Деца-чужденци без придружител - у нас до пълнолетие

Промени уреждат по-лесно пребиваване на специалисти отвън
9
Деца-чужденци без придружител - у нас до пълнолетие

Законови промени уреждат статута за пребиваване у нас на деца-чужденци без придружител. Това ще става чрез издаване на разрешение за продължително пребиваване в страната до навършване на пълнолетие.

Предлаганите промени в Закона за чужденците изчистват и досегашните административни тежести по отношение на пребиваването на висококвалифицирани и сезонни работници. Според действащия закон, при смяна на работодателя в периода на пребиваването им у нас,  им се налага да кандидатстват за нова виза за дългосрочно пребиваване.

Проектозаконът бе одобрен от МС днес и влиза за обсъждане в парламента.

С новите промени се създава възможност, чужденец с валидно разрешение за продължително, дългосрочно или постоянно пребиваване у нас да може да влиза в страната без виза. Предвидено е допълнение с оглед въвеждането на нова структура, компетентна да издава разрешения за продължително пребиваване на чужденци.

В Закона за български документи за самоличност се въвежда нов вид документ, който ще се издава на децата-чужденци, предвиден е срок за издаването и за пребиваването на чужденци.

В закона за пребиваването в България на граждани на ЕС е установена липса на правна уредба за издаване на удостоверения за пребиваване на членовете на семейството на български граждани, упражнили правото
си на свободно движение, както и за възможността да се откаже право на пребиваване на територията на страната ни в случай на установено и доказано фиктивно съжителство и фиктивен брак.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 5 години
то пък българите сме с толкова грамотни деца , че сме цъфнали. Не стига , че сме утайката на Европа пък и все с претенции
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дУпетатите ни се опитват да узаконят трафика на деца."Похвално".
4
0
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Висококвалифицирани ли? Колко капитана далечно плаване има сред наглеците, пресичащи незаконно границите ни?
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които се правят на деца без придружители, са си напълно пълнолетни талибани, които не могат името да си напишат, но разглобяват и сглобяват Калашников за нула време!
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца-чужденци без придружител трябва да бъдат пращани в посолствата на страните от които идват.Те да ги връщат в родината им.Така е правилно.Защо българският данъкоплатец трябва да се грижи за чужди деца изхвърлени от родители и родина?Кой депутат и партия предлагат такива абсурдни закони изобщо за обсъждане в парламента?
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца чужденци не бива да се допускат въобще в България около нас няма страна във война. Малко ли са ни интегриращите се, но трябва да издържаме и всякакви дошли незнайно как от 10 държави в 11-та.