Кръвният център в Бургас стачкува символично, заплатите им 600 лв.

Ако медиците спрат работа, животът на десетки ще бъде застрашен
13 фев 2019 20:00, Анисия Иванова
8

Медицинските работници от Кръвния център в Бургас от днес са в символична стачка. Причината - в новите им трудови договори с държавната болница се предвижда увеличение на заплатите едва с 50 лева, а възнагражденията им в момента са малко над минималната работна заплата.

Стачката е символична, защото ако медиците и лаборантите спрат работа, ще поставят в риск живота на десетки пациенти, които се нуждаят от кръв.

Отделението по трансфузионна хематология обслужва лечебните заведения от цялата област, а през лятото и туристи, пострадали при инциденти.

Фелдшер Христина Зафирова е вече пред пенсия, но стачкува заради младите си колеги. Казва, че заплатите от 600 лв. са унизително ниски, защото тук работят под голям стрес заради ромите, които търгуват с кръв.

Символичната стачка изненада началника на отделението д-р Тодор Бояджиев. Стачкуващите медици настояват за преговори със синдикатите в болницата в противен случай има реален риск Кръвният център в Бургас да спре работа, ако екипът напусне, предаде Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха те май всички началници се правят на изненадани... Сигурно не знае, че хората му взимат такива заплати и че работят под стрес и напрежение. Затова сме на този хал и едва ли ще се оправим някога.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анелия Владимирова преди 5 години
Недопустимо е висококвалифицирани специалисти, грижещи се за болни хора да получават такива ниски заплати. Нали всеки един от нас опира до техните грижи и помощ;А то видеото съм възмутена от отношението на началникът им и че по никакъв начин не ги подкрепя. а дори напротив. Много жалко за момичетата. че нямат подкрепа. Дано да ги чуе някой от който зависи и да се подобри заплащането им.
6
0
 
4
 
! Отговори
сестра преди 5 години
До ;-) Ами най-вероятно управниците ни мислят за неграмотни,нищо че сме учили 4 години.
5
0
 
5
 
! Отговори
Сестра преди 5 години
Не само там е така!Обещаните пари за заплати ги няма.В МБАЛ гр.Горна Оряховица заплатите на мед.сестри са 540-.590 лв.И оправданието е "Пари няма-действайте!"
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие няма да се научите, че в държавния сектор заплатите се определят от това, колко врява вдигате. Учителите, полицаите и военните са ви чудесен пример, как да си увеличите заплатите. Просто вдигайте врява до небесата и държавата ще-неще ще трябва да ви изрови от на някой данъците пари в повече... е за разлика от доста държавни служители тези в статията ще ги заслужават тези пари.
3
0
 
9
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Докато протестирате символично и заплатите ви ще са символични.
2
1
 
17
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Ама чакайте сега, нали средната заплата беше 1200 лъва? Само неграмотните били вземали по-малко.
1
5
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
трябва да има заплащане за даването на кръв независимо дали желае да получи пари или не дали днеска желае да получи пари или в друг ден трябва да се дават пари по личната карта и да имат лихва даже България не е място за терористи