Принцеса Теофана фон Саксен дари 230 хил. евро на пет болници

Принцесата преоборудва с болнични легла лечебните заведения
12 фев 2019 13:30,
22

Пет болници в страната получиха дарения от принцеса Теофана фон Саксен - в Перник, Стара Загора, Сливен, Тетевен и Велико Търново.

Тя е с български корени. Дъщеря е на Петър Аладжов, директор на Българска търговска банка и върховен комисар на стопанството по време на Втората световна война.

Принцеса Теофана фон Саксен преоборудва с болнични легла шест отделения на държавната болница в Сливен.

Петдесет и две хидравлични легла и двайсет шкафа са доставени в МБАЛ "Иван Селимински“ от частна болница в Берлин, разказва Bulgaria ON AIR.

Теофана фон Саксен сподели пред телевизията, че дарението е на стойност около 230 хил. евро.

Саксонската принцеса с български корени се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност от 30 години насам. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени общо 3 хиляди болнични легла, пренесени със седемдесет ТИР-а.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
РЕФОРМА преди 5 години
"Теофана фон Саксен сподели пред телевизията, че дарението е на стойност около 230 хил. евро"Ох, пак журналистите неграмотни. Оборудването е втора употреба и Теофана фон Саксен, ясно каза че ако беше ново оборудване, стойността щеше да бъде около 230 хил. евро. БРАВО НА ДАРИТЕЛКТА!Дано да има повече такива хора, а най-добре би било системата на здравеопазването РЕАЛНО ДА СЕ РЕФОРМИРА. Тогава дарители няма да са нужни....
13
0
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Това може да го напише само жизнерадостен пубер не помирисвал болнично отделение и незнаещ ,що е то -БОЛНИЧНО ЛЕГЛО ,бъркайки го явно с това в дома си.Да не ти дава господ дете ,да разбереш на практика какви и колко са му функциите.Тогава ще проумееш че точно този жест не е ,,каца без дъно". Това не е като да се дават пари ,които не се знае къде отиват,а нещо дефицитно, нужно и функционалноЧедо,чедо ,изказваш се на слабо време.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред принцеса Теофана фон Саксен! Толкова се радвам, че тя има и българска кръв! Благородна принцеса с благородна душа!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато човек е изкарал парите с акъла си, той прави жестове, а тези дето с далавери и мошеничество са забогатяли няма да ги видиш в подобен вариант. При нас новобогаташите на всички им е ясно от кой модел са, чак е непрестижно да си такъв защото хората гледат с погнуса.
10
1
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Ами провери бе мушморок,виж колко милиона са дарили и Ейпъл и Майкрософт,без много шум.И пак се изкажи.Над 40 милиардери по призива на У.Бъфет дариха стотици милиони за благородни каузи и научни изследвания.Алексей Милър/Газпром/ и Вагит Алекперов/Лукойл/ не са сред тях
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема смисъл да наливаш в каца без дъно.
8
1
 
25
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Даряват ДОСТОЙНИТЕ ЧОВЕЦИ. Да знаете някой от супер богатите олигарси и политици да участва в национална кауза или да дарява, но не с цел да прави PR ??? Васил Божков - Черепа , Кирил Домусчиев , Делян Пеевски , Симеон Сакскобурготски, Иван Костов и още много други . По делата им ще ги познаете, не по думите !
7
6
 
8
 
! Отговори
панчо преди 5 години
пак от запад ни дават без да искат насреща нищо....а от изток какво и кога,братския славянски народ скъп газ?
6
0
 
8
 
! Отговори
до 3 Антибоко преди 5 години
Как може такива работи да пишеш? Та, Лукойл откакто работи в България е все на ФИНАНСОВА ЗАГУБА. същото се отнася и за Газпром. Нали затова нашето правителство опрости на ГАЗПРОМ над един милиард евро.
5
2
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Защо да не би Apple, Microsoft и др. да са дарили....а и дори да дарят ще им ги приспаднат от данъците...не че плащат някакви данъци..
4
0
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
евалла
3
5
 
23
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Браво на жената. Искам да чуя за подобно дарение от Газпром или Лукойл...или друга руска фирма, а то само ...новичок ....от тях.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни българин живеещ в САЩ от 1964 г.,и успял да стане милионер ,дари 1млн.долара на болницата в Мадан.А,нашия ,,ЦАР" какво дари на България ?Нищо,само заграби гори и дворци и съди България в Страсбург!!!
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Добра новина за всички българи !