Времето се затопля, чака ни слънчев уикенд

В петък обаче облачността над Източна България ще остане значителна
0
Времето се затопля, чака ни слънчев уикенд
Снимка: БТА

По-топъл спрямо днес ще бъде утрешният последен ден от работната седмица, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

В петък облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще се задържи значителна. Превалявания от слаб дъжд са възможни в крайните югоизточни райони. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Максимални температури - между 2 и 7 градуса, в крайните югозападни райони до 9-10 градуса.

Над Черноморието ще се задържи облачно. По южното крайбрежие е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб, по високите части умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, като на отделни места в низините и котловините сутрин ще има условия за мъгли. Минималните температури ще са по-ниски, но дневните ще се повишават и на места ще достигнат до 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари