Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!

Вицепрезидентът се надява на европари за отдалечените региони
98
Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!
Снимка: Президентство

Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план "Маршал" за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг - днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Делчево, където за втора година бе гост на традиционния празник на виното.
 
По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони.

"Тези средства трябва да се използват само и единствено за тези региони, тогава в тях ще се възвърне животът, хората няма да бягат към големите градове да търсят поминък", отбеляза Илияна Йотова.

По думите й Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, а не само да се "усвояват".

"Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетима жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи", заяви вицепрезидентът.
 
Йотова участва в зарязването на лозето в местността "Баира".

"Разбрах, че 1 тон грозде е родило лозето на бай Стоян, което зарязахме миналата година. Дано тази година реколтата да е още по-добра", заяви Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът отличи победителите в традиционния международен конкурс за производители на вино и ракия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
14
 
! Отговори
akud преди 5 години
йотова нещата са доста по лесни, вдигнете стандарта на живот в бг
31
8
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Да поздравим смелата Веселина! Тя единствена се одързости да напише по повод другаря Илиян Идиотов, че виц е президентът...
30
4
 
9
 
! Отговори
панчо преди 5 години
така вицето го измисли как да вземе готови пари и да даде някъде да потънат без възвращаемост,и тва ако не есоциалистическо мислене друго какво ли е?той ЕС да не би да съществува само за да дава? а когато поиска от нас да си реформираме съдебната система ние кво правим? прайм се на глухи,а тази наглата може да иска без да се налага да дава нещо насреща,но той процеса е двустранен няма вземане без даване и обратно,що не се сети за друг начин на финансиране а директно към европейските пари?
29
8
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Тия планове утрепаха всичко. План номер 1 - национализараме земята на хората и я вкарваме в ТКЗС и АПК. Останалите да ходят да строят нови градове и заводи и да работят там. План номер 2 - стават (наши хора) прекупвачи на селскостопанска продукция от малкото останали производители. Купуват я за жълти стотинки и я продават за колкото си искат. План номер 3 - убиваме заводите за пари за наши хора и внасяме продукция - заводска и селскостопанска, срещу комисионна от майнасирайна. Ето ги плановете!
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТКЗС е изход но трябва да се одържави земята.
27
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
айде пак на опашката за европари...тва вече е като ситуацията с ром който с нищо не допринася за благоденствието на останалите а само влачи проблеми след себе си и не спира да иска другия по замогналия се с много труд постоянно да му дава безвъзмезно и да му храни голямата патлачбили *** били такива били онакива а всеки иска да цеди западния данъкоплатец но да продължава да си я кара по балканскиа тва вицене не се наскита за сметка на данъкоплатеца без от това да има някаква полза
26
2
 
20
 
! Отговори
Отдавна го умориха! преди 5 години
Селата замряха и умряха още в 80те години,когато бабите с със забрадките и мотиките през рамо започнаха да ,,свършват",а бригадира с каскета и молива зад ухото,отиде в града-шофьор или кондуктор. Какви герберасти ,какви апартаменти,тогава имаше ТКЗСта и АПК та ,които не се знаеше чия земя обработват и надницата беше 0,28 стотинки на ден !!!А земеделската пенсия 28-30 лева!!Млад човек тогава на полето ???,все едно евреин-миньор.
25
0
 
7
 
! Отговори
Баце преди 5 години
спасява само по европроекти!
24
5
 
8
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До До 18-не съм колхозен звеновод ,РЕСТИТУЦИЯТА ми върна къщите на дядо които бяха насилствено отнети от *** и настанени техни номенклатуни *** !
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според най актуалната статистика на НСИ (2017г) абсолютно всички области в България имат отрицателен прираст. Включително и София вече намалява с 2300 човека годишно.Най зле е в централна и северозападна България. Там много градове вече загубили почти половината си население. Ловеч, Габрово, Плевен, Видин, Монтана.....положението там е сериозно.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Картофи , лук ,ябълки ,ягоди ......всичко внос и пръскано с незнайно какви отрови ,защото тук нашите зеленчуци и плодове се изкупуват за жълти стотинки и производителите фалират като теглят чертата . На търговците така е изгодно и ни тровят с пестициди , а търсят за в къщи селски продукти . Лютеницата на баба ,доматите от бабината градина .Всичко е вкусно и здравословно от село , но късно ще се вземат мерки да го има винаги .
21
0
 
30
 
! Отговори
Ясно е преди 5 години
Селата са бита карта (над 550 вече са без нито един жител). А сега е ред и на градовете. Всичко извън София, Пловдив, Варна и Бургас вече се обезлюдява с бързи темпове.Цялата провинция върви към закриване. Където и да отидеш гледаш само пенсионери, ниска раждаемост. Все по малко хора. След 10г. ще стане пълно мъртвило. Тези градове сега се поддържат основно от еврофондове. Ако не са тия пари всичко ще се разруши. Общините нямат приходи а разходите за пенсии и социални нарастват.
20
3
 
18
 
! Отговори
един от града преди 5 години
комунистите са гербкрадат евро-средства за свои хорабез да развиват земеделиеи си купуват джипове, имоти и ходят на почивкаа селянинът едва изкарва за прехраната ситова е господа кьорави демократи
19
8
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Действително селата раждат неграмотни ,простовати ...люде ,но затова отивайки в града да работят ,я по Кремиковци,я по заводи ...за да могат техните деца или внуци да изучат и след това да пишат по форуми,какво раждат по селата.Навярно дядото ти или прабаба ти е село и тъпотията се предава по наследство ...и ти тук се вживяваш за умник недоработен.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а ще има ли и програма за превенция на обирите и пребиванията на старци по селата ?
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите убиха селата , а сега ще ги възраждат .
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо трябва да се отървете от герббераститекакто се отървахте от сеедераститеи на царя пееераститетова е първа точкапосле друготоиначе ще има суджуци6 апартаментаа за вас повишени данъции нови данъцизаплата 600 леваглоби 1500 лева за непуснати фарове на колата
15
9
 
7
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Не се ли върне- *** национализираха земята и през 1949 г. създадоха ТКЗС тата по варяжки колхозен образец и ликведираха БЪЛГАРСКОТО СЕЛО
14
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата раждат неграмотни, простовати и наивни люде. Типични избиратели на БСП
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селото в което баща ми е роден няма училище от 1970 г. Направиха го на склад на гражданска отбрана. От набора на баща ми (общо 27 момчета и приблизително още толкова момичета) 80-те години в селото бяха останали двама мъже. Единият обаче се махна когато стана време децата му да ходят в средно училище, а другият беше алкохолик. Урбанизацията е съвсем нормален и правилен процес. Напълно го подкрепям