Роми раждат по 8-9 деца, пишат ги болни... Докога, пита Каракачанов!

Въпрос на държавна политика е дали ще се стимулира раждаемостта
Обновена: 10 фев 2019 12:06 | 10 фев 2019 11:40,
227
Роми раждат по 8-9 деца, пишат ги болни... Докога, пита Каракачанов!
Снимка: Булфото, архив

Въпрос на държавна политика е дали държавата ще стимулира раждаемостта в гетата, отсече вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Нормалните хора, които имат чувство за отговорност, които не могат да си позволят да направят 5 деца, защото знаят, че няма да им стигнат парите и искат децата им да бъдат нормални граждани, а не да ходят да крадят и просят, правят по 1-2 деца", настоя Каракачанов.

Още по темата

Има друга категория, в която знаят, че колкото повече деца, толкова повече помощи, посочи вицепремиерът.

"Правиш 8-9 деца - едните ги пишеш глухонеми, другите болни от епилепсия. Че ти нямаш никакъв интерес да работиш. Това държавата докога ще го стимулира?", запита Каракачанов.

"Не може и не е правилно да се слага знак за равенство между етническа принадлежност и престъпления. Но ако погледнем фактите, за съжаление, са характерни за тази общност. Политически коректно е едно, но фактите трябва да бъдат посочвани", добави той.

„Те могат да не си пращат децата на училище, могат да ги пращат да проституират, да крадат, да просят. Могат да не ги възпитават, могат да влязат в собствеността ти и да откраднат, да те пребият и да те изнасилят. Тази част от циганското население трябва да бъде вкарана в пътя. Това не може да продължава“, каза още Каракачанов.

Той посочи, че трябва да се отделят пари да се строят социални жилища, но в много от случаите хората, които се настаняват там, не го ценят.

"Имаме предложение безработните членове на семейството, което ще се настани там, да участват в строежа му", каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВМРО.КАРАКАЧАНОВ ПОНЕ ПОДЕ ТЕМАТА.СТИГА ТЪРПЕНИЕ,СТИГА МЪЛЧАНЕ,СТИГА ХРАНТУТЕНЕ НА РОМИ!
114
2
 
3
 
! Отговори
авс преди 5 години
питам аз докога ще ни лъжете и докога ще спрете да крадете и не отвличаите вниманието на народа с ромите през соца за кокошкарите в полицията имаше 6м затвор бой и 15 дни в кауша държавата ги караше с насила да работят а тия с катуните държавата им даде апартаменти или место за строеж които не искаха да учат в интернат а вие какво нарпавихте за тях само едни обвинения.че имат много деца на тях манталитета етакъв както на кюрдите да има от 5 деца нагоре.и то в русия е тека руснаците има 1.2деца
113
5
 
6
 
! Отговори
Марина преди 5 години
Какво стана с търговията с гражданство ?
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека си раждат колкото искат деца ,но майките да са пълнолетни т.е. поне 18г. ,а татковците след второто дете да докажат че работят и могат да се грижат за тях.Никой не ги спира ,но нека си ги гледат ,а не само да ги правят.Иначе казано да спазват закона.
111
4
 
32
 
! Отговори
Адаша преди 5 години
Правилно г- н Каракачанов, действайте.На тази страна и трятба действие, а не само празнословие.Вие напред , а ние след вас.Ние няма да ви предадем ( българите) , тежко ви ако вие го направите.
110
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
По-възрастните помнят как китайките ги обработваха,та да не прехвърлят броя чавета.
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тренират за немско.само дето произвеждат престъпници.
108
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Административният съд ,задължава с присъди ТЕЛК, да регистрира ,,слепи ,,такива като двамата братя .. Как не се намери един ,,свободен и независим ,демократичен журналист ,,да разкрие как съдилища задължават ТЕЛКовете да регистрират като болни .
107
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОТЧАЯНДетските са по 20 лева. Едно куче в София е на 500 лева.
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До опатил от българитеМалко си патил, значи.Споко, може да се коригира този пропуск.
105
3
 
10
 
! Отговори
До Работник преди 5 години
Добро предложение правиш. Може да се доуточни - жената да прецени дали може да съвмести майчинството и домакинстването с професията си. На Запад много жени висшистки прекъсват кариерното си развитие, за да станат съпруги, а други го прекъсват временно, докато децата станат достатъчно на около 15 г..У нас доста момичета си мечтаят още на 20-22 г. да намерят съпруг, който да ги издържа.Обаче не знам дали имаш представа как реагират повечето български мъжки майки, когато чуят идея като твоята.
104
10
 
5
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До работникАми тогава само бизнесмените ще имат деца, а техните работници няма да имат право, защото шефа трябва да спестява за ГЛ55 например. Браво, бе, е такива като тебе ги правят законите у нас.
103
1
 
15
 
! Отговори
СМЕХ преди 5 години
Трябва да питат хората. Управляващите трябва да решават проблеми.... за това вземат 10 000 бона на месец,вози ги НСО, и разни други екстри, народът плаща.... или то май в БГ не е така ????
102
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога ли? Докато продължавате да ги хрантутите с безплатни кебапчета и бира преди избори.Уродливи корумпирани изчадия!
101
4
 
12
 
! Отговори
работник преди 5 години
Докато българската държава спре да раздава социални помощи.Просто жените трябва да раждат от мъж който може да ги издържа.Социализма увеличава броя на зависимите от помощ индивиди и увеличава тежестта върху работещите хора.
100
3
 
18
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ама няма Каракачанов да пита "Докога", ами да вземат да се обединят партиите, защото те са виновни за това положение. Няма "Докога", докато им се позволява, и то от тях, именно те са тези, които допуснаха това беззаконие, сега ще се чуди и мае. Закони, строгост, дисциплина и тояга, това е, докато тези неща не започнат да се прилагат, дотогава ще е все така, г-н Каракачанов. Затова не задавай *** въпроси, отговорите на които знаеш, ами запрятай ръкави и действай.
99
2
 
12
 
! Отговори
До наблюдател преди 5 години
Сигурно имаш предвид Компирицата. За нея знаем, защото я даваха по телевизията. Но не ми се вярва да е само тя. Просто другите не са попаднали в полезрението на някой журналист.Освен това, никой не говори за многодетните бащи-роми. Помниш ли, че преди няколко години съселяните на ромка със забавено умствено развитие бяха алармирали властите, че баща няколкото й деца е гробар от съседен град, който имал няколко многодетни жени в различни селища, но не се грижел за никоя от тях.Колко ли са такива
98
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 108При Тодор Живков ромите не бяха се разпасали________________________________________Потърси в мрежата публикациите на Антон Тодоров относно укриваната през соца информация за криминалните престъпления. Индийците са си същите. Каквото си чел за безобразията на състоящия се предимно от тях башибозук през османския период, същото е и до наши дни.Май на нас е писано да сложим точка на това.Който е пожелал, интегрирал се е.
97
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕРБ купуват ромите с помощи за изборите и нищо няма да стане.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачан е с 1 дете в ЕС, Борисов е разведен с 1 дете без майка му.