Да нарисуваш историята! "Зад маската" - художникът Васил Горанов

За пътя към върха, любовта към родината и как се печели от изкуство...
13 фев 2019 18:10, Анисия Иванова
8

Да нарисуваш историята. "Зад маската" с Мария Папазова застава художникът Васил Горанов. Определя себе си като художник, който обича българската история и рисува свързани с нея картини.

"В детската градина две седмици рисувах една и съща картина, за да участвам в един конкурс. Това беша на 4 години. За изненада на всички спечелих този конкурс. Това беше една от забележителностите на Велинград, емблематична сграда за града", започна разказа си художникът.

Пред Bulgaria ON AIR Горанов подчерта, че конкуренцията през годините е била много сериозна. Това е и причината той да бъде приет в Националната художествена академия от втория опит.

"Винаги знам какво искам от живота, преследвам целта си, работя много. Това, което съм в момента и се опитвам да направя в бъдеще, е добре обмислено и с ясна посока още от детските години. Винаги съм казвал, че един ден ще стана художник", сподели още Васил Горанов.

"Рисувам по 10-14 часа на денонощие, повечето време през вечерта. Рисувам вечер, за да мога да изпълня плана си за деня. Не си лягам, докато не свърша работата си. Аз съм работохолик", отбеляза художникът.

Какво го вдъхновява да рисува паметните моменти от историята ни? За пътя към върха, любовта към родината и как се печели от изкуство у нас - вижте във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Академик преди 5 години
Порнограф. Рисува порно сцени *** и се е снимал като някой венециански ходжа пардон доджа ... от западните Родопи
3
1
 
1
 
! Отговори
Елизабет Втора преди 5 години
Нарисувал ме е хубава ама да беше поразголим малко я бедро я цuцa
2
1
 
2
 
! Отговори
Култур трегер преди 5 години
И нарисувАл едни портратури тоя постановчик, едни изискани едни такива лачени
1
4
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Васко голи жени рисуваш ли Васко ? Одари една злобарка и си лягай.