Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори

Двама братя от Долни Дъбник уж не могат без асистент
224
Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори
Снимка: Trafficnews.bg

Двама братя от Долни Дъбник могат да кандидатстват за рекордите на Гинес - имат 100-процентова слепота, но за сметка на това шофират без никакъв проблем по пътищата. Не става въпрос за някакво чудо, а поредната далавера с решения за ТЕЛК. А според тяхното, в графа работоспособност, е посочено: 100% потребност от чужда помощ.

Те обаче фучат със скъпи лимузини с 200 км/час без никаква помощ от асистенти.

Абсурдът е още по-голям, защото Горан Станев и Станьо Маринов имат влезли в сила актове за шофиране без книжки, които с тяхната диагноза нямат шанс да изкарат. Горан дори има и присъда за същото прегрешение, разкрива в свое разследване Trafficnews.bg.

Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Според него  Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица.

Станьо Маринов по документи през 2001 г. има 77% загубена трудоспособност, която пет години по-късно вече е 100 на сто.

Не така смята личният им лекар, според когото единствените заболявания на братята са хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Според местните пък те най-много да имат кокоша слепота, ама тя била по наследство.

Доскоро в социалните мрежи братята се хвалеха с луксозни автомобили за стотици хиляди левове. Лишен от излишна скромност Горан дори публикува клипове, от които се вижда как шофира с далеч над разрешената скорост.

Като по-разумен Станьо отрича някога да е управлявал автомобил, както и че може да живее без чужда помощ. Видеозаписи обаче доказват обратното.

Двамата братя никога не са работили, но демонстрират охолен живот с получаваните инвалидни пенсии, къщата им прилича на палат на фона на съседските.  

Освен да шофират, двамата се справят без асистент при внасяне на дърва, в кръчмите "слепотата" хич не им пречи да мятат гьобеци на малки пространства.

Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители - Иванка и Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Обвинителният акт срещу ромската фамилия от град Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата още през август 2015 г. Според държавното обвинение през периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Тя е прочута врачка, която дори летяла в чужбина за специални клиенти.

Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции. Предстои ВКС да гледа делото и да реши остават ли в сила присъдите им. Едната от тях вече е факт и майката Иванка е в Сливенския затвор, където трябва да лежи 8 години.

До момента Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е отнела три от луксозните возила на семейството, златни накити, монети и пендари за 250 000 лв. На Горан вече са отнети луксозни коли за 140 000 лева, а  все още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
22
 
! Отговори
не преди 5 години
До АнонименИмаме инвалид в къщи-100 процента.Изцяло на легло.Не може да стигне до тоалетна и не може да седне на тоалетния стол.Пенсията ме у е 300 лв.,общо.В нея е включен и придружител.Даже му се полагаха някакви 30-тина лева по карта и 2 години социалните не му ги бяха внасяли.Като се обадихме получихме отговор от една госпожа:"Вие за тия кирливи 9 лева ли сте?!".Потичахме за тия "кирливи" 30 и няколко лв. като ни обясниха,че тия 2 години без тях не могат да му се възстановят на човека...
152
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези изглеждат, като трети братовчеди на нашия премиер интелектуалец от Банкя :))))
151
2
 
24
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Нема такава държава!Как е възможно толкова голяма администрация и никой да не върши работа?!Това е каца без дъно.Всички,които работим внасяме,а тези само получават.Ето защо не дават да има конкуренция в здравните каси.Социализма там си остана!
150
3
 
18
 
! Отговори
100 % ТЕЛК преди 5 години
Но сме гласоподаватели !!!
149
3
 
22
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Тия братя а и много други от Д. Дъбник, ***.... са чисти престъпници... Вервайте ми... в това градче няма държава. Община, полиция, институции.... всичко е кал и тиня, всичко е мафия. Обществени поръчки, купуване на гласове, кражби, проституция, наркотици.... Същото положение е и в селата на общината а и в Плевен. Но така е ние сме на хиляди километри от Бойко и няма правосъдие. А тези... и да работят до като са живи за да върнат парите
148
3
 
