Харчовете за "Свети Валентин" - почивка в чужбина, на кръчма с куверт...

Дълъг любовен уикенд в чужбина би ни струвал поне 500 лева
14 фев 2019 07:11,
35
Харчовете за "Свети Валентин" - почивка в чужбина, на кръчма с куверт...
Снимка: Архив, Булфото

Дълъг любовен уикенд в чужбина за 14 февруари би ни струвал поне 500 лева. Най-често офертите включват между 2-3 нощувки, самолетен билет, както и трансфер между летището и мястото за настаняване.

Най-много предложения има за Париж, като те не предлагат нещо извън обичайното - осигурени са закуска и престой, но празнична вечеря липсва, пише "Монитор".

Още по темата

Търговците започват да примамват с оферти още в началото на новата година, а други увеличават намаленията седмица преди празника.

Повечето предложения имат и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро.

2 нощувки в тризвезден хотел в Барселона например излизат 280 евро. Към екскурзията е включена цялостна културна програма с посещения на музеи като Саграда Фамилия, Морския музей, както и Каса Мила, Аквариума и Зоологическата градина. Таксите, които ще дадем за тях обаче, не са включени в цената и ще трябва да предвидим поне още 100 евро отгоре само за 1 възрастен.

Не всички туроператори обаче предлагат оферти за почивка в чужбина, независимо дали поводът е Трифон Зарезан или Св. Валентин.

"За февруари нямаме толкова голямо търсене, по-скоро за Великден в чужбина", коментират от голяма туристическа агенция пред изданието. Най-много предложения могат да се намерят за Св. Валентин у нас както в спа, така и в планински дестинации като Пампорово.

Туроператорите препоръчват резервациите да се правят бързо.

Средната цена за двама възрастни в български курорт е наполовина спрямо чужбина и за 2 нощувки е 230 лв. единствено с включена закуска. Две нощувки в двойна стая в Девин със закуска ще излязат 220 лв. Ако сме в стая „де лукс“ с полупансион, цената ще скочи на 312 лв. При същите условия в Пампорово ще дадем 220 лв., а ако сме в студио - 247 лв.

Решим ли да спестим пари и да заведем половинката на ресторант, то най-скъпо е в София. Там кувертите са от 40 до 100 лв. на човек. Менюто включва предястие, основно, както и десерт, който най-често е торта. На повечето в него няма напитки, но предлага запомнящи се подаръци и преживявания като специални бонбони и шоколад. В голяма част от столичните заведения куверт няма, за да може да се привлекат повече клиенти, които решават в последния момент да празнуват навън. По-съобразителните предлагат и вегетариански вариант на менюто си със зеленчуци с квасен хляб.

Във Варна кувертът не излиза повече от 50 лв. В морската ни столица много от заведенията са се отказали да искат куверт, но тези, които все пак държат на аванс, предлагат същите условия. И в двата града празникът излиза най-евтино в механите, където кувертът е 20 лева. Влюбените обаче трябва да внимават при избора, защото на места е предвидена и жива музика с певица, но цената за нея не е включена към куверта.

В Пловдив и Бургас цените са сходни - между 30-40 лева куверт, като на места можем да си донесем алкохол от вкъщи. В други заведения предлагат още по-евтин вариант - за 10 лева ще може да пием вода и чаша червено вино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До Зарежете лозите,комплексар си ти,христос по вашите земи ли е роден,промити мозъци,то бива да сте прости и ограничени,ама вашето минава всички граници,че и поне не си замълчите така поне може да минете за умни,вместо да се излагате с оригиналните си мненния
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете ми защо някой трябва да ви казва на кой ден се пие и прави секс. Конформизма ще ви убие.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТиневИ защо си мислиш че всички в България са православни. Това е все едно да кажеш че всички в Турция са мюсюлмани.
24
3
 
2
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Ох, Шушии, сакам *** чьерпиш чьерен хайвьер и шемпаско у париш. Ако нье, имам си кои, но он вика на банско, а ас ни обичам на студьено, знайш. Айди...
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До noFreemanЗа българина всеки ден е трифон зарезан.
22
2
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
До На Иван брат муАльоооо, де виждаш да съм споменавал св. Трифон, бе?ТРИФОН Е: Това драги означава, че на този ден се зарязват лозятаааааа!Съкратено от ТРИФОН ЗАРЕЗАН!И на йо-та не съм споменавал попското чествуване.Това е народен обичай, обичай да се започва рязането на лозята. И той съществува мноооого от преди християнството.И за католическия празник съм прав: какъв е българина?Или както му е угодно?
21
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До На Иван брат муКъде видя да пише кога е празника ве кьорчо? Да са живи и здрави кръчмарите!
20
6
 
6
 
! Отговори
На Иван брат му преди 5 години
21 До ТиневМи то днеска не е православен празник, виж православния календар като си толкова голям християнин. Св. Трифон беше на 01 Февруари.
19
7
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Няма да похарча и 1 ст. за Св. Валентин. Купил съм пържоли и ще си счупя главата от пиене на Зарезан!
18
5
 
11
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
няма такъв празник... не заблуждавайте хората... днес е Трифон Зарезан... тия хамерикански простотии ги оставете на тамошната!
17
6
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
ТРИФОН е!Тачен ден за българина: На лозето ще отиде-пръчка ще отреже-лозата с руйно вино ще полее!С приятели ще се събере, деня да почете!П.П. А " уж " сме православни, а пак на католишки празник се кланяме!А сега, ЧЕСТНО ОТГОВОРЕТЕ: Какви сме българите? - Нагоре, православни - Надолу, *баш ли!
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празника е добър и ако нямате приятелка. Излизате и сваляте жените без приятел и те ще са много доволни че не са самотни на празника
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зарежете лозитеЗа заведенията не е от значение какъв празник е а е от значение хората да хвърлят пари.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дълъг любовен уикенд в чужбина би ни струвал поне 500 лева"КЪДЕ ?! В КОЛИБА КРАЙ НЯКОЯ МАГИСТРАЛА, ВЪТРЕ С МИШКИ И БЪЛХИ ??
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван ПешевИ жените подаряват подарък на 14-ти февруари.
12
4
 
14
 
! Отговори
Зарежете лозите преди 5 години
Трифон зарезан е. Честито на всички лозари и почитатели на виното. На другите които не се чувстват българи успешо избиване на комплекси.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В долните коментари няколко "мъже" се изказали какво заслужава жената.Ами каквато жена сте си избрали, това и получавате.И не жената до вас е виновна, ако е използвачка и кръшкачка, щото не е луд, тоя дето яде зелника.Друг е въпроса, че за да имаш качествена, трябва и ти да си на нивото и.Никога не ме е вълнувало материалното което може да ми предложи един мъж, но пък има значение колко е възпитан, интелигентен и колко е склонен да отдели време и внимание за мен.Останалото са празни приказки.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма пари за Барселона,довечера ще има само секс
9
3
 
16
 
! Отговори
Абсурд преди 5 години
Няма свети валентин в християнството. Това е създаване на мода, за търговски цели и у нас златки и николети са първи на редицата за харчене. А след тях и техните последователки. Очаквам да напишат за придобивките на гонзовица, мара и други бръмчалки влюбени в честни и умни бизнесмени.
8
6
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 5 И аз съм приготвил изненада за моята убавица.Тази нощ ще спи с комшията.Безплатно и запомнящо се.