Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13,
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрегнаха цялата българска държавна машина да оправдава руския агент-отровител Федотов. Целта отново е да се оневинят "братята" им.
198
4
 
16
 
! Отговори
Цацаров лъже преди 5 години
Цацаров си мисли че хората които той се опитва да баламосва имат мозък колкото на цаца. Оказва се че пестицида който споменава Цацаров че се е намирал в салатата на Гебрев може да бъде смъртоносен но само в количества над 0.25 грама на килограм тегло, нещо което е посочено дори в нета. Ако приемем че Гебрев и неговите сътрапезници яли от отровната рукола са по 80 кг това прави някъде 50 грама пестицид което означава че салатите трябва да са обилно поръсени с шепата за да се стигне до такива посл
197
3
 
18
 
! Отговори
ами преди 5 години
АМИ ТИЯ ОТ БРЕКСИТА СА МНОГО НАХАЛНИ СВЕТА ЗАБРАВИ ЗА СКРИПАЛ И ЗА ЛЪЖИТЕ НА БАБАТА А НАЩЕ СЕ ХВАНАХ НА ВЪДИЦАТА ДА СЕ ОПЛАКВАТ ПО НЯКОИ СИ НАЧИН ДОКАТО КРЕМЪЛ НЕ ВИ Е ИСПРАТИЛ ПОДАРЪК ОТ ВЕЖЛИВИТЕ ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЦИ СЕДИТЕ СИ НА СТОЛА МИРНО ЧЕ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ МОЖЕБИ ЩЕ СПРАТ ГАЗТА ОТ ТУРЦИЯ ПОТОКА БАЛКАНИТЕ ПАК ЩЕ ПЛАЧЕТЕ ПРЕД ПУТИН.ББ КАЗА НА ПУТИН ЧЕ БГ СА НАЙ ПОСЛУШНИТЕ ШКОЛНИЦИ НА ЕС .МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ АНГЛИЧАНИТЕ ИТЯХНАТА ПОЛИИКА МЕН МЕ ИНЕРЕСУВА В БГ ДА ИМА ГАЗ ТОВА Е НАЙ ВАЖНОТО ЗА БГ
196
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ще направи каквото му кажат! Това се казва политик! Не като разни там президенти,дето имат собствено мнение...
195
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отровителят е сбъркал адреса.Ще му рябва да идва много по-често, няма да му стигне новичока. Ингилизите трябва да направят още.А тези не са ли наши отровители?Пробутват ни *** си, тровят ни с *** .ската си политика...Ако наистина толкова посредствено си търсят повод да изгонят дипломатите на Русия, сме сигурна площадка. Ни случайно точно на нас не ни позволяват да си докараме газ.
194
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов може да направи хъб Балкан за доставки на руската суровина Новичок за ЕС.
193
13
 
4
 
! Отговори
Цацаров яде рукола преди 5 години
Цацаров се чуди как да оправдае руските отровители. Чайка така го е сплашил че Цацара му трепери брадичката като почне да лъже за българското "разследване" по случая семейство Гебреви върху които се е учил отровитееля Федотов преди да трови семейство Скрипал. Не знам защо англичаните очакват нещо разумно да чуят от "партньорите" и руските подлoги Борисов, Маринов и Цацаров.
192
4
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До ;-)ако е бил отровен как така е жив а че и здрав ???
191
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да помислим: Тайният руски агент пребивавал в България от 5-22.февруари и от 24 до 28.април. Два дни по-късно Гебрев го приели в болница,, така ли? На 30 април? И оживял. А пък агента да вземе пак да дойде у нас след 1 месец - на 23 май, и си отишъл на 29 май. Браво на шерлокхолмовците. Да не би да е идвал първия път да си подготви операцията, втори път да си свърши работата, само не ми казвате защо е идвал третия път, 1 месец след случката!!!!
190
4
 
20
 
! Отговори
Голем смех преди 5 години
Федотов...бил таен руски агент, според ингилизите. Идвал три пъти в БГ. Няма начин, да не е той! Евалла, Бойко!
189
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще лъсне руската муцуна зад името федотов!? България има ли изобщо някакви служби!? Руските агенти шетат като у дома си и са превърнали София на логистичен център на Балканите...
188
4
 
18
 
! Отговори
Пенчев преди 5 години
Черпя с ракия Скрипал , Зповядайте в Хаджи Димитър, екстра.
187
3
 
15
 
! Отговори
Пенчев преди 5 години
УУУ. Отровиха ме преди 2 минути с гаражна ракия, ще се оплача на Скрипал.
186
2
 
27
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Уважаеми "бай ***", "споменатата жертва" - както наричаш Гебрев, си е жива и здрава, не е имало - както пишеш, "последвалата аутопсия" :-)
185
4
 
14
 
! Отговори
баш майстора преди 5 години
на нашите държавници им увисват ченетата от перфектното британско разузнаванесигурен съм че няма какво да кажат срещу поднесената им имформацияно са най добри да се снишават и страхливо да вземат неутрална позиция особенно боко изобщо не умее да се пъчи на международната сцена просто няма с какво а иначе у нас е голяма вървялазаедно с цацата мигат и клепат уши пред най доброто разузнаване в света или поне второто (след израелското)
184
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският посланик трябва незабавно да се изгони заедно с отдела по отровите.Руснаците се държат като господари в България..Не трябва да се дават визи на руснаци.
183
7
 
8
 
! Отговори
панчо преди 5 години
любопитно е с какъв статут пътува този агент и от кого му е издадена виза за да влиза и излиза толкова често в страни от ЕС ?няма как да е туристическа и няма как да няма намеса на държавно ниво за негово улеснениекогато от страната на шерлок холмс говорят всичко е базирано и подкрепено с факти и доказателства така е при тях от векове
182
22
 
13
 
! Отговори
Трябва да изгоним преди 5 години
Руския посланик!Блядистанци не могат да убиват у насТова не е *** имБлядовете в *** им!
181
12
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
последвалата аутопсия след смъртта на споменатата жертва не е ли заключила от какво е настъпила смъртта още тогава?много страннонаистина любопитно с каква цел този индивид е влизал и излизал толкова често средно за по около седмица у насв случая скрипал е сигурно че има не 3 а повече замесени както на британска земя така и на руска но те вече са станали ясни кои са на британците просто няма нужда да ги споменават стига им че знаят кой какъв е на тяхна земя
180
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амер. работа на цру-то