Крясъци, викове, удари по главата... В детска градина "Щастливо детство"

Родители обвиниха детска учителка, след проверката - наказание
15 фев 2019 09:10, Александър Попов
53
Крясъци, викове, удари по главата... В детска градина "Щастливо детство"
Гинка Костова отрича обвиненията за насилие. Кадър: bTV

Поредна серия, в която родители се изправят срещу възпитатели. Действието се развива Дулово, а учителката Гинка Костова от детска градина "Щастливо детство" е обвинена в насилие. Внесена е жалба срещу нея, а общината и регионалният инспекторат по образование в Силистра направиха проверка по случая.

"Оплакванията за насилие, според мен са малко силно казано, говорим за физическо насилие и съответните институции вече са задействани и в най-скоро време очакваме техните решения, техните становища, и в зависимост от това какво ще бъде становището, ще предприемем и съответните мерки", обясни Ваня Неделчева пред bTV, директор на ЦДГ "Щастливо детство".

Родителите обаче са категорични - децата им са стресирани и дори отказват да отиват на градина.

"Моето дете казва, че е удряно по главата, други деца също казват, че са блъскани, че са притискани до стената и най-вече се оплакват от крясъци и викове, най-вече от това", твърди Василе Халил, родител.

"Детето толкова се уплашило, че не иска да ходи на градина. Всяка сутрин го водя с рев. Между другото, нашият също се напикава, сега с доктора съм говорила, от стрес, каза, от всичко може да се случи. И си гризе ноктите", разказва  Фатмегюл Каба, баба на дете от детската градина.

Учителката Гинка Костова отрича обвиненията.

"На деца не съм посягала, имам доста стаж зад гърба си, нито съм обиждала дете, текат проверки в момента, нека когато приключат следствията, аз ако съм виновна ще си поема цялата отговорност”, категорична е Гинка Костова.

Не всички родители смятат, че Костова има вина, някои подозират, че искат да я махнат, защото е неудобна.

След проверката на общината, кметът д-р Юксел Ахмед е издал заповед директорката да вземе мерки за безопасността на децата. Тя показва, че има основания за безпокойство и се препоръчва на директора на детската градина да наложи административно наказание на Гинка Костова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
23
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Едно дете няма как да го възпиташ като му казваш "недей", "престани" "не го прави" и тн. Малко поне трябва да го заболи. Виж ако разбира от дума друг въпрос вече.
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХФАми ако учител реши да възпита твоето дете и го насини ти сигурно ще почерпиш учителя.Децата нетрябва да се бият защото са беззащитни.
18
5
 
6
 
! Отговори
Мюмюн Шабри Шабан преди 5 години
До АнонименСя, съ убиждаме ли..? Бай *** може да е премиер, а Мюмюн не може...!? Дискръминасиа отвсекъде, бате.. Дека е БГХ..?
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелееее,а предствяте ли си какво се случва на децата,които са в домове за сираци?Ужас!Защо не подбират кадрите си и не правят проверки.Просто на 1-2 месеца могат да изпратят някой лекар със психолог,да огледат децата и да ги разпитат в отделна стая , без присъствието на възпитателите.Деца не се бият!Ако искат да гонакажат, да го заключат за 1 час в някоя стая да му мине,но не се нанася побой.
16
0
 
47
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Не искам да оправдавам истеричната учителка, защото някои и за едно дете да отговарят пак ще му крещят, но наистина с 30 деца в група!!!!! Какво очаквате?! Прасетата и кокошките се отглеждат при по-добри условия. И оправданието е "ама сте доволни, че детето е прието"Ами не, не сме доволни на ввсяка цена!!! Как може един учител и една лелка да се оправят с 30 деца.!? Осъзнайте се, или намалете бройката на децата или увеличете персонала и пространството!
15
2
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АБСОЛЮТНО ЩЕ Я ОПРАВДАЯ ПО ТАКА ДЕЙСТВАЩИТЕ ПРАВИЛА В БЪЛГАРИЯ!!!НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДЕЦАТА ДА СЕ СЛАГАТ В КЛЕТКА, НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ИМ СЕ ВИКА, НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ БИЯТ!!А МИ КАЖЕТЕ КАК ТОГАВА ДА СЕ УКРОТИ ЕДНО РАЗБЕСНЯЛО СЕ ДЕТЕ И ТО ГОВОРИМ САМО ЗА 1 НЕ ЗА 10 ИЛИ 20 ЕДНОВРЕМЕННО!
14
3
 
33
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Няма да я чета статиятя. Предполагам за какво става въпрос. По наше време му казваха дисциплина/възпитание, сега му казват насилие. Прекалено изнежени и разглезени са днешните деца. Последните що годе стабилни поколения са до началото на 90-те. От после му изпуснаха края.
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време това е било ежедневие и даже е можело учител да те пребие с дървената показалка без да му кажат нещо. Сега сме демокрация и учителите нямат право да бият
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз освен Гинка други Български имена не виждам, Фатбегюл WTF, кмета и той с някакво извънземно име ... работата е ясна, държавата си отива бавно и сигурно. Предвиждам че през 2050г президент ще е някой мюмюн.
11
4
 
23
 
! Отговори
Родител преди 5 години
Махнете детските градини ,,направете спорта без натоварвания!? -това е първотота.ново поколение родители,родени след 90 които бяха деца порастнали в тази слободия и хленчат за всичко и търсят,,права на детето",не дават прашинка да падне в/у него или да му се повиши тон.Не дай боже да му дръпнеш ухото или треньора да се развика.Израстна и сега расте поколение което има грешна представа за реалния живот.След това разочарованието е огромно и за провалът на глезльовците,пак са виновни другите
10
1
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АЙДЕ ПАК НАПАДНАХА ЗВЕРОУКРОТИТЕЛКИТЕ!!!!ИМА ДЕЦА И ДЕЦА!!! ИМА ТОЛКОВА ПАЛАВИ ДЕЦА, ЧЕ ДОКАТО НЕ ГИ ВЪРЖЕШ НЯМА ДА СЕ УСПОКОЯТ!ТОВА НЕ Е ДЕТСКА ГРАДИНА А ЗООПАРК И Е ЦЯЛО ЧУДО КАК 1 ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С 10 ЧЕ И 20 ДЕЦА ЕДНОВРЕМЕННО!
9
13
 
13
 
! Отговори
D преди 5 години
Това въобще не е с цел смяна, за да се сложи наш човек. На всички ни е ясно, че това се случва в повечето градини. Който не е имал деца, той не го разбира това.
8
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да забранят на госпожата упражнила насили да преподава.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово се набеждаватот всякакъв бранш хора. Основно се прави за смяна и поставяне на наш човек пък може и не толкова компетентен да е . . Събира се група и набеждава. .В случая след 3-4години това дете го няма , но учителката е набедена в нещо което е измислено.
6
29
 
6
 
! Отговори
D преди 5 години
Тази си мисли, че още живее в соца и може да лупа без никой да й каже нищо. ОбАркала си се нещо, драга!
5
8
 
41
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Тия деца говорят ли български?Веднага български говорящата Гинка да се замени с турски говоряща Фатме...децата не разбират какво им говори учителката.Проверките да установят дали" тука не е заровено кучето".
4
21
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Тая...смела жена,става само за...звероукротител в цирк.Да не се хаби...дарбата й в детска градина.Препоръчвам на цирк Балкански,да я вземе на щат за да...укротява лъвовете.Ако се ядосат и я...изядат,загуба няма да има.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В българското "Щастливо детство" крясъци, викове, удари по главата казвате.А как са нещата с българския фонд "Бъдеще за България"? Къде са парите? Къде са построените детски селища? Къде е елена? В затвора ли е?
2
8
 
51
 
! Отговори
Роза преди 5 години
Фатмагюл срещу Гинка...това обяснява всичко...
1
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете всичко това от друга страна. Колкото повече ги бият по главите като малки, толкова повече и по-качествени полицаи ще има.