22 години след политическата криза - какво се промени

Живеят ли българите по-добре днес?
4 фев 2019 22:50, Нели Христова
101

Какво се случва 22 години след 4 февруари 1997 година - денят на развръзката на политическата криза в България, последвала след протестите срещу управлението на правителството на Жан Виденов и БСП?

Журналистът и политикът Асен Агов коментира темата в студиото на  Bulgaria ON AIR.

"Там се пречупи онова, което бавеше България по пътя ѝ към Европа. СДС получиха мандат да извършат необходимите реформи, да стабилизират финансите, да престъпят към ЕС И НАТО и по този начин България да се закотви в западния свят", коментира журналистът.

По думите му вследствие на 4 февруари е приключил икономическият преход на страната, но политическият преход се е забавил, заради липсата на воля на следващите правителства да извършат необходимите реформи в съдебната система.

"Смятам, че България трябва да се отърве от това централно правителство. Който и да дойде на власт, ще бъде затруднен от проблемите, които всекидневно се струпват върху плещите на правителството", категоричен беше Агов.

Според него сега живеем по-добре, България е по-богата и никога не е била толкова богата, колкото е в момента. Гражданите са на мястото си, но не им се предлага платформа, за застанат зад нея и затова има спорове между управляващи и опозиция.

Относно ситуацията в Европа, журналистът заяви, че Великобритания не е пресметнала добре ползите и загубите от излизането от ЕС и така е довела Европа до сериозни проблеми. По думите му по този начин страната е загубила авторитета си, който е трупала с векове.

Агов коментира и политическата криза във Венецуела. Според него режимът на Мадуро е довел до бягството на 3 милиона венецуелци от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе хе Асенчо къде е онзи боксьор? Няма начин да си го забравил.:D
76
3
 
4
 
! Отговори
iordan преди 5 години
този ако има предвид себе си сигорно живее добре,доносниците на ДС винаги са били много добре
75
2
 
5
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Този е доказан доносник то ДС. Предадане наремето СДС и желанията на българите.
74
4
 
3
 
! Отговори
Тато преди 5 години
Голям смях , този *** беше пръв гъзолизец преди 1989г. сега е същия само, че по-гладен. Политическия хамелеон Агов всички знаят, че работи за американските си господари с голямия език ближе ли ближе , това го може и майка си ще продаде за някой долар.
73
3
 
7
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
72
7
 
7
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
71
7
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Разбира се че сега се живее по лесно -света напредна. ОБАЧЕ Ако приемем че народете се състезават помежду си. Ще видим че българите са изостанали спрямо другите народи много назад за годините на демокрация. През 70те години на миналия век бяхме по-напред в такава класация.
70
8
 
7
 
! Отговори
МОНАРХ преди 5 години
78 години болшивизъм= на беден народ !От 1944 г до днес ни господсват комунисти от БКП !
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не коментира съвместната си фирма с видния социалистически бизнесмен Васил Василев и демократичния експерт Иван Нейков?
68
7
 
15
 
! Отговори
zoro преди 5 години
На готово преврати лесно се правят-всичко имаше построено,работеше,нямаше гладни,бездомни,наркомани и мафия,народа имаше самочувствие,медицина и образование бяха безплатни и много други добри за живот неща..Сега бандити-шпиони--предатели продажни робуват за облаги на чужди господари,не на народа си...ще плащат горчиво до 7 коляно за погубени и изгонени,ограбени и забравени.Колелото се върти.....
67
5
 
14
 
! Отговори
Селянин комунист преди 5 години
Тая дърта *** откъде я изкопаха?!
66
5
 
23
 
! Отговори
dido преди 5 години
направиха много неща , изгониха народа навън , хранят чернокожи индивиди и им позволяват да се размножават , доведоха народа до орисишка тояга , направиха законите с по 1000 вратички да се заобикалят , затвориха и продадоха всички държавни предприятия на други страни , накараха народа да тегли кредити за да помагат на по погатите страни да стават по богати, това направиха... има и още много
65
16
 
8
 
! Отговори
Циник до трола 76 преди 5 години
Ако аз съм мишка - ти си анонимен Позитански плъх ... даже и ник не слагашТака сте - троловете позитански - пукате от яд, че вече 10 години - не можете да се докопате - до кацата с медаРазбра ли пaлячo?Дедо ти вече не може - да краде от ДЗС-то...и особено ви е яд , че Бойко подпука "партийните ви касички"Никой преди него - не посмя да ви закача!Таа свърши - плъх!
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЩО!ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!
63
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не може тези които в училище бяха двойкари сега да са милионери атези които учеха с шестици едвам да свързват двата края България ще е все ЗЛЕ
62
6
 
30
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Предателството беше извършено от сдс, синята колизия, синята колика, синия запек и т.н.На тези 30 години политиката им е следната: продай и вземи комисионна, кланяй се на всеки замаян западняк, подкрепяй гей парадите, вечно говори срещу комунизма и го обвинявай за всичко...най-големите некадърници довели страната да има села без лекар, аптека, стоматолог и полиция.Разрушили работеща икономика с над 8 000 фабрики и предприятия и т.н. и т.н. И се гордеят,че днес нито може да се родиш без пари
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много "човеци" получават ортикария от него.
60
3
 
19
 
! Отговори
промяната преди 5 години
До ОхобохоПромениха се банковите сметки!!!
59
5
 
41
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Тоя навремето взе кредит от една банка няколко милиона и не ги върна.Когато го попитаха дали е кредитен милионер и защо не е върнал кредита,отговори:''Защото банката фалира".С такива кредити се сдобиха много свои хора като него и станаха милионери.
58
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен до Циник преди 5 години
Пак нищо не споменаваш за физкултурника и сикаджията и другите бивши комунисти от ГЕРБ. Казах ти че си платена мишка и това е така.