Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!

Вицепрезидентът се надява на европари за отдалечените региони
98
Трябвал ни план "Маршал" за родното село, проблемите му се роят!
Снимка: Президентство

Необходима е целенасочена политика за развитие на селата, план "Маршал" за спасяването на българското село, защото проблемите се роят един след друг - днес е транспортът, утре ще е достъпът до болница и аптека.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Делчево, където за втора година бе гост на традиционния празник на виното.
 
По думите на вицепрезидента при формирането на новия европейски бюджет след 2020 г. България трябва да извоюва целеви средства за отдалечените и по-слабо развитите региони.

"Тези средства трябва да се използват само и единствено за тези региони, тогава в тях ще се възвърне животът, хората няма да бягат към големите градове да търсят поминък", отбеляза Илияна Йотова.

По думите й Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, а не само да се "усвояват".

"Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетима жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи", заяви вицепрезидентът.
 
Йотова участва в зарязването на лозето в местността "Баира".

"Разбрах, че 1 тон грозде е родило лозето на бай Стоян, което зарязахме миналата година. Дано тази година реколтата да е още по-добра", заяви Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът отличи победителите в традиционния международен конкурс за производители на вино и ракия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Само с изсипване на пари, които естествено ще бъдат усвоени от 'наши' хора, не става. Трябва да има стимул хората да се върнат, а такъв няма - няма работа, няма инфраструктура, има безнаказана престъпност и унизително ниски изкупни цени.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йотова може да предложи единствено план "Маршал Толбухин" за повторна окупация и заробване на България от руската ***.
70
0
 
1
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
Така е, друже Балканец. Нека да се стигне до предсрочните избори, па тогава ще говорим отново ! Независимо какво твърди Волен Сидеров. Жив и здрав бъди и ти, и близките ти !
69
2
 
16
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Няма проблеми на селото, па на града, па на курортите, на махалите и паланките. Има ПРОБЛЕМ НА България и тя се нарича КОРУПЦИЯ. И крадците са едни и същи!
68
1
 
3
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
Така е. Аз съм го посочил още преди години. План Маршал за България. Точка втора и частично трета от цялостната ми програма. В момента гербаджиите изпълняват само и единствено точка първа. Не за друго, а защото не са запознати с останалите части от цялостната ми програма. Разполагам както с Визия, така и със Знания. Кога, какво и как да се направи. Но и Буров е прав - не става с овластени политици със свързаните им фирми. Парите да отиват именно към тях, а не към нуждаещите се от тях хора !
67
3
 
4
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
О ,АНАТЕМА! Дали гласът на Б есни С тари П енсии не призовава за Американска помощ за селското ни стопанство! Защото Плана Маршал е точно това!
66
0
 
21
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
До Анонимен 78****Съгласен с вас.Беше много интересно.Едната ни бригата като ученици беше в Цалапица.Безкрайни блокове с домати,толкова голем ,че сутрин се тръгва от единия край на блока,а на обяд достигаме другия край.Едната половина от бригадата береше доматите,а другата ги сортираше.Непрекъсното идваха тирове ,товареха ги и директно за ГДР.Вечерно време купон,някоя първа целувка.Кога друг път едно софиянче ще види селски труд,ще се въне почернял от полско слънце,а селяните ни се радваха
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почвайте по социалистически почин. Ученици и студенти на есенни и летни бригади по един месец. Безплатен детски труд, че да се научат откъде излиза хляба.
64
8
 
5
 
! Отговори
селянин преди 5 години
пратете програмистите на село да хванат мотиката.стига са седели пред компютърите без да произвеждат нищо.
63
4
 
20
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
И чудо не може да помогне на селата , а и не само на тях.Положението е сравнимо само с Кърджалийските времена .Но с тази разлика че , няма положението да се подобри.И за чий ви е да се подобрява - с една панелка вЗападен парк може да си купиш няколко къщите на няколко села Но и на панлките ще им дойде реда - ще бутат , за да се извади метала в тях. Българския Апокалипсис предстой , сега сме в щастливите вренена на Содом и Гомор
62
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
Та така "земеделците" и хляба /пшеницата/ убиха българското село.
61
2
 
23
 
! Отговори
Край преди 5 години
Парадокси - българското село го убиха "земеделците" на Мозер с поземлената реформа от 91г. Върнаха земите в реални граници - разпокъсано и земята се оказа разпокъсана и собственост на хора които отдавна не са земедалци и даже не се интересуват от нея.Окончантелно го довършиха субсидиите за зърнени култури - пшеницата/царевица/слънчоглед се гледат САМО с машини - хора не трябват.Резултата обработваемата земя в българия е собственост на няколко хиляди човека.
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празни приказки за план " Маршал". Просто вече никой няма да върне българската село. Къде бехте до сега родни политици от всички партии? Сега само констатирате, а нищо досега не направихте освен разруха.
59
0
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Имам наблюдения върху селските стопани"арендатори". Да сте виждали касов апарат при такъв, и да издава някакъв документ, на прекупвачите? Не сте, нали, и всички тия, дето карат Бентлита, са на загуба, на документи. А да сте виждали ревизия, на някой такъв, действителна ревизия на разходи, работници, осигуровки, каквито плаща? Няма и да видите.Там, където са мутрите-няма никакъв контрол.Контрол има във малките фирми в градовете, на обикновените хора, доене и стригате на тях, като за последно.
58
2
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Продължение. Ако властта до сега, и сини и червени и суро-синкяви, мислеше за народа на село, сега във всеки двор щеше да има малък трактор, а във фамилиите-по една комбайна на фамилия, както в Сърбия, а кооперативи да договарят износа на жито и всичко.Под строг държавен контрол. В Германия даже запазиха кооперативите и признаха кооперативната собственост в конституцията си. И нямаше да има "едри арендатори" с Бентлита, по правило или селски тарикати, или мутри, или партиини функционери.
57
5
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Кармазъ СикишПрав си. Народа го излъгаха като 6-токласничка след дискотека, вечер, в тъмното, че ще рукнат благата из крачолите му, направо, бутнем ли Системата/не че нямаше и тя кусури, но беше по-добра 1000 пъти от сегашната , що се отнася до социална политика/.Но, не те са виновни. Така диктуваха новите ни господари, от зад океана, за които ние трябва да сме бедни и подчинени, само общи работници.На тях им трябваме само като територия.Ще продължа.
56
3
 
8
 
! Отговори
бай Тоше преди 5 години
Банани да има!
55
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селето ни е умрело, ликвидиционните съвети и тричленките убиха българската село. Село без училище не е село , а руини. Колко училища, заводи, болници и села се изтриха от картата на България от 1991 година насам. Не ли това геноцид.Над два милиона млади българи да са напуснали Родината защото тук вече няма какво да работат и да има са роби на труда.
54
4
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Излишни разходи, по селата остана предимно " кофти мат'рал". Само ще се краде, без да ива приходи и ползи насреща. Вложете парите в областните градове, там все още има остатъци от "хубав мат'рал". Пак ще се краде, но може и някокви приходи да има след време. Българското село е загубена кауза като Северна Македония, късно е вече.
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе умните хора са казали-лозето иска мотика,а не молитва!А тия шебеци налазиха лозята по зарезан само и само да се селфят!