. Според него режимът на Мадуро е довел до бягството на 3 милиона венецуелци от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари