Без вина виновен и осъден на 123 години затвор

Тежкото изпитание пред пилота Янко Стоименов
Обновена: 11 фев 2019 21:49 | 11 фев 2019 21:49, Екип на Bulgaria On Air
3

5523 гледания   |  Още видео
Да чуеш присъдатa килия до живот, когато си невинен. Tакава е историята на пилотът Янко Стоименов, който беше осъден на 123 години затвор, след като самолетът на кипърската авиокомпания "Хелиос” се разби край Атина през август 2005 г.

"Беше невероятно изпитаните от човешка гледна точка. Обвиняваха ни в това, че с действие и бездействие сме предизвикали катастрофа. Никой от обвнияемите нямаше връзка със самия полет, тъй като никой не го е управлявал самолета", сподели пилотът в студиото на "Денят ON AIR".

Той обясни, че 14 години по-късно има щастието да се връща към това по един добър повод, като участва в инициатива, в която чете лекции за този "правен абсурд" и така преподава опита от него на прокурори и съдии  в различни европейски страни.

Капитанът коментира и отговорностите на пилотите при техническа неизправност на самолета.

"В момента, в който самолетът се отлепи, цялата отговорност е на плещите на пилота. Всички решения, които взима от там нататък, дори и преди това - за да тръгне от точка А до точка Б, той предварително трябва да се запознае със състоянието на самолета, с метеорологичните условия, с всичко онова, което изисква неговите предварителни решения", обясни Янко Стоименов пред Bulgaria ON AIR.

Според него критериите за най-високите постове в авиацията са доста големи, така че всеки получил лиценз, заслужава доверие.

По думите му тенденцията показва, че въпреки голямата цифра на загиналите по време на полет през миналата година, на базата на цялостните данни пътуването със самолет остава най-сигурният транспорт.

 


3
Още от Общество
Всеки втори млад безработен - без професия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
shmatarok преди 1 седмица
Ако пък разбрах нещо от тази "статия" ... ?!?!
Какво точно се е случило през 2005, каква е връзката на осъдения със случилото се, има ли жертви, осъден е доживот, а очевидно в момента е на свобода ... ??? журналисти, къде е новината ??? нима вече няколко параграфа текст без смислова връзка със заглавието са статия ??!?!?
1
3
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 1 седмица
До VanessaHoover
ех булче сладко гледам те всеки ден как се разголваш и играеш сама в нета а банковата ми сметка до като ти се облизвам се трансферира мощно в твойта
да бях и аз на 20 и аз щях да пробвам с твоя социален бизнес все пак сме 2019-та и много морал е останал в миналото