(Не)Женени с деца! Отживелица ли е бракът?

Промениха ли се семейните ценности и в каква посока?
Обновена: 8 фев 2019 08:29 | 7 фев 2019 21:52, Екип на Bulgaria On Air
48

Международната седмица на брака започва днес. Инициативата ще се проведе за осма поредна година у нас, в периода от 7 до 14 февруари. В страната ни ще се проведат серия от събития, които ще протекат под мотото “Да направим нещо за брака и семейството”.

Данни за 2017 г. показват, че у нас е регистриран ръст в броя на сключените бракове и разводите намаляват все повече. Въпреки това много млади хора често избират да създадат неконвенционално семейство и да живеят без подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

Отживелица ли е бракът и промениха ли се семейните ценности - коментар в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на Стоян Ставру и Анула Христова.

"Договор ли е бракът и можем ли да се договаряме в рамките на тази специфична връзка? Едно време бракът е бил единен формат. Ако сключваш брак, той е един. Днес те са най-различни", коментира Ставру.

В днешно време по думите му институцията, наречена брак, не се разглежда толкова сериозно, а по-скоро като експеримент.

“Бракът може да бъде сведен до един лист хартия, но това зависи от самите хора. Нищо не е ценност само по себе си, а се превръща в такова според самия човек. Институцията, наречена брак, се променя с времето и с хората, но тайнството на брака си остава едно и също”, заяви теологът Анула Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Традицията още е жива. Много хора се женят . Сватбената агенция е само помощно звено от професионалисти на мен лично ми спестиха много време и проблеми. Аз това лято на 2 сватби бях ...другото съм канен на още 2.
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичките сватбени агенции и бракоразводни адвокати се чудят как да върнат мъжете обратно на плантацията. обаче прекалихте и хората почват да се осъзнават.
15
9
 
24
 
! Отговори
Моралист преди 5 години
Видно е, че живеем във времена на аморалност и упадък. България е на първо място в ЕС по двойки, живеещеи без брак и деца родени без брак. Безбожна нация сме си били винаги. Нямаме страх от Бога. Ето истината тук:pentecost.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/02/11/ne-puritansko-pyrva-chast.1429190
14
5
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Всеки сам решава, но... Мноооооого е вероятно в един прекрасен ден да се явим на нещото, наречено "Страшен Съд". Повтаряйте си това всеки ден, всеки час.
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка жена която виждам ежедневно навсякъде е масоово татуирана и с пиърсинги и се хваща с татуирана мутра 120 200 кг, една не се хвана с някой 40 50 кг мъж ,всеки ден ги гледам жените всички станали с татуировки и пиърсинги, отвратително се хваащат с мутри татуирани 120 200 кг, с джипове, бмв та, мерцедеси, аудита и тнт отвратително една не съм видял да се е хванала с някой 40 50 к,г безработен или работещ на малка заплата.
12
7
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Хаха прав си :)! Мъжете нямат отказ от бременност за това трябва да внимават къде си пускат бойците. То за цялата мъка с браковете нямат вина само мъжете. Голяма вина имат и жените. Аз трябваше да мина през около 3-4 връзки и над 20 захождания докато намеря правилна жена. А сега като гледам какви *** има брака става все по-труден. Но това е доко доко поколението. Брака не е най важното. Най важното са децата и възпитанието. Брака само дава основа за по-стабилно семейство
11
14
 
13
 
! Отговори
Ти верно ли? преди 5 години
До Анонимен 7Тая хипотетична дъщеря на 20 е достатъчно голяма за да знае ,че трябва да прави безопасен cекс. Ако никой не я карал на сила или да абортира или тя да си понесе последиците.В момента жените имат право на отказ от бременност ,но не и мъжете. Малко тъпо, а?
10
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Нито съм от село нито съм задръстеняк, но ако това те кара да се чувстваш по-добре така да е :). Съветите не ги давам аз. Ако не си забелязал сватбите са нещо нормално за белият свят. В Америка имат по 5 развода и пак се женят. В Библията пише че деца без брак са родени в грях. Принц Уилям се ожени за дъщеря на стюардеса. Ще му вземе двореца ли? Живейте си както си искате. ПС тъпо в да живееш в най скапаната държава от ЕУ и да обиждаш на селянин :). Пък и важно е как живееш, а не къде
9
9
 
16
 
! Отговори
Ttp преди 5 години
Сватбата в съвременния си, уж одобрен вариант, обслужва само държавата и църквата,парично.Любовта,грижата и отговорността за семейството не трябва да има общо с институционализиране.
8
4
 
28
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Една малка промяна в законодателството и тоя проблем ще се реши бързо.Впрочем ефектът ще е много по-силен при шведите,което е цел,оправдаваща усилията!Става въпрос за данъчни облекчения за семейни и премахване на институцията "самотна майка".Всяко дете(с малки изключения) е направено от някого и той трябва да си носи последствията,ако е нужно-принудително!
7
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Как ще се чувстваш ако имаш момиченце и след 20год някой я забремени, но не иска да се жени за нея, за да може да я зареже когато не се чувства добре? Малко гадна ситуация нали :). А как щеше да се чувстваш ако баща ти те беше припознал, а като се скара с *** я гони от къщи защото тя няма нищо. Докато той си е веел оная работа тя е гледала деца. Я се вземете в ръце. Един мъж трябва да има чувство за чест и достойнство и да си поема отговорностите
6
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен4Без да съм женен, имам 3 деца. и трите носят моята фамилия.Ходил съм на сватби ( чужди ). Чак такъв купон не е.Често съм брадат, нямам татуировки. Но и да имам, не мисля, че ти пречат чуждите татуировки.Кой мислиш, че се грижи за семейството ми? ти ли?Ти си селски задръстеняк. Аман от такива като тебе даващи акъл на другите как да си живеят живота.
5
10
 
0
 
! Отговори
Lady.bg.kg преди 5 години
Bg moda proizvodstvo na deca za donori v avrupa, amerikite, australia, afrika, asia...
4
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък се ожених - сватбата беше голям купон. Имам си и детенце, дай боже и второ. Това са нещата които осмислят живота на човек след 30год. Жена ми носи моята фамилия, детето ми носи моята фамилия. Сватбата е нещо повече от подпис - това е поемане на отговорност. Повечето мъже не се женят защото толкова са и мъже. Ходят брадати и татуирани, но не им стиска да създадат семейство и да се грижат за него. Няма по-важно за едно дете от семейството. А да имаш припознати деца не е готино
3
27
 
23
 
! Отговори
Антибрак преди 5 години
Съвременият брак е феминистка институция, целяща да обвърже мъжа в доживотно робство на фенинистката, дори при развод. Мъже, да не ви минава през ума даже да подписвате. Ако ви кара, значи не само не ви обича, ами цели да ви зароби и загроби.
2
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата са отживелица!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом истанбулците напират значи не е.