За ужаса на "Струма" от първо лице: Чувах само спирачки и удари

Шофьор, участвал във верижния ад, разказа за тежкото преживяване
54
За ужаса на "Струма" от първо лице: Чувах само спирачки и удари
Снимка: Булфото

Звук от спирачки, удари и писъци на хора. Това се е чувало в района на тежката верижна катастрофа на магистрала "Струма", където във вторник бяха ранени над 10 души, а един мъж загина.

Още по темата
Шофьор, участвал във верижния ад и станал един от първите, подали сигнал на 112, разказа пред bTV за тежкото преживяване.

"В един момент видях светлини от камион пред себе си. Успях плавно да намаля. В момента, в който се насочих надясно, за да избегна светлините, видях, че пред мен има автомобил, който се беше ударил в мантинелата", заяви шофьорът.

Той признава, че се е изплашил много и се е обадил бързо на телефон 112. Казал им да изпратят много линейки, защото ситуацията е страшна.

"Докато говорих с тях, слушах само спирачки, удари и писъци", разказва още мъжът.

Той изказа благодарност на всички екипи, които са помагали в спасяването на хората. "Бяхме като едно семейство в този момент. Всеки се опитваше да помогне на другия. Никой не гледаше отстрани. Със сигурност хората направиха всичко, което можеха при тези условия", категоричен бе той.

Според него виновни за пътния ад са най-вече хората, които са шофирали с несъобразена скорост при лошите условия на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
Mannheim-до 25 преди 5 години
Ти не видя ли колко патрулки и колко катаджии има на пътя бе юнак? Мъглата пада и се вдига внезапно.Тя е като атентат никой не знае кога и къде ще се появи и чак тотава се реагираНе е възможно на всеки 500метра да има патрул или предупреждение че ,,от два до четри ще има мъгла".Ами тя е явление като градушката,дъжда и земетресението ,виждаш го след като се случи.На немските аутобани какви верижни катастрофи стават при лошо време и мъгла ,бедна ви е фантазията,десетки коли и доста жертви.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Ти въобще чу ли го човека по телевизията? Не прочете ли как завършава статията? Той не е от 80-те процента, дето сте като овце! Човека е карал със скорост с която да може да спре и е спрял. Неговата кола не е била ударена! Нищо не виждаш, но натискаш газта! Не можело да се спре! ТОЙ Е СПРЯЛ! Извършил е невъзможното според теб! Защо мен ме удрят все отзад и то на сух път, и при перфектна видимост! А карам на ръба на санкцията!
26
2
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Убийците са с точно толкова мозък като теб.Глупав коментар,на глупав човек.Ами явно за 50те бройки-Нормален,мислещ човек не би изрекъл това ,а и кой знае какъв си на пътя/ако имаш години за книжка/
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата убиици на Боко..
24
0
 
3
 
! Отговори
аз от иТалия... преди 5 години
...в Таз ЕПОХА на силно развити ТЕХНОЛОГИИ и в прощапулника на ИЗКУСТВЕНиЯ интелект,когато се запали КЛЕЧКА КИБРИТ от единияТ край на ЗЕМЯТА а на другияТ край на ЗЕМЯТА вече са открили ,че клечката(КИБРИТЕНАТА) ГОРИ,ни'Й тука ПО НАш'ТЕ "ВЕЛИКОЛЕПНИ" мЪГЛИсрали,ЩЕ СЕ ИЗПОТРЕПАМЕ като СЛЕПИ КУЧЕТА,ЗАшТОО,ами заШто'Т сме ***:В ИТАЛИЯ на ВСИЧКИ "КРИТИЧНИ" точки от ПЪТЯ има СВеТЕЩИ ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЛА,когато има някаква ОПАСНОСТ НАДПИСИТЕ СА В ЧЕРВеНО,когато има ПО ГОЛЯМ трафик също предупреждават!!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такава мъгла с колкото и да шофираш пак лесно може да удариш някой спрял пред теб по средата на магистрала. Шофираш с 5 км/час, удряш предния. Такава е била мъглата. Не прочетохте ли вчера? Първо писаха видимост до 10 метра, после писаха, че на моменти видимостта е била 2 до 4 метра. Няма скорост, при която да не се удариш, а в повечето случаи и да те ударят отзад. При такава видимост магистралата се затваря за движение, а не сега да се винят шофьорите. Шофьорите явно са намалили много и няма
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше патрулки на кат които преди навлизане в мъглата бяха поели движението това нямаше да се случи. Които са били в чужбина знаят как Пилотни полицейски автомобили водят колони през мъгла. Отделно на това има огромни електронни табла на които се изписва от кой километър започва мъглата и с каква скорост да се шофира. Но това го има в белите държави а в Африканските има мамуни.
21
3
 
