Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори

Двама братя от Долни Дъбник уж не могат без асистент
224
Далаверите с ТЕЛК: Горан и Станьо – 100% слепци, 100%-ови шофьори
Снимка: Trafficnews.bg

Двама братя от Долни Дъбник могат да кандидатстват за рекордите на Гинес - имат 100-процентова слепота, но за сметка на това шофират без никакъв проблем по пътищата. Не става въпрос за някакво чудо, а поредната далавера с решения за ТЕЛК. А според тяхното, в графа работоспособност, е посочено: 100% потребност от чужда помощ.

Те обаче фучат със скъпи лимузини с 200 км/час без никаква помощ от асистенти.

Абсурдът е още по-голям, защото Горан Станев и Станьо Маринов имат влезли в сила актове за шофиране без книжки, които с тяхната диагноза нямат шанс да изкарат. Горан дори има и присъда за същото прегрешение, разкрива в свое разследване Trafficnews.bg.

Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Според него  Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица.

Станьо Маринов по документи през 2001 г. има 77% загубена трудоспособност, която пет години по-късно вече е 100 на сто.

Не така смята личният им лекар, според когото единствените заболявания на братята са хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Според местните пък те най-много да имат кокоша слепота, ама тя била по наследство.

Доскоро в социалните мрежи братята се хвалеха с луксозни автомобили за стотици хиляди левове. Лишен от излишна скромност Горан дори публикува клипове, от които се вижда как шофира с далеч над разрешената скорост.

Като по-разумен Станьо отрича някога да е управлявал автомобил, както и че може да живее без чужда помощ. Видеозаписи обаче доказват обратното.

Двамата братя никога не са работили, но демонстрират охолен живот с получаваните инвалидни пенсии, къщата им прилича на палат на фона на съседските.  

Освен да шофират, двамата се справят без асистент при внасяне на дърва, в кръчмите "слепотата" хич не им пречи да мятат гьобеци на малки пространства.

Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители - Иванка и Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Обвинителният акт срещу ромската фамилия от град Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата още през август 2015 г. Според държавното обвинение през периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Тя е прочута врачка, която дори летяла в чужбина за специални клиенти.

Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции. Предстои ВКС да гледа делото и да реши остават ли в сила присъдите им. Едната от тях вече е факт и майката Иванка е в Сливенския затвор, където трябва да лежи 8 години.

До момента Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е отнела три от луксозните возила на семейството, златни накити, монети и пендари за 250 000 лв. На Горан вече са отнети луксозни коли за 140 000 лева, а  все още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
0
 
! Отговори
Asen Karamfilov преди 4 години
Едно допълнение към основните коментари-демонстрация на охолен живот не се постига с инвалидни пенсии-видно от справката при 100% инвалидност пенсията е 380лв(без придружител)! Този охолен живот е от кражби и джебчийство-абсолютен ресор на МВР........За ТЕЛК комисии , издаващи фалшиви удостоверения трябва да има съответно наказание,но без сигнали няма как да стане......
192
2
 
1
 
! Отговори
Asen Karamfilov преди 4 години
Нещо не схванах от "обширния"материал за т.н.братя от долни дъбник и тяхната 100%слепота.Първо се набива на очи различните фамилни имена на братята,като че ли единия се явява осиновен.Второ-слепота 100%?!?- питам как си представяте подобна слепота?-аз самият съм от рождение късоглед,но не й 100%.Нямам придружител,но й не управлявам мпс...Трето-това за доходи придобити чрез кражби е приоритет единствено и само на кардарашите......
191
2
 
