Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13, Боряна Павлова
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
2
 
! Отговори
бб преди 3 месеца
Федотов бил в страната в края на ІV.2015г. когато е натровен Гебрев и пак влязъл в след това в края на V.2015г.-за да задържат или за да си довърши престъплението.След това държавата му отнема лиценза,спира производството,образува му наказ.дело,оспорва му собствеността върху Дунарит.Нещо не се връзва тук.Явно тук прозират интереси на други вътрешни сили или външни...но не и руски.Сега този случай се употребява за политически цели,но в полза на кого? Знае ли се.
242
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всъщност има ли отровен и починал от Новичок? Що за химическо оръжие като няма умряли???
241
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам как е облечена г-жата посланничка, да не е записвала чалга песни в "Планета"? Колкото до нашите "първи" мъже ниско преведени пред нея...само буди смех!
Явно Мей съвсем го е закъсала с този брекзит, притоплят манджи от 2015г.
240
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
във вътрешното министерство има цял етаж за американските служби
те тръгнали да ми пеят за руски агенти
239
0
 
4
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 3 месеца
НА СНИМКАТА 1 КОКОШКА ПЕЕ ЛИ ПЕЕ А ПЕТЛИТЕ---КУДКУДЯКАТ ПОЗОР
238
1
 
7
 
! Отговори
Веселинов преди 3 месеца
Разбрахме колко руски агенти и кога са пребивавали в България. А колко английски, американски и турски агенти и кога са пребивавали в България. Освен това на тази посранничка ясна ли й е разликата между БОВ от нервно-паралитичен тип и пестициди, с които са обработват почти всички зеленчуци???. Защо няма резултатите от финландската лаборатория, а ни промиват мозъците, че отровата е тип НОВИЧОК??? НАРОДЕ Е Е Е !!!!
237
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще направим каквото ни се каже, но сега си търсим повод. Емисар донесе далечен и *** план.
236
0
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 месеца
Комунистинте и мен искат да отровят с новичок и по цели нощи ми пеят интернационала в ухото. Сигурно чакат Федотов да дойде.
235
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ало Вньо и Мишо Бирата са отровени от Федотов с новичок. И Борисов е бил поръчан от ДПС да бъде отровен от Федотов, но със забавено действие.
234
1
 
10
 
! Отговори
професор Киров преди 3 месеца
Всички които са яли краставици през 1899 година са умрели. Най-вероятно от новичок!
233
0
 
10
 
! Отговори
Abigeil преди 3 месеца
Сетила се Мара да се побара. След 4 години.
232
1
 
14
 
! Отговори
така е преди 3 месеца
Всичко е постановка. След закуската отвъд океана, Цветанов се завърна "осведомен" и метна в пространството тази "новина".
Цветанов каза и друго, че Русия с хибридните (колко яко вече звучи) си атаки ще се намеси в изборите.
С други думи, подготвя почвата и когато ГЕРБ няма да са първа сила на евроизборите ... отговорът за това е готов - Русия се е намесила, та затова!
231
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цацаров каза че Федотов е идвал в България и покрай внезапната смърт на Мишо Бирата и Вальо Танов. Идводите ще си ги направим сами.
230
0
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Путин лично е наредил на женския пазар в София да се продават марули с новичок, ама само на русофоби.
229
16
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Изправи се гора от стомана
насочете се бойни дула
враговете посрещаме с огън
а другарите с братски салют
Запей ти наша батарея,запей със пълен глас
Запейте РУСКИ ТРОЛОВЕ,запейте заедно със нас
228
0
 
11
 
! Отговори
anonimen 2 преди 3 месеца
Както в България, така и във Финландия е открит фосфорорганичен пестицид. Не е открито бойно отровно вещество. Това изключва едното да бъде сбъркано с другото", обясни токсикологът проф. Никола Александров за зрителите на "България сутрин"
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Върхушката на колониалната администрация,като по команда се събира от британския поСРаник,за да козирува и узакони на местна почва поредната деМОНОкраДична лъжа и я натъпче в безсъзнанието на колониалния планктон.

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ПЛАНКТОНА,ЗА ТОВА,ДАЛИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА!!!ОТ НЕГО,ОТ НИКОЙ ДРУГ!!!
226
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обикновена уловка за балъци.... ..целта е антируски настроения и ...политика !
225
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чудят се ББ и ЦЦ как да си оправдаят загубата на изборите - Федотов, Путин и т. н. И последни поклони пред английските господари.
224
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно, че брекзит се отразява много зле на английското правителство. Чудят се какво да измислят и накъде да насочат вниманието на поданиците си!