Експеримент: Може ли да оцелееш с 5 лв. на ден и да се храниш разнообразно?

Цветомир Цанов разказва за преживяното пред Bulgaria ON AIR
7 фев 2019 13:00, Анисия Иванова
112

Ново предизвикателство в мрежата! Цяла седмица само с 35 лева. В него се впуска влогърът Цветомир Цанов. Само с 5 лева на ден той се опитва да се храни вкусно и здравословно.

"Когато пазарувах, гледах етикетите и следях промоциите. Когато бюджетът ти е ограничен, това е много важно. Оказа се, че е напълно възможно да живееш с 5 лева на ден. Сложната част от това е да приготвяш храната си и тя да бъде разнообразна", сподели в студиото на "България сутрин" Цецо.

С 35 лева той е напазарувал продукти за цяла седмица. Те включвали предимно месо, зеленчуци, млечни продукти, картофи, ориз.

Цветомир даде за пример част от седмичното си меню - сутрин си правил бананова палачинка, само банан и яйце - много вкусно, лесно и здравословно. Храните, които използвам, са приложими постоянно - можем да вкараме неща в храненето, които са много евтини и изключително полезни. Завръща се костният бульон, който не струва почти нищо, а в него има много колаген, желатин, полезен за стомаха, завръщат се ферментиралите храни, изброи той.

"Това не е нещо, което бих могъл да правя всяка седмица. Но чрез този социален експеримент успях да докажа, че не е невъзможно, стига човек да може да отдели времето за готвене", допълни влогърът пред Bulgaria ON AIR.

Мечтата му за в бъдеще е да направи експеримент - да оцелее една седмица в природата с това, което може да си набави от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари