Още 12 деца с клинична картина на морбили

Всички РЗИ ще проверяват за имунизацията
14
Още 12 деца с клинична картина на морбили
Снимка: архив, БулФото

Още 12 души имат клинична картина на морбили. Утре се очакват резултатите от лабораторните изследвания, съобщи Радосвета Филипова, експерт от Министерството на здравеопазването, пред журналисти. 

Още по темата
Филипова каза още, че не може да се говори за епидемия, а за епидемичен взрив на заболяването.

Всички са деца са на възраст от 5 месеца до 9 години.

Три деца са в доимунизационна възраст, като предстои да се изясни статусът на останалите.

Ваксини срещу морбили има, подчерта Филипова. По-рано днес от пресслужбата на МЗ съобщиха за пет потвърдени случая на морбили.

На всички регионални здравни инспекции в страната е разпоредено чрез общопрактикуващите лекари да бъдат издирени и установени всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема и незабавното им обхващане с една доза ваксина срещу морбили, паротит и рубеола.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 5 години
Ужасно!
10
3
 
2
 
! Отговори
До М.Е. преди 5 години
на 100 000 град примерно ако има един не е ваксиниран не е проблем.10 не ваксинирани лека вероятност за разпространение100 не ваксинирани голяма вероятност за разпространение.250 не ваксинирани ако се появи на място заразата 100 % разпространение на заразата по не ваксинираните.Всеки знае какво е логаритмична функция.Учи се в средното училище , добре де всеки които има средно образование.
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би под странични ефекти разбирате лека температура ,слаб обрив или стомашно разтройство.Дъщеря ми е почти на 16 и са и поставени всички задължителни ваксини даже и за папилома и понеже живеем в чужбина в страна където напрактика няма туберкулоза настоях да и се направи такава.
8
4
 
2
 
! Отговори
М.Е. преди 5 години
До АнонименНаписаното от Вас е безпочвено и повърхностно, колкото знанията по тема "Имунизация" на един антиваксър. Според проучването, за което съм дал по-долу линк, при масова имунизационна кампания са били докладвани общо 981 случаи на странични ефекти след използването на MMR ваксина при общ брой 1 600 000 получили я. Това, според Вас, ли са тези "стотици пъти повече увредени от неваксинираните" хора? Ето и линкът:https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4447805/
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приоритет е здравето на нацията. Да, ваксините не са панацея, но щетите от нежелани реакции са статистически минимални на фона на възможните епидемии и епидемични взривове.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая мода напоследък сред кифлите, да не си ваксинират децата, очаквам скоро да чуя и за плъзнала чу.***...
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко деца са увредени вследствие на ваксината срещу морбили, защото тя е много реактогенна ? Стотици пъти повече от заболелите неваксинирани. Къде е статистиката ? В САЩ се води статистика за увредените и починалите от всеки вид ваксина.
4
4
 
20
 
! Отговори
Хохо преди 5 години
Хохохохох, при последната епидемия 2010 - над 1/3 от случаите развиват пневмония след инфекция от морбили. Айде, чакаме антиваксърите да ни обяснят колко леко заболяване е пневмонията. Антиваксърите = Био-терористи.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли болни, които са ваксинирани? Има ли неваксинирани, които не са болни?
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега родителите които не са ваксинирали децата си да си плащат леченоето.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеее, след грипа само това липсваше.