Медицински феномен: През деня жена е в количка, през нощта – на крака

Единствената й надежда е да се постави точна диагноза
14 фев 2019 20:15, Анисия Иванова
32

38-годишна жена от Велико Търново се превърна в медицински феномен, тъй като вече две години през деня е прикована към инвалидна количка, а през нощта може да се движи свободно.

Въпреки че има поставена диагноза "множествена склероза" Филипина Цонева няма нито един от съпътстващите симптоми на заболяването, а състоянието ѝ в момента е необяснимо за лекарите. Животът ѝ се преобърнал през 2017 година, когато усетила слабост в краката.

"Отивам във ВМА в София да видя какво се случва. Установиха, че имам някакъв вид лезии", разказа жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Филипина Цонева казва, че се е подложила на лечение, което било със стероиди, но вследствие на това движението ѝ намаляло.

"Аз видях хора пред мен, които бяха на колички и за пет дни се изправяха на крака и вървяха, а аз отидох на крак, настаних се сама", разкрива жената.

Цонева допълва, че се е подложила на много процедури и е ходила при десетки лекари, но без резултат.

Въпреки това нощно време тя става и започва да ходи, а медиците нямат обяснение за състоянието ѝ. За нея единствената надежда е да се намери лекар, който да ѝ постави точна диагноза, за да може да започне лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Несе подигравайте-и я като мина покрай шишенцето с ракийката и хоп-глътна една едра глътка-не осъзнат автоматизъм някакъв ?? Не лъжа !! Жизнена автоматика азглежда-а и без мезе даже !!
24
0
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
При подобни случаи, се дава думата на лекарите а не на пациентите!Вместо да слушате тези невероятни обяснения, трябва да се чуят невролозите и психиатрите.Но...те няма да са интересни за читателите и няма да правят фантастични съчинения, а ще обяснят нещата точно с по едно изречение...Иначе, аз бих попитал, какъв е прехода между седенето и ставането и протяга ли се преди да стане, защото след цял ден седене и здрав човек не може веднага да скочи от стола...Това беше ирония.
23
1
 
7
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 години
Този феномен се нарича ТЕЛК.У наше село всички "*** арийци" страдат от същият феномен - през деня са слепи, глухи, обездвижени, астматици и диабетици, обаче вечерта - О, ЧУДО! Рипват като новородени и цяла нощ ядене, пиене и кючеци!
22
3
 
3
 
! Отговори
ined преди 5 години
Нощем вместо да ми се разхожда, да легне да спи, че да има сили през деня да ходи.
21
1
 
6
 
! Отговори
az преди 5 години
Продължавай да ходиш по лекари и ще те "оправят" веднъж завинаги.
20
0
 
4
 
! Отговори
Да преди 5 години
Имаше един който три години лежал от тежко заболяване на паркинсон и един ден станал облякъл се и изчезнал, намерили го в другия град да се разхожда ,като се прибрал на втория ден починал. Последни сили на живота.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и аз сутрин като ставам за работа съм същият,даже залитам докато се наканя да изляза.После пък след работа,уж съм уморен а не ми се преспива и седя до късно.изглежда това са някакви психически нагласи.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, че нощем не си и полетяла, иначе денем трябва да паднеш с количката, да си удариш *** и ще се оправиш . Главата трябва да си оправиш най-вече... .
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелСпоред мен състоянието се е породило поради някакъв страх, че може да се спъне и да падне. Този страх я спира да ходи през деня.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е на психологическа основа.Може би трябва да се насочи към психолог.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нощем ТЕЛК не те вижда!
14
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Това състояние е напълно абсурдно.Или говорим за напълно ново необяснимо заболяване или за една обикновена измама !
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно! Щом нощем може да ходи, значи може и да се разкрачва!Какво повече искате! :)
12
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ХОРАТА ПРИДОБИВАТ ВСЯКАКВИ МОЗЪЧНИ СЪСТОЯНИЯ СЛЕД ПРЕКАРАНА ТРАВМА!ЕДНА СТАНАЛА СВИДЕТЕЛ КАК ДЯДО И ГО УБИЛА РЕЗАЧКАТА ЗА ДЪРВА И ЦЯЛ ЖИВОТ ЧУВА В ГЛАВАТА СИ РЕЗАЧКАТА ВЪПРЕКИ, ЧЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НИКАКВИ ШУМОВЕ ОКОЛО НЕЯ НЯМА!!
11
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да ходи нощем, а денем да не може, случая е за психиатър
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако трябва чисто и просто да гадая, вероятно е на психическа основа, симптомите са истински, но само имитират тези на болестта. Състоянията й сутрин и вечер са силен сигнал за това.
9
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Това е истерия. Такива зорлем ослепяват, парализират и т.н. докато не им мине зорът, демек докато не им се угоди.Тия лекари дали наистина незнаят?
8
1
 
19
 
! Отговори
до Totenkopf преди 5 години
едва ли Първо тя самата казва че не и е правилно поставена диагноза.Източването става чрез определяне на най платените диагнози.Второ нямаше да вдига шум ,привличането на интерес не е добре ако искаш да източваш здравната каса.Не се тревожи има други в сянка които се грижат за източването по други случай .Така че няма да остане неизточена здравната каса.
7
18
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Феноменално източване на Здравната каса.
6
15
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Дали тази жена не се разследва от специализираната Прокуратура за Фалшива Инвалидна Пенсия ?Дано да не съм Прав за парите .