10
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ама не е от братята: Ами, лъжете се, на тия нищо няма да им се случи! Всяко чудо за три дни... Изтипосали са ги, ама по-далеч няма да стигнат...
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Какъв Бойко? Какъв "Цвъки"? 2001-ва! Иван Костов!!!!
146
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е хубаво бе, като е разкрита подобна престъпна схема къде са наказателните дела срещу фалшивите инвалиди и членовете на ТЕЛК? Тия са си за панделата! И всички като тях!
145
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До azzТи от небето ли падаш. Виж вицепрезидентката колко задължения е опростила миналата година и за какво. А, аз да внасям данъци и осигуровки?
144
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до35. Аз съм от тия който не завиждам на инвалиди и не гледам в чуждо канче. Но когато видя ,че някой си вади парите по нечестен начин. /Тъй като самия аз ги изкарвам много трудно и в малко количество/ ме ДРАЗНЯТ. СИГУРНО МОШЕНИЦИТЕ СИ КАЗВАТ КАКЪВ си БУДАЛА. Е затова ще ги мачкам мошениците. Па ако ще да са с бели престилки, бели якички.
143
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България НИКОГА, НИКОГА няма дори да се доближи до някоя, дори средна европейска държава, като Австрия, например.НИКОГА това население, включая политиците му, които са същите криминални типове, няма да се промени.За останалите...поне границите са отворени. Никой не е длъжен да стои и търпи това.
142
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В страната на чудесата нищо не може да ме учуди.Затова е интересно да живееш в БГ.Всеки ден има сензации и изненади.А и Б.Б.ги ръси едни,да се чудиш да се смееш ли или да плачеш.Сини ,червени лампички.Пожарникарски изпълнения.
141
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до143. В Русия се подготвя закон с който е позволен подкупа. Това е така защото няма друг начин за печалба.
140
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУК ЕДИН ИЛИ МНОГО ПИТАТ А КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ КОГА ЩЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ- ОТВАРЯТЕ ОЛАФ- ТАМ ИМА ФОРМА НА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ, ОПИСВАТЕ ВСИЧКИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА ОКОЛО ПОЗНАТИТЕ ВИ ГРАБЕЖИ. ОТВАРЯТЕ БГ ПРОКУРАТУРА- ТАМ СЪЩО ИМА ФОРМА НА КОЯТО СЪОБЩАВАТЕ КАКВИ КРАЖБИ СТЕ НАБЛЮДАВАЛИ, ОТВАРЯТЕ МВР- ТАМ ПАК ФОРМА ЗА ДА СЪОБЩИТЕ ЗА НЕРЕДНОСТИ. АКО МОЖЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ИНТЕРНЕТ- ТО ИМАТЕ НЕОГРАНИЧЕНА СВОБОДА ДА СЪОБЩИТЕ НЕРЕДНОСТИТЕ И КРАЖБИТЕ КОИТО СТЕ ВИДЕЛИ.РАЗСЛЕДВАНЕТО МОЖЕ ДА ИЗЧИСТИ ИМЕТО.
139
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези с години са ползвали протекции от ГЕРБ и сега ги хвърлят на кучетата като изгорели бушони, понеже са най-ниско в ерархията, със снимка и имена изтипосани по медиите както си трябва.
138
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до136. Може да има , но когато си на Запад усещаш, че за нещо малко ако кривнеш получаваш наказание.Тук е като в Русия, куче влачи диря няма.
137
4
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
"Това всеки може да го направи без проблеми, но ако се не лъжа имаше официално признание от ДСБ, че са плащали за *** или вече си забравил."Това някакъв опит да си обършете нас!раните *** ли е? Имало това, имало онова, онзи пейства инструкциите, вие ми пускате разсъждения. Ясни сте.
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е , че много от законите се правят /ТЕЛК, Приватизация, Публични регистри, Фирми и др. / както в Русия , а някой и се преписват. Много от законно творците не смеят да приемат като тези в ЕС. С мотива , че не са за "българите". ТАКЪВ ПРИМЕР ИЗЦЯЛО ПРИПИСАН И НАБУТАН В България е за така наречено "централно отопление". С КОЛЕКТИВНИЯ ДОГОВОР. /който е един крепостен договор до живот, без право на индивидуален- КАКТО Е В ЕС/
135
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скапана държава
134
4
 
5
 
! Отговори
dmx преди 5 години
До ОбективенТова всеки може да го направи без проблеми, но ако се не лъжа имаше официално признание от ДСБ, че са плащали за *** или вече си забравил.