Експеримент: Може ли да оцелееш с 5 лв. на ден и да се храниш разнообразно?

Цветомир Цанов разказва за преживяното пред Bulgaria ON AIR
7 фев 2019 13:00, Анисия Иванова
112

Ново предизвикателство в мрежата! Цяла седмица само с 35 лева. В него се впуска влогърът Цветомир Цанов. Само с 5 лева на ден той се опитва да се храни вкусно и здравословно.

"Когато пазарувах, гледах етикетите и следях промоциите. Когато бюджетът ти е ограничен, това е много важно. Оказа се, че е напълно възможно да живееш с 5 лева на ден. Сложната част от това е да приготвяш храната си и тя да бъде разнообразна", сподели в студиото на "България сутрин" Цецо.

С 35 лева той е напазарувал продукти за цяла седмица. Те включвали предимно месо, зеленчуци, млечни продукти, картофи, ориз.

Цветомир даде за пример част от седмичното си меню - сутрин си правил бананова палачинка, само банан и яйце - много вкусно, лесно и здравословно. Храните, които използвам, са приложими постоянно - можем да вкараме неща в храненето, които са много евтини и изключително полезни. Завръща се костният бульон, който не струва почти нищо, а в него има много колаген, желатин, полезен за стомаха, завръщат се ферментиралите храни, изброи той.

"Това не е нещо, което бих могъл да правя всяка седмица. Но чрез този социален експеримент успях да докажа, че не е невъзможно, стига човек да може да отдели времето за готвене", допълни влогърът пред Bulgaria ON AIR.

Мечтата му за в бъдеще е да направи експеримент - да оцелее една седмица в природата с това, което може да си набави от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи какво равиш при германските господари и защо не си при Пунтин?
75
0
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 5 години
не останалите разходи на бедните отиват за олигархичните фирми, там няма как се търси икономия не е хубаво да се прави икономия за тяхна сметка.Така че единствено остава храната тя не е за сметка на олигархичните фирми.В нея има два начина на икономия първия е държавата да свали ДДС -то .Не е приемлив по гореспомената причина, значи остава само един начин просто Уотсън.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, а тока за готвене слагаш ли го и него към тези 5лв? Още един въпрос един нормално работещ човек има ли време да обикаля пазарите из целия град да търси нещо на промоция, а пътните влизат ли в сметките?
73
1
 
7
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
с 250 грама леща, 5 яйца само белтъците и 250 грама брашно за 1,50лвМай не си влизал в магазинПърво няма такава разфасовка 250 грама брашно ,второ свери си цените
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна идея. Да намалим тогава работните заплати и това ще помогне на икономиката (разбирайте алчните работодатели). Бас държа че ако човек се напъне може да изкара и с 3.50 на ден. А ако гладуваме по 1 ден в седмицата (нещо като пости), ще спестим още повече. Почвам да се чудя за какво изобщо ни трябват заплати. Ще си садим домати по балконите и изобщо не ни трябват пари.
71
1
 
12
 
! Отговори
влогърът преди 5 години
Тия 5 лева да вземе да си обърше частта от тялото на която сяда.За това стават!Аман от нравоучители и модерно живеещи, уж съсстрадатели. Аман!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зависи къде в китай 35 лева ще ви стигнат за цял месец и то много стабилно ядене , В Африка също поне ще оцелеете.В България е по добре да си вдигнете бюджета ако не го направите , после разликата ще я платите многократно по болници. Да българия е държава с високи цени на храната но не е добре да се прави икономия от това, За да не стане таман научих магарето да не яде , а то умря.
69
6
 
3
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
5лв напълно ми стигат за храна на ден,и без тва по цял ден бачкам няма време за глупости !!! Че като се прибера вечер имам избор,от къде да си купя един Кралски Дюнер за да заспя сит !!!
68
4
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
когато говорим за храна не можеш да изключваш кафето,напитките дали чешмяна вода или минерална ,кафе ,боза ,натурални сокове и т.н. всички това е част от режима ти за хранене и себестойност ти е към храната.А това дали ще пиеш чешмяна вода или минерална или кафе вече зависи от целия ти график на хранене и бюджета които имаш.а бензина и цигарите са свързани с себестойността на храната но не са фактор които разглеждаме, просто цигарите са убиец на апетита а безина е важен за промоциите но ги пре
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 лв. стигат ако са само за продукти.И ще е доста разнообразно ако не купуваш глезотии. Няма да си гладен.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тъпотии...Тук става въпрос за храна... кафе, бензин и цигари не са средство за оцеляване и никой не е умрял от липсата им. ;)
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те децата между цигарите и алкохола се тъпчат с чипс и дюнери, и кока кола с енергийни напитки, то по-голям експеримент от това има ли. И не трае седмица. Станали са на лоени топки с наситена на захар и сол кръв, което едновременно им дехидратира клетките и мозъците и им извлича калция от костите.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля не си правете подобни екперименти с деца, и за възрастни не повече от една седмица.Това е най -важното в дефиницията на експеримента. Моля които си прави подобни експерименти да прочете дефиницията.
63
5
 
10
 
! Отговори
ДГД бедните преди 5 години
Работете здраво не се занимавайте и не се лишавайте от нищо !!! Бъдете бели хора а не мрънкащи роби
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с 250 грама леща, 5 яйца само белтъците и 250 грама брашно за 1,50лв. изобщо не може да се каже че има калоричен дефицит това са 6х 350 калории, вече ако настоявате краставици и домати по 4 лв или месо и млечни продукти, но тогава може цял апартамент неусетно да си го прекарате през хранопровода и да го изходите в канала по тоя начин за 5 години.
61
4
 
17
 
! Отговори
Тъпотии... преди 5 години
Със ставането ми сутрин харча 20лв....закуска кафе цигари бензин да отида на работа....!!! Врели не кипели.....40-50лв са ми разходите на ден...и то при неща от първа необходимост !!!
60
1
 
5
 
! Отговори
Разклатка преди 5 години
....?...Колко Дни?Ако имаш много приятели с пълен хладилник, Минерален извор наблизо..Абе, има опции, не е като да няма,ноСЕ ? ДРУГО, КОЛКО ЩЕ ИЗДЪРЖИ 1 ДЕПУТАТ НА МЯСТОТО НА "ВЪГЛЕКОПАЧ", ¥, примерно?
59
2
 
2
 
! Отговори
до58 преди 5 години
аде ся все ще се намери нвкой да философства, ако ми говориш за селата тип Кланица демек делта хил около софия сигурно няма такива цени.
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
блогъра не се справя използва продукти като олио ,подправки и въобще продуктите от първа необходимост които са малко количество но предварително подготвени и не влизат в цената.ако готвя набрана коприва примерно може да се каже че е икономично , но ако нямам основните продукти и трябва да купя бутилка олио сол и т.н. цената става висока за една чиния коприва.след това ще имам основните продукти.Но идеята е че се почва без тях .Чист бюджет.Но блогъра не започва от чист бюджет .
57
1
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
Ми, живея на село. Здрав съм. Работя където и каквото ми попадне. То по селата е така. Имам двор половин декър. Как бе пипон би ме изхранил тоя двор целогодишно? Да отглеждам домати срещу ток и олио ли ?