Експеримент: Може ли да оцелееш с 5 лв. на ден и да се храниш разнообразно?

Цветомир Цанов разказва за преживяното пред Bulgaria ON AIR
7 фев 2019 13:00, Анисия Иванова
112

Ново предизвикателство в мрежата! Цяла седмица само с 35 лева. В него се впуска влогърът Цветомир Цанов. Само с 5 лева на ден той се опитва да се храни вкусно и здравословно.

"Когато пазарувах, гледах етикетите и следях промоциите. Когато бюджетът ти е ограничен, това е много важно. Оказа се, че е напълно възможно да живееш с 5 лева на ден. Сложната част от това е да приготвяш храната си и тя да бъде разнообразна", сподели в студиото на "България сутрин" Цецо.

С 35 лева той е напазарувал продукти за цяла седмица. Те включвали предимно месо, зеленчуци, млечни продукти, картофи, ориз.

Цветомир даде за пример част от седмичното си меню - сутрин си правил бананова палачинка, само банан и яйце - много вкусно, лесно и здравословно. Храните, които използвам, са приложими постоянно - можем да вкараме неща в храненето, които са много евтини и изключително полезни. Завръща се костният бульон, който не струва почти нищо, а в него има много колаген, желатин, полезен за стомаха, завръщат се ферментиралите храни, изброи той.

"Това не е нещо, което бих могъл да правя всяка седмица. Но чрез този социален експеримент успях да докажа, че не е невъзможно, стига човек да може да отдели времето за готвене", допълни влогърът пред Bulgaria ON AIR.

Мечтата му за в бъдеще е да направи експеримент - да оцелее една седмица в природата с това, което може да си набави от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
31
 
! Отговори
Бай Венци от Попишка преди 5 години
То ако става за въпрос една седмица може и само на ориз да изкараш.. Но тоя платен *** е направил този поръчков експеримент, за да има с какво гробарите да се оправдават за ниските пенсии - виждате ли, може да се храните разнообразно с 150лв на месец..
15
2
 
32
 
! Отговори
roslio преди 5 години
Първо тези продукти са със съмнително качество. Само като включи банан и та нататък всичко се обезсмисля. А тока , а водата за приготвяне. Или на двора с крадени дръвца и две тухли. Направо е смешно всичка това драскане.
14
1
 
26
 
! Отговори
Огнян преди 5 години
Всичко на "промоция" е стока, от която магазина трябва бързо да се отърве - и познайте защо?
13
1
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Милионерите от "Бизнеса" така ли оцеляват или така намират оправдание за жалките минимални заплати и пенсии, които и тях им се свиди да дават?!?
12
19
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
момчето говори за промоции от едно пиле може да се направят 5 ястия
11
1
 
57
 
! Отговори
Ветрувианкия човек преди 5 години
А защо не направи опит да изкара на скелето от 8:00 до 20:00 на - 2 C.Аз ако си лежа в нас в леглото и с 1 кг. картофи за 80 ст мога да изкарам деня.Деааааа и простите лигльовци.
10
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сметка на този е за сам човек решил да сваля излишни килограми без да си плаща ток парно вода и лекарства. Видях го във V-box че кара доста шикозен автомобил само незнам с какво го зарежда. А нека каже това сукалче как ще изхрани 2 деца жена плюс да си плати всички сметки и какво ще им купи с 5 лева на ден.
9
3
 
24
 
! Отговори
сф преди 5 години
Въпреки безбройните кулинарни предавания българина масово не готви. Обектите за бързи храни никнат като гъби и опашките са постоянни. Парадоксално, на на "топла точка" в магазините масово пазаруват пенсионерки. Вероятно от гледане на сериали не им остава време да си врътнат една манджа. А иначе, на мен една тава мусака 8 - 10 порции ми излиза около 10 лв.
8
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е поредният опит за промиване мозъците на хората! При една точна калкулация резултатите са съвсем различни! Говори се банани, яйца, млечни продукти и т.н., а на всеки е ясно какви са цените на продуктите.....
7
4
 
28
 
! Отговори
е преди 5 години
Добре,на какъв се прави този ***?
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека този ескперимент да се направи на политиците за 1 година! Сития на гладния не вярва...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ц.Ц. ще го вкарат в затвора защото е задлъжнял с над 1 000 лв на топлофикация и електроснабдяване.
4
2
 
33
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Долар ден, братя българи !По долар на ден ви е определено ... Геноцид !!
3
3
 
56
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 5 години
Няма по-голяма подигравка - като нямате пари - ето как ще живеете. Я стига глупости. Приказки за лековерни. Експеримент да, но всекидневие така....... МОЛЯЯЯЯ. Хайде не на нас тея - може да сме бедни, но не сме прости, ок
2
3
 
57
 
! Отговори
dsdsdsd преди 5 години
Да ви се .. на експеримента и на резултата. Сигурно и с 3 лева може да не умреш...ама това ли е въпроса....
1
3
 
108
 
! Отговори
...тъжно... преди 5 години
5лв х 30 дена = 150.00 лв - т.е. колкото е заплатата на средно статистически пенсионер в България. Когато към това добавите разходи за отопление, осветление, вода и лекраства решението наистина става сложно.Но това не е новина. На подобен 'социален' експеримент са подложени стотици хиляди наши бащи, майки, баби и дядовци.Това не е новина. Това е срам и позор!