Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори

Двама братя от Долни Дъбник уж не могат без асистент
224
Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори
Снимка: Trafficnews.bg

Двама братя от Долни Дъбник могат да кандидатстват за рекордите на Гинес - имат 100-процентова слепота, но за сметка на това шофират без никакъв проблем по пътищата. Не става въпрос за някакво чудо, а поредната далавера с решения за ТЕЛК. А според тяхното, в графа работоспособност, е посочено: 100% потребност от чужда помощ.

Те обаче фучат със скъпи лимузини с 200 км/час без никаква помощ от асистенти.

Абсурдът е още по-голям, защото Горан Станев и Станьо Маринов имат влезли в сила актове за шофиране без книжки, които с тяхната диагноза нямат шанс да изкарат. Горан дори има и присъда за същото прегрешение, разкрива в свое разследване Trafficnews.bg.

Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Според него  Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица.

Станьо Маринов по документи през 2001 г. има 77% загубена трудоспособност, която пет години по-късно вече е 100 на сто.

Не така смята личният им лекар, според когото единствените заболявания на братята са хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Според местните пък те най-много да имат кокоша слепота, ама тя била по наследство.

Доскоро в социалните мрежи братята се хвалеха с луксозни автомобили за стотици хиляди левове. Лишен от излишна скромност Горан дори публикува клипове, от които се вижда как шофира с далеч над разрешената скорост.

Като по-разумен Станьо отрича някога да е управлявал автомобил, както и че може да живее без чужда помощ. Видеозаписи обаче доказват обратното.

Двамата братя никога не са работили, но демонстрират охолен живот с получаваните инвалидни пенсии, къщата им прилича на палат на фона на съседските.  

Освен да шофират, двамата се справят без асистент при внасяне на дърва, в кръчмите "слепотата" хич не им пречи да мятат гьобеци на малки пространства.

Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители - Иванка и Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Обвинителният акт срещу ромската фамилия от град Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата още през август 2015 г. Според държавното обвинение през периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Тя е прочута врачка, която дори летяла в чужбина за специални клиенти.

Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции. Предстои ВКС да гледа делото и да реши остават ли в сила присъдите им. Едната от тях вече е факт и майката Иванка е в Сливенския затвор, където трябва да лежи 8 години.

До момента Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е отнела три от луксозните возила на семейството, златни накити, монети и пендари за 250 000 лв. На Горан вече са отнети луксозни коли за 140 000 лева, а  все още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
8
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Значи според теб, системата генерира корупция, но това не е проблем, защото ако има промяна, ще вземе да ти спрат парите и ще се наложи да си напънеш дупето? Ти колко плати за ТЕЛК?
112
5
 
15
 
! Отговори
Морски преди 5 години
А далаверите на ГЕРБ кога и кой ще ги разследва.
111
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
109- НАЙ МИ ДОПАДНА - ДРУГАТА И ТРЕТАТА РАБОТА.
110
11
 
