Ромски проблеми има, концепция има, но противници – много!

Ангел Джамбазки настоя: ДПС са против, защото са бенефициенти!
Обновена: 11 фев 2019 13:28 | 11 фев 2019 10:10, Боряна Павлова
84

4331 гледания   |  Още видео
Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, представена от министър Каракачанов. Именно затова и текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Това заяви в студиото на "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки посочи, че трябва да има обсъждане на мерките и затова текстовете са публично публикувани, за да може хората да ги прочетат и да кажат мнението си.

"По-смешното е, че повечето от коментаторите не са ги чели, част от тях не могат и да четат за съжаление", посочи Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че ромски проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори била закъсняла с предприемането на действия за това.

Не на такова мнение се оказа бившият депутат от ДПС Александър Методиев. Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че въпросната концепция е противоконституционна.

"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят", каза той.

Методиев посочи, че е чел концепцията и няма нито една точка, с която да е съгласен, защото това е популистки документ.

"ДПС не са съгласни с тази идея, защото те са най-големия бенефициент от циганските махали", настоя пък Ангел Джамбазки.

Има ли резон в предложенията на Каракачанов, ще се реши на коалиционен съвет. От ромската общност пък настояват за оставката на вицепремиера Каракачанов.

Предложенията на ВМРО включват спиране на помощите при отказ за започване на работа, ако децата не ходят на училище или ако се демонстрира висок стандарт на живот.

Предложението, което пък предизвика най-много спорове, е това за контрол на раждаемостта.


84
Още от Страната
Питбули-убийци? В САЩ навремето са ги използвали за бавачки!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 4 дни
Е САМО ЕДНО-ДОГОВОР С ИНДИЯ,КОЯТО ПРИЗНА ЗА СВОЙ ГРАЖДАНИ И ТРАНСПОРТИРАНЕТО ИМ ДО РОДИНАТА-ИНДИЯ--ТЕЗИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ОБУЧЕНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ
48
9
 
0
 
! Отговори
до 51 преди 5 дни
и следвайки тая концепция - германия се превърна в руини
47
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
и аз съм против !
И нямам нищо общо с дпс.
просто не съм почитател на вижданията и методите на хитлер . Единственният им резултат е че ликвидираха Германия.
46
0
 
9
 
! Отговори
КРИТИ Един от наро преди 5 дни
Катаджиите глобяват ли?ГЛОБЯВАТ !!!!!! ТОГАВА ЗАЩО ВАС,КС,ВКС,ВСС ,ЕСПЧ НЕ ГЛОБЯТ ЛИЧНО ПРЕМИЕРА И МИНИСТРИТЕ,ДЕПУТАТИТЕ,ПОЛИЦАИ,ПРОКУРОРИ ,СЪДИИ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА-ЛИЧНО ПО ПЕТ ЗАПЛАТИ ЗА ТРИ ГОДИНИ.СТАНЕ ЛИ ,НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ.
45
0
 
15
 
! Отговори
Критиката преди 5 дни
глобите кам АДМИНИСТРАЦИЯТА трябва да бъдат ЛИЧНИ а не както до сега/ако въобще ги има/ да взимат от джоба на данъкоплатеца. БЪЛГАРИНА РАЗБИРА САМО АКО ГО УДАРИШ ПО ДЖОБА.
44
0
 
18
 
! Отговори
Критиката преди 5 дни
е че не се налагат глоби към Агенцията за закрила на детето, които допускат 13 годишна ромка да роди ВТОРИ ПЪТ. Критиката е към бюрата по труда, на които трябва да се налагат глоби, че не извършват проверки за това дали получаващите помощи, НАИСТИНА са безработни и че не ИЗИСКВАТ след като намерят подходяща работа безработните да работят. За това, че не съзават адекватни курсове за ТЪРСЕНИ професии в техния си район и т.н.
43
0
 
26
 
! Отговори
интегриран от 30 г. преди 5 дни
а защо спи държавата вече 30год.как в германия им премахнаха гетата(и то във фургони),във франция ги изрийнаха с багери,в холандия,в белгия.ЗАЩО не ги защитиха от ХК аааааа...защо там няма гета и протести.живеят и плащат наеми данъци и спазват закона.
42
0
 
