"Лунните деца" на сцената на театър "Николай Бинев"

Как студентските мечти и неволи от 60-те г. се проектират в настоящето
5 фев 2019 16:07, Анисия Иванова
0

На 12 февруари Луната ще бъде в своята фаза Телец. Ще бъде с осветеност на лунния диск от 46%. На 100% е сигурно, че лунната тематика ще завладее точно на тази дата театър "Николай Бинев".

Тогава са премиерните дати на световно известното представление "Лунните деца" на номинирания за "Оскар" американски драматург Майкъл Уеуър. Постановката разглежда как студентските мечти и неволи на 60-те години се проектират в настоящето.

"Играем на 12 и 13 февруари от 19 часа в младежки театър "Николай Бинев". Това представление ни беше за дипломна работа. То е същото, но в началото го играехме сред публиката, а сега вече сме отделни – ние на сцената, те в салона. Пиесата привлича с младежката тематика. Толкова добре е написана, че все още е актуална. Тя се играе из цял свят", обясни актьорът Юлиян Петров.

"Пиесата е доста комуникативна. Тя поставя въпроси, които всички трябва да си задаваме. Работата ни учи всеки ден на много неща. Благодарен съм на екипа си. Персонажите са представителна извадка на антисистемните настроения в обществото", сподели актьорът Николай Владимиров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари