"Луковмарш" наближава: Отдаване на почит или фашистко шествие?

Има много клевети към генерал Луков, обяви Боян Расате
Обновена: 15 фев 2019 17:42 | 15 фев 2019 13:00, Красимир Ангелов
201

Въпреки острите негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства, оказа се, че Столичната община няма как да спре провеждането на "Луковмарш".

Още по темата
И тази година, 16-а поред, националистите ще почетат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков. Възпоменателното траурно факелно шествие се провежда ежегодно от 2003 г. през февруари в София.

Лидерът на Българския национален съюз и организатор на "Луковмарш" Боян Расате е сигурен - щом едно събитие предизвиква толкова спорове и коментари, то значи има голямо значение за обществото.

"Подобни спорове "за" и "против" "Луковмарш" има още от създаването на шествието. От 2003 година това събитие стана традиционно за истинските националисти в България. Когато се създаде никой не му обръщаше внимание, но сега е различно", категоричен бе Расате в "България сутрин".

По думите му възраженията към "Луковмарш" са в две направления - първото е клевети и лъжи по отношение към личността на Христо Луков, а другото направление е насочено към това, което се случва по време на марша.

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов вярва, че личността на генерал Луков е спорна, защото той е считан за фашист.

"Генерал Луков е спорен меко казано. Идеите на националните легиони не са толкова далечни за хора като мен - те са против пазарната икономика, че държавата трябва да доминира, те са изцяло антилиберални. Просто г-н Расате не успява да пречупи събитието през призмата на днешното време", коментира още Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
карата преди 5 години
идва края на края на краденето ви мръсни *** ще връщате откраднатите пари и имоти
150
2
 
2
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Надявам се никой не смята, че фашизма е нещо различно от чума!Всички знаем, че фашистите са скотове.Ако луков марш се разграничат остро от фашизма и фашистите то може би е приемливо. Но ако не се разграничават и не заклеймяват фашизма, то тогава е недопустимо да се разрешава!
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войн, убил много врагове! Естествено, че ще се чества. Както гейовете не вървят срещо природата си, тла си българите, който са боици не го правят. На нас ни е в кръвта! Стига сме отричали!
148
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
"негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства" - първо как си позволяват чужди представителства да се бъркат в това, какво се случва тук? Те са тук да представляват техните си страни, а не да се месят в нашите неща! Второ, такива негативни реакции защо няма за гей-парадите?? Значи за тях може, а за Луковмарш не може. Писна ми от двойни стандарти, затова на евроизборите няма да гласувам, или ако все пак реша, ще гласувам за крайни националисти. Ей така, напук!
147
3
 
17
 
! Отговори
Хюго Бос преди 5 години
А защо за гейове може, а за родолюбци не? И аз не искам гейове по улиците...
146
0
 
0
 
! Отговори
До №160 преди 5 години
До ДО 159Щом казваш! Това е, защото съм велик! Само дето не знаеш как да си служиш с нея...
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Смях, много смях!"Хвалете ме уста, за да не ви п.о.с.е.ра" - така казва народът за такива като теб. Сигурно наистина нещо много те боли, някъде в главата.
144
0
 
1
 
! Отговори
ДО 159 преди 5 години
И АЗ МЕЧТАЯ НО ДА Е СРЕЩУ ТЕБ ! ! ! ВЕЛИКА ЧЕСТ Е ДА Е СРЕЩУ ТЕБ ДА ЗНАЕШ !
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На немците им харесвам най-много MG-42. Размечтах се за такава...Feuer!
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До читателЧукча писатель, чукча не читатель!"Луков създаде армия...". Ти чуваш ли се бе гов...? Отвори поне веднаж в живота си една история, а защо не и повече от една. Виж кога е уволнен Луков! Как е върната Южна Добруджа, дали сме си върнали Македония и Тракия? И кой нареди нашите войски незабавно да се махнат от тези земи. Дрън-дрън, патриотарски звън!
141
8
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 5 години
За да оправдаят престъпленията си комунистите кепазят достойните хора.Така е било пред и, така е и сега.
140
4
 
2
 
! Отговори
Смях, много смях! преди 5 години
До Анонимен 146Аз съм свободен ловец. Правя всичко това, за да просветя разни объркани главици, които даже не знаят що е туй патриотизъм и с какво се яде. Плащат на тези, които гнявя. Те са толкова ограничени и тъъъпи, че не могат да си представят, че някой може да реши да си губи времето само от лични подбуди, все търсят сухото! Е, бъркате - руското посолство не бута сухо! Русия дава парите си за интелигентна пропаганда и за модерно оръжие. Ние сме доброволци.Истината боли ли много?
139
7
 
7
 
! Отговори
Мошеник-далавераджия преди 5 години
До Анонимен 148Интересно, защо не разкажеш това, което знаеш? Аз знам добре известното, че Луков е взел тлъсти комисиони за купуването на чешки зенитки "Шкода", изключително калпаво оръжие, годно за стрелба по нисколетящи самолети. Всъщност, това е една от причините за ефективността на англо-американските бомбардировки и многото жертви.Другото, пак известно, че немците са намерили много големи сметки на Луков в холандска банка. Но скотинките не искат и да знаят за всичко това! Няма що, герой!
138
13
 
7
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 5 години
До бай хЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ЛУКОВ ДОБРУДЖА Е РУМЪНСКА, МАЕДОНИЯ Е СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, БЕЛОМОРИЕТО Е В ГЪРЦИЯ И ЛОЗЕНГРАД Е КРЪККЛИСЕ ЦАРИБРОД ЕВ СЪРБИЯ И Т .Н..А АКО НЕ БЯХА КОМУНИСТИТЕ ПОРАДИ УСПЕШНАТА ИМЪДРА ПОЛИТИКА НА ЛУКОВЦИ И КОБУРГИТЕ ПЛОВДИВ ЩЕШЕ ДА Е ФИЛИППОПОЛ, А ВИЖ НАИСТИНА КЮСТЕНДИЛ МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ СРЪБСКИ. АМА ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ И МИСЛИ.
137
10
 
5
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 5 години
До читател: НЕ САМО КОМУНИСТИТЕ А И ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ ПРОПИЛЯХА ДОБРУДЖА, БЕЛОМОРИЕТО И МАКЕДОНИЯ. ЦЕЛИ ТРИ ВОЙНИ. АМАН ОТ ЛУКОВИ ГЛАВИ.ИМАРШАЛ ПЕТЕН БЕШЕ ГЕРОЙ НА ФРАНЦИЯ, НО ГО ОСЪДИХА НА СМЪРТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО С ХИТЛЕРИСТИТЕ. А НАЦИСТА ЛУКОВ АКО НЕ ГО БЯХА УБИЛИ, ЩЕШЕ ДА ГО ОБЯВЯТ ЗА ВОЕННОПРЕСТЪПНИК СЪЮЗНИЦИТЕ. ПЪК И НЕ Е ЯСНО ДАЛИ ДВОРЕЦЪТ НЕ Е И ДАЛ НАВОДКАТА - ТРЯБВАЛО ДА ГО СЪДЯТ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И НЕУТРАЛИЗИРАТ НЯКАКСИ. дворецът Е ИМАЛ АГЕНТУРА НАВСЯКАДЕ И СИ Е ПАРТНИРАЛ С СССР
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bg medii sa christianska mafia
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корумпак по доставка на оръжие! В опита си да разкрие тази афера, мистериозно е убит НГЩ на армията генерал Йордан Пеев!
134
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В окаяна България на бедния, озлобен и комплексиран народ не остава нищо друго освен да се върне към фашизма/комунизма (две лица на една и съща монета, както правилно отбелязва господина от БСП). Там където се живее зле и положението се влошава, се появяват крайните политически течения. Така са дошли Хитлер и Ленин. А България.. България е страна без бъдеще. Няма икономика, няма армия, няма образование, култура или интелигенция. Топи се. Последния да загаси лампата и да затвори вратата.
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Смях!Трольо, не ти ли свърши работното време или си на извънреден работен ден? Поне плащат ли ти добре?
132
14
 
6
 
! Отговори
Смях! преди 5 години
Когато прочета, че Луков тичал сред четирите оръдия и някакви козари му подавали снарядите, с които той громял настъпващите сръбски войски и така спасил Кюстендил,ме напушва смях. Мучащите чифткопитни, огласяващи тази смешна измислица, със сигурност не са ходили в казармата. Не са виждали оръдия, нямат хал-хабер представа какво значи артилерийска стрелба. Какво значи пълнач, мерач, азимут, ъгъл на възвишение, коректировчик и т.н.Представям си как "героят" върти масивния си дирник между топовете