Светлина в тунела: Идва ли краят на битката ни с рака?

Израелски учени откриха лек срещу коварната болест
Обновена: 5 фев 2019 20:15 | 5 фев 2019 20:05, Красимир Ангелов
8

Преди ден отбелязахме Световният ден за борба с рака. Болестта все още представлява един от бичовете на нашето съвремие и макар модерните методи в медицината, човечеството не може да се пребори със заболяването.

Само за изминалата година в световен мащаб с рак са били диагностицирани 17 милиона души. Според статистика на Световната здравна организация броят на загубили битката с коварната болест е 9.6 милиона души и все още изглежда така, сякаш лек няма да бъде намерен.

Само преди дни светлина в тунела беше хвърлена от израелски учени, които обявиха, че са много близо до откриването на лекарство срещу рак. Лекарството MuTaTo (multi-target toxin) използва комбинация от антиракови пептиди и токсин, който целенасочено убива раковите клетки. Именно комбинираните пептиди позволяват окончателното унищожаване на раковите клетки и не допускат тяхната мутация и развитието на лекарствена резистентност.

Лечението с MuTaTo ще бъде индивидуално. На всеки пациент ще бъде правена биопсия, след което за него ще се подготвя специално лечебен коктейл.

Ще спечелим ли най-сетне битката с рака - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на проф Байчев от ВМА, Евгения Александрова от асоциация на болните от онкозаболявания и на психолога Маргарита Тарейн.

"Хубавата новина е, че в страните, в които има развити програми, смъртните случаи намаляват. Една от причините е информираността на хората. Друга причина са скрийнинговите програми. Третата причина е напредъкът на съвременната онкология", заяви Георги Байчев.

"Привилегията на мечтите е да са смели, но аз не съм толкова оптимистична. Задачата е как да се оптимизират представите, начина си на живот така, че да направят всичко възможно, че да не попадне човек в статистиката", коментира Евгения Александрова и акцентира върху превенцията.

"Хората често имат оплаквания, но отказват да отидат на лекар, сякаш те ще изчезнат. Ако отидат на лекар, това ще постави началото на някаква диагноза", допълни Маргарита Тарейн.

Какво още казаха експертите вижте в следващото видео


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Людмил Трифонов преди 2 години
Нова победа над рака?През последните 70 години в публичното пространство са се появили такива бодряшки съобщения около 34 000 000 пъти. Е, и?От 1984 г. у нас има разработена ефикасна ПРИЧИННА профилактика и терапия на рака. Защо не се прилага?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все от нещо трябва да се умира.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пациенти_клиенти!!!
3
12
 
18
 
! Отговори
за рака преди 2 години
Битката с рака никога няма да нъде спечелена, защото големите фармацевтични концерни и лекарското лоби нямат интерес тя да бъде спечелена.............за съжаление това не е само медицина и биохимия .............има много търговски и корпоративни интереси!!!Освен това, с тия Е-та, ГМО-та и подобни "вкусотии", с които ни хранят................ракът ще стане като грипа скоро!!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобни статии всяка година ни предлагате поне по 100 пъти.
1
6
 
10
 
! Отговори
некой преди 2 години
За съжаление - лекарство няма. А и не можеш да направиш лекарство срещу нещо което не знаеш дори какво е.