21
 
! Отговори
Критиката преди 5 дни
към концепцията е, че няма НАКАЗАНИЯ ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА. Защото "не е луд този който яде зелника, а този който му го дава". Всъщност поне 50 % от мерките са предвидени за изпълнение и в момента в редица закони и наредби. Общините трябва да бъдат глобявани като допускат застрояване на гета, учителите да бъдат глобявани, че записват като присастващи отсъстващи ученици, полицаите за това, че не арестуват бароните, а прокурорите за това, че не че не ги подвеждат под отговорност.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 24

А бре!
Ти за закон срещу безделничеството не си ли чул? Ако ромът няма други законни, декларирани доходи, върху които да плаща данъци, тогава от какво да живее без да работи? вариантите са само няколко - да краде, да проси, да проституира или да чака на помощи, тоест на гърба на работещите и плащащите данъци. Откъде накъде, бе?
тълкувате законите така, както Дяволът чете Евангелието! както ви изнася. Ама свърши тая, времето на морковите мина.
40
0
 
25
 
! Отговори
До Anonimen 35 преди 5 дни
Не се прави на ударен.
Предприеха се какви ли не мерки. Не става и не става. Ако и тук можехме да им дадем толкова бонуси, колкото им дава богатата Германия и ако законът изискваше да ги експулсираме, ако не спазват законите, тогава и тук щяха да са кротки и да се правят на интегрирани.
А ти защо си мислиш, че някой им е длъжен да им дава това и онова, само за да благоволят да учат и да работят? ТЕ СА ДЛЪЖНИ да спазват законите. Ако не им харесват, границите са отворени.
39
0
 
30
 
! Отговори
Ванката преди 5 дни
До анонимен 39
Да бе, специално за тях щесе откриват нови училища и летни сесии, щото не щат да се мръднат през другото време. Да ги дондуркат учителите извънредно и специално, а ние да плащаме. Като искат да са равни - нека наравно спазват ред и закони.
38
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Едно време имаше вечерни училища, ПУЦ - ове. Не бива училищата да стоят празни през лятото, а да работят по ограмотяването.
37
0
 
45
 
! Отговори
Ванката преди 5 дни
Никакви концепции не трябват, а просто да се прилага закона такъв, какъвто е и сега. Защото сега съвестните данъкоплатци сме реално репресирани. Ако аз направя незаконна къща, не плащам сметки, не полагам грижи за децата, оплождам малолетни, карам без книжка и пр., и пр., ще ми разкатаят фамилията - ЧСИ ще ме дебне до живот, децата ще ми вземат, в затвор ще лежа...
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
КОГА ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ПАЗИ ЗАКОНА?
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ще ви напомня един анекдот от соца..събрал Т.Живков ромските барони и им казал не може само българите да сторим социализма трябва и вие да се включите,ами ще помислим и утре ще ви кажем,на другия ден ..ще помогнем да построите социализма ама имаме една молба...като го построите да ни оставите да си живеем по старому..та подтекста,как да интегрираш някой който иска да си живее по старому,от 1000г били по тези земи..ами защо не се интегрирахте ,те за 1000г не успяха сега за 10 сме щели...
34
4
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 5 дни
Интересно как в Германия успяват да ги интегрират бързо, а тук не става? Може би всичко опира до желание.
33
1
 
28
 
! Отговори
Модерното преди 5 дни
Ако по конституция всички сме равни, защо не получаваме равни помощи. Ако не стигат пари да дават по 2-3 лева на всички.
Всички да живеят в законни жилища с проекти.
Да плащат еднакви данъци, вода и ток.
Еднакви такси в градини и училища.
Нали така ще сме равни.
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До факт
Факт? Я да погледнем в кои райони печели ГЕРВ? В големите градове и Западна Европа и САЩ. Къде печелят ДПС и БСП? А?
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За каква дискриминация се говори? Висше образование и преди, и сега получават без проблем. Дори леко ги побутваха. Доскоро имаше и министър, без нужда от квоти, без да е барон, без да е организирал незаконно енерго. Двама лекари дадоха по телевизията. Един действащ и един току що завършил! Те защо не са имали нужда от милиони за интеграция? Канадската компания за авто тапицерии под сурдинка каза, че си тръгва заради тях. Болнични и закъснения за работа. Забрави за трудова дисциплина и срокове.
30
2
 
41
 
! Отговори
шопендар преди 6 дни
До Анонимен правата ги имате,остава само да се научите че има и задължения,и да започнете да ги изпълнявате.знам че сега ще ме обвините в расизъм.