Ромски проблеми има, концепция има, но противници – много!

Ангел Джамбазки настоя: ДПС са против, защото са бенефициенти!
Обновена: 11 фев 2019 13:28 | 11 фев 2019 10:10, Боряна Павлова
84

4393 гледания   |  Още видео
Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, представена от министър Каракачанов. Именно затова и текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Това заяви в студиото на "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки посочи, че трябва да има обсъждане на мерките и затова текстовете са публично публикувани, за да може хората да ги прочетат и да кажат мнението си.

"По-смешното е, че повечето от коментаторите не са ги чели, част от тях не могат и да четат за съжаление", посочи Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че ромски проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори била закъсняла с предприемането на действия за това.

Не на такова мнение се оказа бившият депутат от ДПС Александър Методиев. Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че въпросната концепция е противоконституционна.

"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят", каза той.

Методиев посочи, че е чел концепцията и няма нито една точка, с която да е съгласен, защото това е популистки документ.

"ДПС не са съгласни с тази идея, защото те са най-големия бенефициент от циганските махали", настоя пък Ангел Джамбазки.

Има ли резон в предложенията на Каракачанов, ще се реши на коалиционен съвет. От ромската общност пък настояват за оставката на вицепремиера Каракачанов.

Предложенията на ВМРО включват спиране на помощите при отказ за започване на работа, ако децата не ходят на училище или ако се демонстрира висок стандарт на живот.

Предложението, което пък предизвика най-много спорове, е това за контрол на раждаемостта.


84
Още от Страната
Питбули-убийци? В САЩ навремето са ги използвали за бавачки!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
29
 
! Отговори
факт преди 1 седмица
ГЕРБ при изминалите избори е надминал ДПС по купуване на ромски гласове,а ето идват нови избори гледайте само.
8
1
 
43
 
! Отговори
Евроатланик преди 1 седмица
За евроатлантически ценности на онеправданите роми не сте ли чували? Всички роми трябва да са с ТЕЛК и на соцялни,а българина да работи за 560лв минимална заплата.
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Джугашвили

Индия е готова да ги приеме,ама те не искат!Щото там ги чака голямо бачкане,голям бой и голям глад!
6
4
 
44
 
! Отговори
Циник преди 1 седмица
Депутатът от ДПС ???
Конституцията ??? ХУБАВО ЩЕ Е ДА Я ПРОЧЕТЕ :
Цитат: "Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт."
Къде се вместват ДПС , ДОСТ, И ЕВРОРОМА???
Четат я с едно око - а другото страда от конюнктивит! Тези партии са гавра с Конституцията! От 300партии - как електората им не намери такава - която да отговаря на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИМ ВЪЗГЛЕДИ??? Ако имат освен религ
5
1
 
57
 
! Отговори
Цецо преди 1 седмица
Когато се критикува нещо е редно да се представи друго, което да го замести! Засега не съм чел друга концепция, която би могла ефективно да разреши този сериозен проблем! И съвсем не смятам, че концепцията е срещу определена прослойка от обществото ни, тя е срещу всички хранещи се от моите пари!!!
4
7
 
25
 
! Отговори
демокрастотолераст преди 1 седмица
До Анонимен 2

Концепцията е едно пожелание,нищо повече!Просто трябва да се спазва закона,ама на ганю не му отърва!Той е свикнал да я кара както му кефне,и с рушвет да се спасява,като през "османското присъствие"!Така работата не върви!
3
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде всички противници на концепцията да приберат по едно ромско семейство в дома си и да го интегрират, щом твърдят, че начинът на Каракачанов е противоконституционен!
2
55
 
1
 
! Отговори
Opa преди 1 седмица
Джамбаза да обясни турското си фамилно име
1
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е последният шанс за България. Каракачанов и концепцията трябва да бъдат подкрепени!