Църквата: Моралното разложение на Запада заличава семейството

Митрополит Антоний поиска редакция на Националната стратегия за детето
11 фев 2019 10:45, Анисия Иванова
305

12358 гледания   |  Още видео
Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) отправи призив за цялостна редакция на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. Духовниците смятат, че с нея се ограничава авторитета на родителите, а според Църквата трябва да се въведат часове по религия, с които ще се преборим с наркотичната зависимост, абортите и сексуалната разкрепостеност.

БПЦ смята, че забраната на телесното наказание над деца създава "условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност".

Още по темата

Светият синод е забелязал основни пропуски в стратегията, които касаят християнско семейство, обясни митрополит Антоний БПЦ в студиото на "България сутрин".

"Чрез различни законопроекти се отнема пълното право на родителите да възпитават в свобода своите деца. По някакъв начин се институционализират рамките на възпитанието в семейството", обясни пред Bulgaria ON AIR митрополит Антоний.

Той беше категоричен, че часове по религия биха имали благотворно влияние върху младежите.

"Трябва да има строгост, някакви рамки във възпитанието на децата, защото прекалената свобода доказва, че децата започват да растат своенравни, без да зачитат авторитетите на своите родители, а след това в обществото", подчерта още духовникът.

По думите му правят се опити в страната ни да се налагат несвойствени модели във възпитанието на децата, в контекста на моралното разложение на западното общество. Църквата не приема идеята двама родители от един пол да възпитават децата. Според Библията семейството е съюз между мъж и жена. Има опит традиционното семейство да се измести от тези практики, обясни митрополит Антоний.

Детският психолог Христо Монов се съгласи с митрополит Антоний, че става насилствена институционализация на българските деца.

"Детето на 21 век е друго дете, различно дете. Целият свят, който то познава, е по-скоро от екрана, отколкото от реалния живот. Затова то е друг психичен продукт, затова и методите на въздействие спрямо него трябва да бъдат нови", поясни психологът.

По думите му със силната си позиция един от стожерите на българската идентичност - църквата, се завръща в обществения живот.

Монов допълни, че констатациите на БПЦ трябва да се вземат предвид. По думите му всички родители трябва да възпитават децата си, но трябва да знаят, че посегнат ли им, ще изгубят връзката си с тях.
 


305
Още от София
Рекорд: 9,2 млн. души са посетили България през 2018 година!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
До До 243 "истината
Децата от 60-те години на 20 век, атеистично възпитани, бяха повлияни от западната култура, която постепенно навлизаше в младостта им от книгите на западноевропейските и американски писатели и музиката на Бийтълс. Нравствеността им започна постепенно да се срива. И със всяко следващо поколение младите стават все по-"освободени" от нравствени ценности. Разводите са ежедневие, свободното съжителство е нещо нормално, съвременния човек търси щастието си във секса.
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Моралното разложение на Запада заличи и българското училище. Сега вече, като им се намесят между тях и децата им, вътре в семейството, много родители ще се досетят, че ще има да търсят класическите ( именно класическите! - не други) български учители, които бяха удряни и обвинявани в какво, ли не и от кого ли не абсолютно неоснователно, вкл.и в "не добре квалифицирани" ( ха-ха!). Дано вече да си подадат ръка, а не да се джафкат тези две страни, че "двама се карат", но има трети, който печели
262
0
 
3
 
! Отговори
До 243 "истинат преди 1 седмица
Много широк възрастов спектър: от шейсетте години до днес, за да се обобщава така. -За хората от шейсетте: често пъти добре образовани, с професии, знаещи, расли в много по-морално общество, защо пък смяташ, че не са вярващи и че не са способни да си ьащитят децатаЗа хората от седемдесетте: качествените днес компюгърни специалисти. Осемдесетте: също може да се разчита, но са расли в съвсем друг обществен ред, по-точно началото на свободията в училищата. Все още уважаваха учителите и родителите..
261
0
 
4
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
Деградиалият си ти след като смяташ . че всеки който си брани децата от ръцете на чужди хора е комунист.За теб явно всичко се дели на политически настроения , а не на житейски преживявания.Няма нужда аз да ги виждам след като ти , който уж си ги видял не можеш да дадеш аргумениран и смислен отговор на това което ти задавам като въпроси.Повтаряш само колко може да е хубаво , но не си подготвен за подобни разговори.
260
0
 
5
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
После в живота и като са на работа ще има ли само поощрения ? Наказанията после , които следват по една или друга причина как се обясняват на индивида , които е свикнал да бъде само поощряван и хвален ?
259
6
 
1
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
До до extremist : ВЕЧЕ ТИ КАЗАХ ДА ИДЕШ САМ ДА ГИ ВИДИШ ТИЯ СЛУЖБИ, АЗ ГИ ВИДЯХ И ТОВА СА НОРМАЛНИ ХОРА. ТИ ПРОСТО ВЕЧЕ СИ МОРАЛНО ДЕФОРМИРАН ЗА МЕН, ТАКИВА НЯМА ДА ТОЛЕРИРАМ - ВИЕ ВЛАЧИТЕ ВСИЧКИ НАЗАД С КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИ МАНТАЛИТЕТ./ПО-ЛОШО МАНТАЛИТЕТ ОТ 10-ТИ ВЕК/. НЯМАТЕ МЯСТО В ЕВРОПА И НЯМА И ДА ИМАТЕ
258
4
 
