"Луковмарш" наближава: Отдаване на почит или фашистко шествие?

Има много клевети към генерал Луков, обяви Боян Расате
Обновена: 15 фев 2019 17:42 | 15 фев 2019 13:00, Красимир Ангелов
201

5361 гледания   |  Още видео

Въпреки острите негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства, оказа се, че Столичната община няма как да спре провеждането на "Луковмарш".

Още по темата
И тази година, 16-а поред, националистите ще почетат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков. Възпоменателното траурно факелно шествие се провежда ежегодно от 2003 г. през февруари в София.

Лидерът на Българския национален съюз и организатор на "Луковмарш" Боян Расате е сигурен - щом едно събитие предизвиква толкова спорове и коментари, то значи има голямо значение за обществото.

"Подобни спорове "за" и "против" "Луковмарш" има още от създаването на шествието. От 2003 година това събитие стана традиционно за истинските националисти в България. Когато се създаде никой не му обръщаше внимание, но сега е различно", категоричен бе Расате в "България сутрин".

По думите му възраженията към "Луковмарш" са в две направления - първото е клевети и лъжи по отношение към личността на Христо Луков, а другото направление е насочено към това, което се случва по време на марша.

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов вярва, че личността на генерал Луков е спорна, защото той е считан за фашист.

"Генерал Луков е спорен меко казано. Идеите на националните легиони не са толкова далечни за хора като мен - те са против пазарната икономика, че държавата трябва да доминира, те са изцяло антилиберални. Просто г-н Расате не успява да пречупи събитието през призмата на днешното време", коментира още Ангелов пред Bulgaria ON AIR.


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
0
 
! Отговори
карата преди 3 седмици
идва края на края на краденето ви мръсни комуняги ще връщате откраднатите пари и имоти
165
2
 
2
 
! Отговори
Руския преди 1 месец
Надявам се никой не смята, че фашизма е нещо различно от ***!
Всички знаем, че фашистите са скотове.
Ако луков марш се разграничат остро от фашизма и фашистите то може би е приемливо.
Но ако не се разграничават и не заклеймяват фашизма, то тогава е недопустимо да се разрешава!
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войн, убил много врагове! Естествено, че ще се чества. Както гейовете не вървят срещо природата си, тла си българите, който са боици не го правят. На нас ни е в кръвта! Стига сме отричали!
163
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
"негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства" - първо как си позволяват чужди представителства да се бъркат в това, какво се случва тук? Те са тук да представляват техните си страни, а не да се месят в нашите неща! Второ, такива негативни реакции защо няма за гей-парадите?? Значи за тях може, а за Луковмарш не може. Писна ми от двойни стандарти, затова на евроизборите няма да гласувам, или ако все пак реша, ще гласувам за крайни националисти. Ей така, напук!
162
3
 
17
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
А защо за гейове може, а за родолюбци не? И аз не искам гейове по улиците...
161
0
 
0
 
! Отговори
До №160 преди 1 месец
До ДО 159
Щом казваш! Това е, защото съм велик!
Само дето не знаеш как да си служиш с нея...
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Смях, много смях!

"Хвалете ме уста, за да не ви п.о.с.е.ра" - така казва народът за такива като теб. Сигурно наистина нещо много те боли, някъде в главата.
159
0
 
1
 
! Отговори
ДО 159 преди 1 месец
И АЗ МЕЧТАЯ НО ДА Е СРЕЩУ ТЕБ ! ! ! ВЕЛИКА ЧЕСТ Е ДА Е СРЕЩУ ТЕБ ДА ЗНАЕШ !
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На немците им харесвам най-много MG-42. Размечтах се за такава...Feuer!
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До читател
Чукча писатель, чукча не читатель!
"Луков създаде армия...". Ти чуваш ли се бе гов...? Отвори поне веднаж в живота си една история, а защо не и повече от една. Виж кога е уволнен Луков! Как е върната Южна Добруджа, дали сме си върнали Македония и Тракия? И кой нареди нашите войски незабавно да се махнат от тези земи. Дрън-дрън, патриотарски звън!
156
8
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 1 месец
За да оправдаят престъпленията си комунистите кепазят достойните хора.
Така е било пред и, така е и сега.
155
4
 
