Ромски проблеми има, концепция има, но противници – много!

Ангел Джамбазки настоя: ДПС са против, защото са бенефициенти!
Обновена: 11 фев 2019 13:28 | 11 фев 2019 10:10, Боряна Павлова
84

4379 гледания   |  Още видео
Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, представена от министър Каракачанов. Именно затова и текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Това заяви в студиото на "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки посочи, че трябва да има обсъждане на мерките и затова текстовете са публично публикувани, за да може хората да ги прочетат и да кажат мнението си.

"По-смешното е, че повечето от коментаторите не са ги чели, част от тях не могат и да четат за съжаление", посочи Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че ромски проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори била закъсняла с предприемането на действия за това.

Не на такова мнение се оказа бившият депутат от ДПС Александър Методиев. Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че въпросната концепция е противоконституционна.

"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят", каза той.

Методиев посочи, че е чел концепцията и няма нито една точка, с която да е съгласен, защото това е популистки документ.

"ДПС не са съгласни с тази идея, защото те са най-големия бенефициент от циганските махали", настоя пък Ангел Джамбазки.

Има ли резон в предложенията на Каракачанов, ще се реши на коалиционен съвет. От ромската общност пък настояват за оставката на вицепремиера Каракачанов.

Предложенията на ВМРО включват спиране на помощите при отказ за започване на работа, ако децата не ходят на училище или ако се демонстрира висок стандарт на живот.

Предложението, което пък предизвика най-много спорове, е това за контрол на раждаемостта.


84
Още от Страната
Питбули-убийци? В САЩ навремето са ги използвали за бавачки!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
25
 
! Отговори
До да преди 1 седмица
Може Соц-а да е бил всякакъв, но по негово време имаше ромска интеграция в смисъл, че повечето работеха, децата ходеха на училище, а миналите през СВ момчета излизаха със занаят.

Ако в т.нар. концепция се подходи правилно и се обвърже получаването на помощи с образование и здравеопазване, а отказалите при пълнолетие да дължат трудова повинност при пълнолетие, отпадаща само при доказано съвестно гражданство на фамилията за периода - платени данъци, осигуровки, завършено образование, имунизации..
28
0
 
4
 
! Отговори
додо преди 1 седмица
До Анонимен
27 Ти кога се научи да пишеш тук с един пръст,че ще кажеш кой да си ходи ходи си ти в Столипиново.
27
0
 
47
 
! Отговори
До ДА преди 1 седмица
ЧЕТОХТЕ ЛИ КОНЦЕПЦИЯТА? ТАМ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЕТНОС. НИТО РОМИ, НИТО БЪЛГАРИ, НИТО ТУРЦИ СЕ ВИЗИРАТ. ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА МАЙ.
26
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят"
ЗА КОНЦЕПЦИЯТА СМЕ, ЗАЩОТО ТОЧНО ТОВА ИСКАМЕ! БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС ДА НЕ БЪДЕ ДИСКРИМИНИРАН!
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Благодарете на еуроатлантиците, които умишлено докараха нещата дотук!
Прост народ слаба държава!
Жалко за децата на България!
24
57
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички хора са с равни права - могат да живеят, където пожелаят и могат да работят, ако пожелаят. Какъв е този фашист Джамбазки, че ще задължава ромите да работят, ще им разрушава къщите и ще ги гони от домовете им? Оставка! Джабмазки да се маха от европарламента!
23
2
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 1 седмица
Kogato vsichki institucij si varshat dobre rabotata...vsichko shte si doide na miastoto.Zakoni...spazvane...red v darzavata...pravosadie...tova e izhoda. Sega predizborno perchene i nadlagvane koi e po nai...nai
22
0
 
57
 
! Отговори
баси щуротиите преди 1 седмица
До да

Тази "концепция" се нарича спазване на закона!Ама от всички!
21
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз няма да плащам данъци в България. Бяма да спонсорирам роми, политици и кръговете около тях. Това е моя начин да протестирам срещу ГЕРБ и БСП.
20
32
 
9
 
! Отговори
да преди 1 седмица
Концепцията е абсурдна. Да разделиш гражданите на България на роми, българи, турци... е абсурдно. Това е чист популизъм. Трябва да има концепция, насочена срещу определен тип поведение и начин на живот, независимо от това кой попада в тази категория. Защото аз пък познавам роми, чиито деца учат и то добре, и българи, чиито деца са постоянно надрусани и като пораснат ще дърпат чанти, за да преживяват.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Собственика мълчи многозначително!Което значи,че а си е отворил устата,а бизнеса му хвръква!
18
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истината е че хората които са против тази програма, не защото е лоша, не защото е расистка и т.н., а защото губят власт и пари. Беззаконие, простотия и мързел, все неща които в България са издигнати в култ, всички имат права, но никой няма отговорности. Същинския проблем не е в ромите, а в алчните лицемерни НПО-та и политици.
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Кметовете са феодали и няма кой да ги контролира.Те купуват ромските гласове на из бори и са вечни. В България всичко е изопачено.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Свобода за джамайцитe и равни права с братята българи .
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До баба мара

Кмета на всяко село може назначи поне 2 полицая и тогава престъпността ще намалее. Те знаят че полицията е далече и правят каквото си искат.
14
2
 
41
 
! Отговори
цитат преди 1 седмица
"Има ли резон в концепцията на Каракачанов ще реши коалиционен съвет"
Не някакъв съвет, а ние изхранващите ги ще решим дали има резон в концепцията. Вече решихме - има. Не бъде ли приложена без отлагане, проблемът ще се задълбочи, преминавайки във въоръжени бунтове, и то в обозримо бъдеще.
13
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Джамбазки трябва да намери умерен тон в изказванията си за ромите.
Големия проблем е че политиците като Джамбазки обвиняват всички роми, че крадат и не плащат данъци. За тези две обвинения си има институции и е редно те да се намесят и да санкционират нарушаващите закона роми. Джамбазки трябва да мисли програми за ограмотяване на ромското население.
12
0
 
48
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
всеки ден убити старци то не остана жив човек по селата
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-силен противник ЕС и НАТО. Те ги защитават. Но Джамбаза си напълни евро сметката и е добре.
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отнемане на българското гражданство и двустранно споразумение с Индия за заселване там.
От тази “интеграция” останаха 6 милиона българи.