6
 
! Отговори
до справедвив 23 преди 5 години
Приятелю тука се говори за катастрофа с жертви, а ти си превключил на някаква съвсем друга тема и въобще не можеш да превключиш .Ок фен си на тема политика, да си призная мен въобще не ме интересува политиката но безопасността ме интересува понеже аз самия шофирам и е важно както за мен така и за семейството ми.Важно е и за всеки българин , а тези като тебе които се интересуват само от науката за власта (Политика)просто си я бистрете на друго място как да си вземете повече власт не е това мястот
20
1
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Как да ги пуснат, като нямат или типично по нашенски са ги подобрили. Затова и се хвалят как дългите им цепят... мъглата!Освен това, искаш от *** да си надвие моженето по рождение и манталитета, че на него не може да му се случи нещо такова, а очакваш да си признае и то публично. Забрави!Шофьор или администратор, винаги виновни ще са му другите наоколо и тия преди него, без значение на логиката и аргументите. Наш *** винаги е прав, даже и когато греши. И не може да му казваш това и онова.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От разказа прави чест че хората са се обединили да се справят максимално бързо с лошата ситуация.А това мисля че е страхотно. Добре е хората действат адекватно при проблем .
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вярно е че често има хора които обичат да карат на сляпо както е в случая,Но това не е оправдание ти самия да караш на сляпо.хубавото е че като караш по магистрала се съобразяваш само с твоя спирачен път , т.е спирачния път трябва да ти е видимостта ако караш по друг път вече спирачния път трябва да ти е 50 %.Което означава че на магистрала караш по бързо отколкото по републикански път просто защото е еднопосочно но това не означава че трябва да караш с скорост която ти вързва очите.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПриятелУмник, човека го каза! Първо лице, единствено число! Той е спрял! Значи може!Камиони влизат с над 90км/ч в пелена! Не става въпрос дори за умения, а за нормално чуство за самосъхранение. И вчера писах. Има ограничения по Струма 110, 90! Не се спазват! Че не го е писало на таблото е смешен довод! Същото и на клипа от катастрофата в тунела на Хемус! Ще "изгорят" стоповете на колите в тунела, а се вижда, че снимащия въобще не намалява скоростта!Да не говорим,че имаше и ограничение 80!
16
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Проблемът е комплексен, но най-вече е мъглата в главата на българина.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са некачествени магистрали убийци. Всичко може да се случи по тях. Може некачествен виадукт да се срути и 20 коли да литнат в пропастта.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГНЕВЕНТези поне правят вълни. Не, че съм доволен, че моите пари се хвърлят за съоражения, които не работят. Но поне правят. Само да ти напомня, че пари за осветлението убиец на Витиня бяха похарчени при Тройната. Оказа се, че една лампа не е сменена! Да ти напомня, че магистрала Трайкия бе готова за работа при Царя. Дойде Тройната и не се разбраха кой какви пари да "вземе" и я стопираха. Като дойде Орешарски с 50% се вдигна цената на Южен поток! Години Метрото само се крадеше и не вървеше!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковите калинки-заплатаджии са по пр0сти и от табелите дето са сложили.
12
3
 
20
 
! Отговори
шофьор преди 5 години
Никаква система не помага при непрогледна мъгла Тя се появява внезапно.Всичко е в ръцете на този зад волана.Дисциплината на огромна част от шофьорите ни е нулева.Не може да караш в непрогледна мъгла с повече от 20 км.А някои се пънат и да изпреварват.Мъглата се появява и изчезва изведнъж,тя не зависи от място и време-природа.Трябва да се пъпли,а този с камиона е отнесъл човека........А колко шофьори спазват или обръщат внимание на знаци и табели?
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички "умни" системи у нас завършват по един и същ начин. Работи по документиНапрактика или не работи или показва безсмислици
10
4
 
18
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Умната интелигентна система като не работи, не трябва ли да е покрита или да не свети въобще, за да не въвежда в заблуда шофьорите? Аз мисля, че едно дело от потърпевшите срещу отговорните за това ще бъде спечелено...
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни не са си пуснали фаровете за мъгла, други не са си пуснали фаровете, трети на са си сменили изгорелите крушки на стопове и др. Гумите трета ръкавица.