2
 
! Отговори
Смях, много смях! преди 1 месец
До Анонимен 146
Аз съм свободен ловец. Правя всичко това, за да просветя разни объркани главици, които даже не знаят що е туй патриотизъм и с какво се яде. Плащат на тези, които гнявя. Те са толкова ограничени и тъъъпи, че не могат да си представят, че някой може да реши да си губи времето само от лични подбуди, все търсят сухото! Е, бъркате - руското посолство не бута сухо! Русия дава парите си за интелигентна пропаганда и за модерно оръжие. Ние сме доброволци.
Истината боли ли много?
154
7
 
7
 
! Отговори
Мошеник-далавераджия преди 1 месец
До Анонимен 148
Интересно, защо не разкажеш това, което знаеш? Аз знам добре известното, че Луков е взел тлъсти комисиони за купуването на чешки зенитки "Шкода", изключително калпаво оръжие, годно за стрелба по нисколетящи самолети. Всъщност, това е една от причините за ефективността на англо-американските бомбардировки и многото жертви.
Другото, пак известно, че немците са намерили много големи сметки на Луков в холандска банка. Но скотинките не искат и да знаят за всичко това! Няма що, герой!
153
7
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Леви десни леви десни стой, кръъъгом !
Към Софийския централен затвор хооодум марш!
152
13
 
7
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 1 месец
До бай х

ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ЛУКОВ ДОБРУДЖА Е РУМЪНСКА, МАЕДОНИЯ Е СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, БЕЛОМОРИЕТО Е В ГЪРЦИЯ И ЛОЗЕНГРАД Е КРЪККЛИСЕ ЦАРИБРОД ЕВ СЪРБИЯ И Т .Н..
А АКО НЕ БЯХА КОМУНИСТИТЕ ПОРАДИ УСПЕШНАТА ИМЪДРА ПОЛИТИКА НА ЛУКОВЦИ И КОБУРГИТЕ ПЛОВДИВ ЩЕШЕ ДА Е ФИЛИППОПОЛ, А ВИЖ НАИСТИНА КЮСТЕНДИЛ МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ СРЪБСКИ. АМА ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ И МИСЛИ.
151
10
 
5
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 1 месец
До читател: НЕ САМО КОМУНИСТИТЕ А И ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ ПРОПИЛЯХА ДОБРУДЖА, БЕЛОМОРИЕТО И МАКЕДОНИЯ. ЦЕЛИ ТРИ ВОЙНИ. АМАН ОТ ЛУКОВИ ГЛАВИ.ИМАРШАЛ ПЕТЕН БЕШЕ ГЕРОЙ НА ФРАНЦИЯ, НО ГО ОСЪДИХА НА СМЪРТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО С ХИТЛЕРИСТИТЕ. А НАЦИСТА ЛУКОВ АКО НЕ ГО БЯХА УБИЛИ, ЩЕШЕ ДА ГО ОБЯВЯТ ЗА ВОЕННОПРЕСТЪПНИК СЪЮЗНИЦИТЕ. ПЪК И НЕ Е ЯСНО ДАЛИ ДВОРЕЦЪТ НЕ Е И ДАЛ НАВОДКАТА - ТРЯБВАЛО ДА ГО СЪДЯТ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И НЕУТРАЛИЗИРАТ НЯКАКСИ. дворецът Е ИМАЛ АГЕНТУРА НАВСЯКАДЕ И СИ Е ПАРТНИРАЛ С СССР
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Bg medii sa christianska mafia
149
16
 
6
 
! Отговори
Пацu преди 1 месец
Луковите глави ще си правят годишното преброяване...
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корумпак по доставка на оръжие! В опита си да разкрие тази афера, мистериозно е убит НГЩ на армията генерал Йордан Пеев!
147
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В окаяна България на бедния, озлобен и комплексиран народ не остава нищо друго освен да се върне към фашизма/комунизма (две лица на една и съща монета, както правилно отбелязва господина от БСП). Там където се живее зле и положението се влошава, се появяват крайните политически течения. Така са дошли Хитлер и Ленин. А България.. България е страна без бъдеще. Няма икономика, няма армия, няма образование, култура или интелигенция. Топи се. Последния да загаси лампата и да затвори вратата.