8
 
! Отговори
Браво преди 5 години
41 години пандиз и комфискация на имуществото е добре!
190
2
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ПРОВЕРКИТЕ СА ПРЕДМЕТ И КОМПЕТЕНЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, АГЕНЦИЯ МЕДИЦИНСКИ ОДИТ,А НЕ НА СЛУЖБИ, КОИТО ДЕМОНСТРИРАТ" ПОХВАЛНИ "ОТКРИТИЯ И РЪКОПЛЯСКАНИЯ БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЕФЕКТ.
189
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна централизация И растат на системата трябва50 души в охраняем от полиция офис под наблюдение на 3 прокурора да прегледат всеки инвалид и да отсеят Инвалидите от "инвалидите"Прокурори трябват за страх. Понякога лекарите са заплашвани от богати "инвълиди" - веднага обвинение. И обратното - ако те опитат с подкуп да пуснат някого - обвинение.
188
4
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Не е луд ,който изял зелника ,а който му го дава!Алчни лекари!Толкова ли е трудно да се проследи членовете на ТЕЛК и техните семейства какви коли карат, какви имоти притежават, какви пътешествия предприемат.....Проста работа!!!...Всичко ,което се показва е демонстрация на държавните институции, че уж нещо правят!? Бутафория!!!
187
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трябва да се започне от най ниските слоеве на чиновниците и лека полека на горе."Нищо подобно! Сечта трябва да е отгоре - рибата се вмирисва откъм главата. От там трябва да се започне - и ще стане бързо. За има-няма един 4-годишен мандат. Или избори да дупка, или революция, което си е трагедия, но друг изход от мафиотизираната ни държава няма!
186
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da be da razbiram 4e sa vzemali dam kerlivite 200 leva na mesec - s koito da platish tok i voda i internet - ama ne razbrax ot kade sa im parite za skapi koli i zlata - neviarvam da sa ot socialni pomoshti - to nali ako e taka cela balgaria shteshe da sa milioneri -triabva da imat i nezakonen biznes za da im otnemat imystestvoto - foreva: tova dobre ami koga shte po4vate i s politicite koito na 100% - vsi4ko pridobito e KRAZBA OT NARODNI PARI? ?????????????
185
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Den na otvorenite vrati v vsichki telkove i partiini bg kasi...suverenat iska da znae kade otivat parichkite ot danachetata mu.... i video v youtube...
184
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
защо фъркате толкова?Не вденахте ли,че не става въпрос за инвалидните им пенсии,възлизащи на 180 лв,а за имуществото им ,на стойност от 3 милиона нагоре?!..Тиквун отстъпи пред "врякащите майки" и сега трябва да възстанови обратно статуквото..Как?..-Като нарочи изявени ПРЕСТЪПНИЦИ за "фалшиви инвалиди" и така,като ядоса обществото,ще направи корекция на "обещаното"....И народа ше каже:-"Браво,така трябва"...."*** народ-слаба държава"...
183
7
 
37
 
! Отговори
да преди 5 години
И все роми. И все от българи са освидетелствани. Ромите са такива, защото Българите са такива.
182
2
 
7
 
! Отговори
blablabla преди 5 години
Ето и линк към разследването видео матерял там се вижда колко са слепи.https://youtube/watch?v=2ol6ejXZUhQИзточник:Трафикнюз
181
2
 
11
 
! Отговори
и в София преди 5 години
Познавам собственик на автокъща 100% инвалид със 100 кг златни ланци на врата.
180
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарите от ТЕЛК, които са се подписали под тези документи за 100% слепота да бъдат съдени и осъдени! Те да изплатят с имотите си инжалидните пенсии за тези 19-20 години. Само така ще се научат на ред!
179
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напразно се ядосвате! Единствения виновник е Бойко Борисов, от него зависеше за тези 10 години да оправи нещата и да има работещи контролни органи и институции! Но той не си мръдна пръста ! А само далавери му се въртяха в главата!
178
2
 
50
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Обърнете внимание:1. Телкът е издаден по разпореждане на съда, въпреки възраженията на лекарите от комисията!2. Охолният им живот не се крепи върху смехотворни те инвалидни пенсии, а върху измами и пране на пари.
177
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато наистина не започнат да действат закони в България,няма да има оправия.Банев "уж" в затвора пък у феисбук агитира,Иванчева ни лук мирисала ни яла пък хваната с подкуп и под домашен арест,че положението в затвора било много зле,тия от статията с 200 лв пенсия горките пък 4 кг злато ивзето да не говорим за останалото...Трябва да се започне от най ниските слоеве на чиновниците и лека полека на горе.Но според мен в близките 50 години това нвма да стане,защото колкото и да ни се иска няма да с
176
2
 
13
 
! Отговори
тт преди 5 години
До 177, Много *** история,...ама авторът на цитата" Демонстрират охолен живот с получаваните инвалидни пенсии" май е почнал с греяна ракия още рано сутринта...
175
3
 
29
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
лесно може да се проследи кой е издал диагнозата, кой е приел в телк, кой е одобрил. а ако не може - да горят всички, кухи чиновници под път и над път.
174
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз взимам над 2600 и на януарския си фиш вече видях отражението след вдигането на ставката. След тази статия видях и къде отива разликата. За по-добро здравеопазване другия път...