Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13,
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Гебрев кой е,че тъкмо него ще тровят с Новичок как топ разузнавач като новичок с газ,а газта си е баш газ за новички.
118
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз подозирам че от кгб ме заразиха с грип хаххахх .
117
8
 
23
 
! Отговори
Старичок преди 5 години
Тиквата от с. Банки и тиквениците със сигурност са пръскани с нещо! Толкова грозни и ***...природата не е толкова жестока.
116
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ БЕЗПЛАТНИТЕ ОКУПАЦИОННИ БАЗИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ НИ(СЪЮЗНИЦИ) ВСЕКИДНЕВНО НИ ТРОВЯТ ОТ ВЪЗДУХА ИЗПОЛЗВАЙКИ САМОЛЕТИ-ЦИСТЕРНИ КОИТО НИ ПРЪСКАТ С КЕМТРЕЙЛС-САМОЛЕТИТЕ СЪС СЛЕДИТЕ,ЗА ТОВА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ,А НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТАКИВА ИДИОТИИ,ЧЕ ТАКАТА СУПЕРСИЛА КАКВАТО Е РУСИЯ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С НЯКАКЪВ СИ ГЕРБав ДА ГО(ТРОВИ)..ЦЯЛАТА ТАЗИ АНТИ РУСКА ИСТЕРИЯ ЦЕЛИ ДА СЕ СПРАТ РУСКИТЕ ГАЗОВИ ПРОЕКТИ ТУРСКИ ПОТОК И СЕВЕРЕН ПОТОК 2 ЗАРАДИ КОЕТО В ЕВРОПА ИДВАНА ОБИКОЛКА И ПОМПЕО
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
towa sa lazhi i propaganda!
114
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става като издават визи на тия руснаци по бързата процедура. За жълти стотинки се продаваме. Никакви визи и никакви туристи повече... Не ни трябват тия пияници и убийци.
113
5
 
15
 
! Отговори
Куку преди 5 години
Освен тикви, те и рукули!? Цецу и Тъпислав са с пестициди...
112
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завършилия помощното училище във Вършец за бавноразвиващи кривоглавец със шесте апартамента отиде на инстругтаж в щатите и там еврейските му госпиодари му спуснаха тия опорни точки,за (руското отравяне) на Гебрев и руската(намеса) в изборите ни и хоп веднага в услужливите и поръчкови медии в България му се дава широка гласност.Иначе за двамата човека самозапалили се заради мизерията от град Рила и Разград и за това ,че всекидневно американците тровят целия български народ с Кемтрейлс ни дума
111
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно - посланичката не желае нищо да консумира... както се вижда от снимките.
110
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя Гебрев е комунистически престъпник, то е ясно, но това не означава, че някякъв дpъглив руснак трябва да идва тук и да го трови.
109
4
 
15
 
! Отговори
до 109 преди 5 години
а бе ПИЧ,щом тези ракети не са опасни ,що първото изискване беше да ги нарежем а ?
108
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз рових в интернета за русофилите в България и също нищо хубаво не открих.
107
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варварска Русия е изолирана от нормалния свят.
106
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А между другото за тоя Гебрев едно хубаво нещо в нета не намерих.
105
4
 
19
 
! Отговори
Боко в кюпа преди 5 години
Обрънете внимание че Боко и Цацата пият кафе, а посланничката няма чаша пред себе си. Сигурно я е страх да не и сипят нещо в кафето.
104
16
 
9
 
! Отговори
До 109 преди 5 години
Защото вашия идол пълни гащите.На всички русофили това ви е мечтата...русия да почне война срещу запада и да го завземе.И какво ще стане тогава?Хората развиват бизнес икономики технологии...вие все на войни го избивате.Все заплахи виждате...а никой не е умрял за *** на бояришник държава.Просто света не иска руснаците да се бъркат в чуждите държави.
103
5
 
13
 
! Отговори
Райкър преди 5 години
Защо нищо не пише за Войводиново? Още ли не е излезло нареждането какво може да се пише, какво не може? Този слаб шпионски сюжет ли е най-важното?
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насосват нещо тея плъшоци ! Открили следи по кафемашината а изследвали марулите и производителя им хахааах кафето що него изследвахте
101
14
 
8
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Същите тези западни демокрации ни направиха мишена за руските ракети нарязахме си нашите ракети и сега искат да ни скарат с Русия щото сме слаби"Какви ракети бе, наивник? Тези, които руснаците ни дадоха преди повече от 40 години? И ти си мислиш, че тези ракети (техните ракети) са заплаха за Русия? :))) Стига сте живели в заблуда. И ако ти пълниш гащите от заплахата от Русия и искаш да им се поклониш покорно, имай предвид, че в тази държава има хора които не желаят червения ботуш! Страхливец!
100
11
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 87. Нищо окончателно не се е оказало, глу.пак. Чети по-внимателно. Това, че прилича на инсекицид (логично за шпионски похват), не означава, че не е дело на КГБ.