Токсиколог: Няма бойно отровно вещество при Гебрев

Използвано ли е химическо оръжие у нас? Говори проф. Никола Александров
Обновена: 12 фев 2019 09:41 | 12 фев 2019 09:35, Красимир Ангелов
75

3074 гледания   |  Още видео

Използвано ли е химическо оръжие на българска територия? Британски медии заподозряха, че срещу бизнесмена Емилиян Гебрев е използван невропаралитикът "новичок", какъвто бе установен в пробите на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал.

Още по темата
Възможно ли е химическото оръжие "новичок" да се обърка с пестицид, използван в земеделието за борба с вредителите?

"Клиничната картина е една и съща, но в анализите се откриват две различни вещества. Както в България, така и във Финландия е открит фосфорорганичен пестицид. Не е открито бойно отровно вещество. Това изключва едното да бъде сбъркано с другото", обясни токсикологът проф. Никола Александров за зрителите на "България сутрин".

По думите му и двете вещества могат да постъпят в човешкия организъм по всички възможни пътища - през устата, през кожата или през дихателните пътища. От една салата човек може да изпадне в кома, потвърди токсикологът.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Александров уточни, че разликата при пестицидите и бойните отровни вещества е в токсичността.

"Българските лаборатории са достатъчно компетентни, за да могат да установяват това, което е установено и във Финландия", посочи токсикологът.

 


75
Още от Общество
Канабис в медицината срещу епилепсия – възможно ли е това у нас?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Русия = Психиатрия
Избягал си от психиатрията, но скоро ще те върнат. Там, в кукувичето гнездо, едни батковци ще те оправят често, често.
54
5
 
0
 
! Отговори
Русия = Психиатрия преди 1 седмица
Руската агентура в България и местните им ятаци бяха осветени от МИ-6. Нашите служби нищо не знаели, нищо не чули, не било точно Новичок, дайте да не бързаме с изводите, другарите от Съветския Съюз не биха направили такова нещо и т.н. и т.н.
53
3
 
0
 
! Отговори
Русия = Психиатрия преди 1 седмица
Новичок и той не беше регистриран като БОВ преди 2015 защото освен няколко разузнавателни служби никой не знаеше че съществува.
52
1
 
5
 
! Отговори
Не трийте! преди 1 седмица
Щях да повърна, като видях по телевизията как Б.Б. целуна Н.Пр. г-жа Посланичката на Велика Британия! Е, не мога да не оценя смелостта му, но да беше поне малко гнуслив? После ни показаха опаковка с "Новичок". Написана на руски. "Осторожно!". Абе, тези хора съвсем за и.д.и.и.о.т.и ли ни смятат? Моето разочарование в британския интелект рухна съвсем с този "Случай Скрипал". "Англичанин мудрец...". Егати мудреца!
51
0
 
28
 
! Отговори
Wafgen SS преди 1 седмица
От днес нататък, поговорката "На лъжата краката са къси"придоби нови измерения
Следвайки тази поговорка,то Цветанов трябва да се влачи по.........ци.
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха-ха-ха..............че КОЙ е "установил" "отравянето" на скрипал??????????????????????? НИКОЙ НЕ ГО Е ВИДЯЛ НИТО ЧУЛ!!! Само след време се появи Юлия и издекламира някакви предварително написани думички и .............ВСИЧКО!!! А това, че ингилизите нещо плещят.......то и нашите плещят г-л-у-п-о-с-т-и и .............ВСИЧКИ ИМ СЕ СМЕЯТ!!!
49
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След тия лъжи и Господ ще се отврати от нас,бре.Срама нямате.
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тикви и кратуни ни направиха.То
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как да не е верно,че и българин е отровен с"новичок",след като МИ-6 разпространи снимки на които се вижда,как агент на ФСБ облечен с руски трикольор,налива новичок с лъжичка в устата на българин облечен в трикольора български от шишенце с надпис"новичок" и в същото време разговаря по телефона си с Президента на Русия.Може ли така недоверчиво да се отнасяте към тези факти?Щом и ЦРУ твърди че е така,значи е такаИ как може да не ви пука изобщо,че зам. председателя на ГЕРБ лично е разкрил агента.
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гьобрев да беше ял сужуци!Кво се е тъпкал с марули пръскани с Раундъп!?Путин бил виновен..а?
45
2
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 седмица
Как така няма БОВ,на този експерт ли да вярваме или на Цветанов,получил най-свежи инструкции и да посочи с пръст Русия и персонално Президента Путин,този зъл гений за всички неолиберали.Така не стават тези неща,експерта трябва да пее солова партия в антируския хор дирижиран от Козяк
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБерастките опорни точици много мижави нещо? Да се поучат как се прави от майката си кърмилница (БКП и сие).
43
26
 
5
 
! Отговори
Чапаев преди 1 седмица
Ама много ясно, че КГБ ще използва вещество, което няма да изглежда като бойно отровно, а като инсектицид. Те затова имат страхотни лаборатории.
42
3
 
34
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 седмица
Всичко придобива откровено водевилен характер и щеше да е смешна цялата тази съшита с бели конци акция ,ако не беше така гротеско смешна и жалка.Цветанов и подобните на него,както и тяхните им господари смятат,че след като българския живот живее толкова години в скопска бедност е загубил съвсем аналитичните си и умствени способности
41
3
 
34
 
! Отговори
АЛОУУ АЗ преди 1 седмица
Че те повечето злини за БЪЛГАРИЯ са дошли от АНГЛИЯ бе селски. За света също. ЛСД, програмата УЛТРА, ако си чувал за нея е измислен в химическите лаборатирии на нейно величество. Даже и новичока иде от лабораториите в същия град дето отровиха Скрипал. Че даже и котката му убиха, да няма и следи от отровата, да има само дума срещу дума. А понеже БЕРЗОВСКИ много добре знаеше КОЙ отрови с полоний някои в кралството го самоубесиха в банята
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До аз 40

Нищо не е доказано.
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До аз

Не се очертава да се окаже подобно нещо. Още повече, че досега "отровените" са се оказвали все руски граждани. И изведнъж и наш разбирате ли ме ей така за пипер в манджата. От време на време може би да се наложи да започнете по някакъв начин и да разсъждавате...
38
19
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
До Паметлив
Не си много паметлив - да отричаш неща, които са доказани! Вече е доказано кои точно членове на въпросната организация са участвали!
37
3
 
30
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 седмица
Изглежда ,че Цветанов се е завърнал със свежи инструкции от молитвената закуска и сега тези инструкции дават първите си плодове.По-рано,когато беше атентата в Бургас ,поне имаше обосновани предположения за намеса и участие на Хизбула,но сега не си губи времето,а направо обвинява Русия.Ами няма време идват избори,трябва да се решава за отклонението от турски поток и за това се свалят маските.Само на мен ли прави впечатление,че Борисов е изтласкан на втора позиция.Ясно е,че Цветанов е човек на аме
36
4
 
27
 
! Отговори
БРОКОЛИТЕ преди 1 седмица
вече официално ще бъдат изключени от менюто на истинските демократи защото се оказаха тайно оръжие на Путин за хибридна война и сваляне на ГЕРБ от власт