1
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
До до extremist: АМИ ВСЪЩНОСТ НЕ МИ Е ЯСНО; ИМА ВЪЗПИТАНИЕ МОЖЕ С ФОРМА НА ПООЩРЕНИЯ И БОНУСИ ИЛИ БЕЗ ТАКИВА. ПОЧНЕМ ЛИ ДА ГОВОРИМ ЗА "НАКАЗАНИЯ" С ТЯХНАТА ИМ НЕГАТИВНОСТ СОЦИАЛНИТЕ МОЖЕ ДА РЕШАТ ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ СЪЗДАВАТ АГРЕСИЯ В ДЕЦАТА.ТАКА ЧЕ "КРИВАТА" НЕ Е НАКАЗАТЕЛНА....
257
0
 
1
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
Като не е пердаха ще е друго наказание.И на теб ти е ясно .А то пак е насилие.
256
0
 
1
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
А аз ти гарантирам , че докато има подобни закони и подобни служби със служители в нея ще има уж случаи на насилие.И те няма да бъдат от сорта на : плеснали два пъти по дупето ,а ще бъдат много по-идиотски и много по-лишени от смисъл просто за да имат работни места въпросните хора , които вече са се впили в системата.Тази служба съществува само и благодарение на обвинениятя към родителите , а не защото върши добро и го знаеш.
255
0
 
1
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
Ако работи много по-добре защо продължават случаите на насилие ? Скандинавците ли са тъпи и ограничени и не разбират какво се иска от тях или просто много им харесва да им отнемат децата ?
254
6
 
1
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
До до extremist : КАК ЩЕ Е ЛИКВИДИРАНО БЕ ЧОВЕК ? КОЙ МОЖЕ ДА ТИ ОБЕЩАЕ ИЛИ СЪЗДАДЕ СИСТЕМА КОЯТО ГАРАНТИРА ЛИПСАТА МУ ??? ПРОСТО ТЯХНАТА СИСТЕМА РАБОТИ МНОГО ПО-ДОБРЕ , А СТАТИСТИЧЕСКИТЕ МОМЕНТНИ РЕЗУЛТАТИ МОГАТ ДА СА КАКТО НАГОРЕ , ТАКА И НАДОЛУ! ТОВА КОЕТО АФИШИРАТ БПЦ НИЩО ДОБРО НЕ ПРОИЗВЕЖДА И ДАЖЕ ОБРАТНО
253
0
 
2
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
Системата ако работеше за толкова време отлично щеше вече да е излишна.
252
0
 
1
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
Ами отговори ми на въпроса след като всичкото насилие е ликвидирано защо все още се налага да има подобни служби ?
251
0
 
1
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
До до extremist : АМИ ВИДЯХ ГО В ПЪРВО ЛИЦЕ НА МЯСТО...КВО ИМАШ ДА КАЖЕШ
250
5
 
1
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
ЗАБРАНА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ВСИЧКИ ДЪРТИ КОМУНИСТИ - ЩЕ ВЪРНАТ ДЪРЖАВАТА В 10-ТИ ВЕК
249
1
 
2
 
! Отговори
до extremist преди 1 седмица
Първо не съм комунист и никога не съм бил , защото съзнателната си част живях по друго време и второ отиди в сайата на Барневерн и прочети статистиката им.За толкова години откакто е въведена Ювенилната юстиция резултатите са катастрофални.Не само няма изчезване на насилието под каквато и да в форма , но и се увеличава защото се стига до крайности в отнемането на деца.А се стига до крайности защото така е заложено в самия закон.
248
0
 
1
 
! Отговори
Нещо си в грешка преди 1 седмица
Много съм далеч от работа като чиновник приятел.Иска ти се да отместиш фокуса , но няма да ти се получи.
247
3
 
0
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
До Други въпроси : ЧИНОВНИЦИТЕ СТЕ ВИЕ ТУК...
246
10
 
0
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
До Въпрос ТИ ЩО ЛЪЖЕШ БЕ КОМУНИСТ; СКАНДИНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ РАБОТИ ИДЕАЛНО ИДИ ДА ВИДИШ. ТУК В ПРОПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЗИ ПЕ ДО ФИЛСКА ЦЪРКВА
245
1
 
3
 
! Отговори
Други въпроси преди 1 седмица
Ако изчезне напълно физическото наказание ,изчезнат всички признаци на насилие какво ще правят тези чиновници назначени именно за това ? Ще бъдат ли освободени ? Или ще се налага да си измислят поводи за отнемане на деца и за тормоз над родителите за да ги има на работа ? Ще я докарат ли дотам да отнемат дете , че не е пръднало два пъти по регламент ,а само веднъж ? Това е поредната дивотия насочена към разбиване на семейство и нормален начин на живот скрито зад думата насилие.