Щастието на Джихан – след трансплантация на ръце вече гушка детето си!

Подобни операции се правят рядко и лекарите не са запознати докрай с усложненията
14

Загубих ръцете си при трудова злополука, а имах бебе на шест месеца. Не можех да го прегърна, да го докосна... Така започва изповедта на Джихан пред Bulgaria ON AIR, който губи крайниците си.

Но надеждата се заражда, когато разбира, че може да се сдобие с ръце от трупен донор.

Операцията е извършена от турски екип с ръководител хирургът д-р Омер Юзкан. Лекарят разкрива, че интервенцията на Джихан е била първата подобна в Турция и е направена с еднократно разрешение от властите в страната, защото законите по това време не са позволявали.

Хирургът казва също, че подобни операции се правят рядко и самите лекари не са запознати докрай с всички последствия или усложнения.

Интервенцията се оказва успешна и Джихан може да прави почти всичко с ръцете си.

"Първото нещо, което направих 6 месеца след операцията бе да хвана ръката на дъщеря си и да я заведа на детската площадката", разказва мъжът.

Около 2 милиона души по света очакват трансплантация на орган, голяма част от тях не успяват да дочакат този момент.

Турция пък се оказа лидер в операциите, които даряват втори живот на пациентите, въпреки че и там много хора отказват даряването на органи по религиозни причини или липса на информираност.

Повече за историята на Джихан и за други успешни трансплантации - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Това е ежедневие в тази "медия"
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е жив и здрав човека, но тази статия си е чисто протурска рекалама!!!В БГ има много други медицински факти, с които можем да се гордеем като нация!!!ИЛИ 3-ти март идва и ......нямат с какво да се оправдават!Дори немците се извиниха за геноцида над евреите!
7
8
 
12
 
! Отговори
ами така е преди 5 години
Ами така е! държавите които не са под брюкселски диктат като Турция се развиват с темпо напред а наведени като нашата се връщат в мрачното средновековие
6
6
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ами браво на комшиите,поклон пред лекарския екип.Някога бяхме напред с иновациите в медицината сега с настъпването но демократичните и неолиберални промени сме на опашката.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
със сериозна техника и медици разполагат, на които целите балкани разчитатдано само ердоган не ги затрие
4
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 5СТАТИЯТА ТЕ ПОДВЕЖДА!!!АЗ ЧЕТА ДРУГА СТАТИЯ И ТАМ ПИШЕ 2012-ТА ГОДИНА ПЪРВАТА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРИСАЖДАНЕ НА КРАЙНИЦИ В ТУРЦИЯ ЗАВЪРШИЛА НЕУСПЕШНО ПАЦИЕНТА ПОЧИНАЛ!28 февруари 2012,''Турчинът Шефкет Чавдар, на когото бяха трансплантирани ръце и крака, е починал вследствие усложнения след операцията.Трансплантацията, продължила над 20 часа, бе извършена от екип от над 50 хирурзи с ръководител д-р Мурат Тунджер.'''
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 Гледал си някъв документален Филм и всичко ти е ясно за трансплантациите Доктора ти казва ,че те не са наясно но ти знаеш по добре и от самите хирурзи а?Изглежда на някой ги отхвърлят ,други не Има ръцете от 11 години ,така казва на видеото
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция пък се оказа лидер в операциите, които даряват втори живот на пациентите, въпреки че и там много хора отказват даряването на органи по религиозни причини или липса на информираност.Това е така, защото в Турция е един от най - големите проценти на търговия с органи! В Китай ако беден просяк попадне в болница, то той бива буквално разфасован. Не си играят жълтруките на демокрация.
1
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ Е ПЪРВАТА ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРИСАЖДАНЕ НА ЧУЖДИ КРАЙНИЦИ НО ТЕЗИ ОПЕРАЦИИ СЕ ПРОВАЛЯТ!ОРГАНИЗМА ВЪЗПРИЕМА ВЪТРЕШНИ ОРГАНИ И МОЖЕ ДА НЕ ГИ ОТХВЪРЛИ!НО ОРГАНИЗМА МРАЗИ ВЪНШНИ КРАЙНИЦИ ЧУЖДИ И НЕ ГИ ПРИЕМА И ТО ВЪПРЕКИ ЛЕКАРСТВАТА КОИТО СЕ ВЗИМАТ ЗА ДА НЕ СЕ ОТХВЪРЛИ КРАЙНИКА ЧУЖД! ДА ИМ СЕ РАДВА ДОКАТО МОЖЕ ЩОТО ЛЕКАРСТВАТА КОИТО ПИЕ ЗА ДА НЕ СЕ ОТХВЪРЛИ ЧУЖДИЯ КРАЙНИК ОТСЛАБВАТ С ВРЕМЕТО!