Експеримент: Може ли да оцелееш с 5 лв. на ден и да се храниш разнообразно?

Цветомир Цанов разказва за преживяното пред Bulgaria ON AIR
7 фев 2019 13:00, Анисия Иванова
112

Ново предизвикателство в мрежата! Цяла седмица само с 35 лева. В него се впуска влогърът Цветомир Цанов. Само с 5 лева на ден той се опитва да се храни вкусно и здравословно.

"Когато пазарувах, гледах етикетите и следях промоциите. Когато бюджетът ти е ограничен, това е много важно. Оказа се, че е напълно възможно да живееш с 5 лева на ден. Сложната част от това е да приготвяш храната си и тя да бъде разнообразна", сподели в студиото на "България сутрин" Цецо.

С 35 лева той е напазарувал продукти за цяла седмица. Те включвали предимно месо, зеленчуци, млечни продукти, картофи, ориз.

Цветомир даде за пример част от седмичното си меню - сутрин си правил бананова палачинка, само банан и яйце - много вкусно, лесно и здравословно. Храните, които използвам, са приложими постоянно - можем да вкараме неща в храненето, които са много евтини и изключително полезни. Завръща се костният бульон, който не струва почти нищо, а в него има много колаген, желатин, полезен за стомаха, завръщат се ферментиралите храни, изброи той.

"Това не е нещо, което бих могъл да правя всяка седмица. Но чрез този социален експеримент успях да докажа, че не е невъзможно, стига човек да може да отдели времето за готвене", допълни влогърът пред Bulgaria ON AIR.

Мечтата му за в бъдеще е да направи експеримент - да оцелее една седмица в природата с това, което може да си набави от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Гуна преди 5 години
Че на мен това ми е бюджета то няколко години насам. Даже мога да изкарам и няколко дни с по 2 лева. Ускъпяването ми идва от това, че трява да хапвам месо и по качествено сирене.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи когато Venom the Doctor(Боби) беше направил клип,, Може ли да ожцелеем с три лева на ден в София" и никой не го видя, нито го чу. Сега то от Ctrl-Alt-Del направи такъв клип и сега всички го видяха
94
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
А ток,вода ,транспорт,лекарства и социален живот от къде ги плащаш?Ти си напълно луд,съжалявам те!
93
0
 
10
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Откривател!!!!! А колко пенсионери живеят и с по- малко от 5 лв, мъка, на никой не го пожелавам.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да видиш, умен и красив разбрал, че има и друг начин да преживяваш, освен с поръчана през нета храна. ахахахахах Ами че на мен седмичния ми пазар си е за около 70 лв. за двама човека и о чудо, не сме се лишили от нищо!! Това си е съвсем нормална сума за седмично хранене. Разбира се мога да изхарча и 3 пъти повече, но просто няма нужда!!
91
2
 
12
 
! Отговори
аман от разбирачи преди 5 години
До Като едно време! То, защото да отглеждаш в двора си чушки, домати, зеле, картофи и там, дето си изредил, хич не иска пари! Ти наясно ли си, колко струват препарати, семена, торене на почвата, ВОДА за поливане/ стотици кубици годишно/ и още и още??? А, ако перне една градушка, или пече без капка дъжд 3 месеца- тогава???? А, за да направиш консерви- буркани, капачки, захар, ток.... Мнооого ме е яд на дървени философи, като тебе, дето са виждали двор само на картинка!!!
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво работи тоя брадясал шопски хипстър? И като гледам какви диетични количества готви... малееееее, Бухенвалд танцува и пее!
89
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Що не питаш, бе момче? 80% от българите сме на минимална заплата и ни се налага така да оцеляваме години наред! Храним се нездравословно, защото и сметки трябва да се плащат, деца да се гледат и......!
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Като едно време!Извинявай, прочетох и по-долния пост. За живота на село.Няма лошо да гледаш всяка събота (май) програма "Бразди" по БНТ ама чак пък да учиш хората колко добре се живеело на село идва малко в повече.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Като едно време!"разни корени"Хахаха И какви са тези корени? Квадратни ли са? Май по-надалече от градинката пред блока не си ходил/а.Иначе си прав/а. В гората особено след дъжд е като супермаркет. Под това дърво гъбка в масло, под храстчето охлювче задушено в бяло вино, до рекичката пъстърва на керемида. Вървиш, береш, ядеш.
86
0
 
11
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Тъй, тъй! Ти, показвай и доказвай, че могло с 5 лева на ден, и после чакай справедливо трудово възнаграждение! Еее, влогъре, влогъре, да ти го вложат знаеш ли къде!?
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абсолютно са достатъчни преди 2месеца ми го демонстрираха палиш колата отиваш в Турция пазаруваш ,връщаш се ядеш си като пич при това качествена храна не химията на нашите магазини ,и в нашите магазини има качествена храна но примерно сирене правено само от мляко,закваска и сол ти е над 20лв кг. така че не влиза в икономичната храна.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влогърът качва видео клипове в YouTube или друг такъв сайт. Блогърът пише в блог.
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
влогърът Цветомир ЦановА аз къде да го влагам? Не е ли блогър от "blogger" неграмотници? Весела журналистика от негро(а)мотници!
82
0
 
5
 
! Отговори
дс 79 преди 5 години
за каква работа говориш изрично пише трябва да имаш свободно време, и не да работиш някаква работа която да изразходваш калории, затова е подходящо за блогъри -това е работа с видиодисплей-т.е. работа с компютър.И никакво спортуване то е препоръчително за тези които работят с компютър, но и не докато се прави икономия от хранене.
81
4
 
7
 
! Отговори
Като едно време! преди 5 години
А през лятотто може да се ядат много неща. След всеки дъжд има гъби в гората. И охлюви се намират. Много са вкусни. По реките има риба....Има и коприва, лапад, разни корени, а и много други диви растения които освен че са хранителни ами са и супер полезни.Хората преди 1000 години така са оцелявали. Знаели са всичко, кое става за ядене и как се приготвя. А днес нищо не знаят. Утре ако стане една война и се изпразнят магазините народа за 1 месец ще изпука от глад.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 85Ако имаш апартамент,пестиш ток,взимаш си дрехи само когато е нужно от second hand магазини, вървиш пеш може!
79
1
 
13
 
! Отговори
BG преди 5 години
А колко пари ще даде за ток, градски транспорт, наем, образование, дрехи...?
78
6
 
8
 
! Отговори
Като едно време! преди 5 години
То по принцип може да оцелееш и без пари. Връщаш се на село, хващаш мотиката и цяло лято копаш в градината ториш и поливаш.Събираш големи запаси от картофи, зеле, цвекло, лук, моркови......тези неща са трайни.Чушките и доматите ги правиш на консерви. отделно си гледаш кокошки, прасенце, пуйки.... зимата колиш и готвиш на манджи с картофи и зеле. На практика ако знаш какво да правиш можеш да и хапваш царски. Ама днешните млади тия работи не ги разбират. Те са расли на асфалта и ги мързи.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мога да изкарам седмица 20-30 лв за храна, обаче не е приятно