10
 
! Отговори
деинтеграция преди 5 години
До Анонимен 108Никой не интегрира инвалидите.Инвалидите ги изключвате от пазара на труда, от социалните контакти, поставяте ги в изолация.ВИЖТЕ СИ ОМРАЗАТА, ЗАВИСТТА и ЗЛОБАТА, С КОЯТО ПИШЕТЕ ПРОТИВ ВСИЧКИ ИНВАЛИДИ! Това е много показателно за отношението ви към инвалидите.ВИЕ НЕ ГИ ПРИЕМАТЕ В ОБЩЕСТВОТО.
109
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали в Долни Дъбник инвалидите не са 40-50% от населението!? Толкова инвалиди не имало общо и след Балканската, ПСВ и ВСВ войни, но нищо системата си работи перфектно, непробивайма е, балъците да внасят работят и внасят данъци.
108
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 98Не ми извръщай думите!Геноцид е, защото такива като от снимката, пак ще си получават ТЕЛК-а, а ударът ще го нанесете по истинските бедни инвалиди, които не плащат за ТЕЛК.Лекарите са научени да искат или чакат подкуп и колкото закона да промените, те пак ще си карат по старому и пак ще дават ТЕЛК, на който си плати. Но осъден лекар няма да има. Осъдени ще са истинските инвалиди.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
94- ТАКА Е ПРАВ СИ ЕВРОПА Е ПРОБИТА И ИЗДИША ОТ ВСЯКЪДЕ- Я ГЛЕЙ КО СТАВА НАЧИ- У ФРАНЦИЯ ЕДНИ НИЩОЖНИ 1600ЕВРО ЗА МИН ЗАПЛАТА, А ОКОЛО НЕЯ ПАК ТАКА И МАЛКО ОТГОРЕ, БЕДНА ЕВРОПА НАДЯНА ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ И СИ ИЗВОЮВА ОЩЕ 100 ЕВРО КЪМ МИН ЗАПЛАТА И КЪМ ПЕНСИИ. ТЕ СА СВЛЕКЛИ В КАЛТА ОТ ВСЯКЪДЕ. И ЕДНИ ТРОЛЧЕТА И *** НАЧИ ПИШАТ ЧЕ У ЕВРОПА БИЛО ГОТ, А ТО НЕ Е- МИЗЕРИЯ ОТ ВСЯКЪДЕ.
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре би било прокуратурата да се самосезира и във възможно най-кратък срок да протестира въпросното решение, което на фона на появилите се нови, всъщност добре известни стари, обстоятелства съдът да ревизира решението си.Това е редно, а дали ще сеслучи и то по правилния начин, е друга и трета работа...
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук един женички, защитават тезата, че трябва да раздаваме пари на калпак на всеки решил да си изкара ТЕЛК, че инвалидите виждаш ли имат нужда от пари, много пари, това е единственото решение на проблема, виж да се интегрират, да водят нормален живот, това не е в техен интерес, това е лошо. Абе трябва си пари и най-добре ще е ако те влизат директно в сметките на тези женички-настойнички на инвалидите.
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 99Ти откъде падаш?
103
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 1 месец всичко може да се "оправи". Като се окошарят по трима от ТЕЛК, общини, министри, ДАИ, полиция, прокуратура, другите сами ще престанат или ще напуснат (щото няма да има далавера). Народен съд трябва - даже ако трябва съдии, прокурори и полицаи да си внесем от вън. Дами и господа мафията няма да се даде токова лесно. Те си мислят, че са ни победили!
102
2
 
22
 
! Отговори
В КОЛОНИИТЕ преди 5 години
е така . Населението е 100% слепци, щом избират такива управници
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 95За 10 год. в управлението какво направихте от изброеното?Нищо! И нищо няма да направите.НЯМА ДОМОВЕ, ДРАГА!Колко пъти да ти го напиша?За център, хоспис или защитено жилище от семеен тип трябва да си ПЛАТИШ.С какво ще плати инвалида, като му отнемеш мизерната пенсия от 170- 200 лв.?Казах ти- предай щафетата на по- информиран колега- ***!
100
2
 
18
 
! Отговори
градски преди 5 години
една от причините постоянно да събираме пари за лечение на деца
99
2
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Евалата.Та какво ще ми купувате Ф16 или Грипен, па може и Стелт.Купувайте апартаменти, яжте и пийте
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
96-В ЕВРОПА Е КАТО У НАС- 100% СЛЕПЦИ СИ КАРАТ АНТОМБИЛИТЕ.
97
3
 
17
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ преди 5 години
е 70% с ТЕЛКОВЕ. Затова си затваряха очите и с далаверите на лекарите и с кражбите на ток в махалите
96
3
 
5
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
И защо да се е свършило със социалните домове? Кой го реши това? НПО-то в което си на хранилка ли?
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90- ПРАВ СИ ПРИЯТЕЛЮ- ТОВА Е ЧИСТ ГЕНОЦИД, АБСОЛЮТНО НЕХУМАННА ПОЛИТИКА- 100% СЛЕПОТА И ДА МУ ВЗЕМЕШ ИНВАЛИДНАТА ПЕНСИЯ- А КАК КАРАТ ЛЕКИТЕ СИ КОЛИ СЛЕД КАТО СА ПОТЪНАЛИИ В ДЪЛБОК МРАК, ДАЛИ ПЪК ДА НЕ ИМ ПРИБЕРАТ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ- АМА НЕКА ГО ОСТАВЯТ ДА ИЛИ ИЗБИРА САМ- ИЛИ ТЕЛКА ИЛИ ШАФЬОРСКАТА КНИЖКА- НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА В НОРМАТИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ- СЛЕПИТЕ САМИ ДА РЕШАВАТ-ШАФЬРСКА КНИЖКА ИЛИ ТЕЛК
94
3
 
12
 
! Отговори
65 преди 5 години
Писах аз ,че трябва да има наказание за лекарите определили тия за слепци.Даже искам да им вържат по-стегнато около гушите ланците на тия