"Луковмарш" наближава: Отдаване на почит или фашистко шествие?

Има много клевети към генерал Луков, обяви Боян Расате
Обновена: 15 фев 2019 17:42 | 15 фев 2019 13:00, Красимир Ангелов
201

Въпреки острите негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства, оказа се, че Столичната община няма как да спре провеждането на "Луковмарш".

Още по темата
И тази година, 16-а поред, националистите ще почетат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков. Възпоменателното траурно факелно шествие се провежда ежегодно от 2003 г. през февруари в София.

Лидерът на Българския национален съюз и организатор на "Луковмарш" Боян Расате е сигурен - щом едно събитие предизвиква толкова спорове и коментари, то значи има голямо значение за обществото.

"Подобни спорове "за" и "против" "Луковмарш" има още от създаването на шествието. От 2003 година това събитие стана традиционно за истинските националисти в България. Когато се създаде никой не му обръщаше внимание, но сега е различно", категоричен бе Расате в "България сутрин".

По думите му възраженията към "Луковмарш" са в две направления - първото е клевети и лъжи по отношение към личността на Христо Луков, а другото направление е насочено към това, което се случва по време на марша.

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов вярва, че личността на генерал Луков е спорна, защото той е считан за фашист.

"Генерал Луков е спорен меко казано. Идеите на националните легиони не са толкова далечни за хора като мен - те са против пазарната икономика, че държавата трябва да доминира, те са изцяло антилиберални. Просто г-н Расате не успява да пречупи събитието през призмата на днешното време", коментира още Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
На послушника на м-л Толбухин, т.н. г-л Вл. Стойчев, има паметник в центъра на София, за това, че изпълнявайки заповедите на руския сатрап уби хиляди български младежи. Никой , никога не зачете тези безсмислени жертви, Сталин си поиска даже репарации, и България остана окупирана до февр. 1947г. Изпратиха на смърт напълно безсмислено хиляди българи.Г-л Луков създаде армия, която без жертви върна Добруджа, Тракия и Македония, която комунистите пропиляха.Има ли място за диспут?
130
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Историк първи курсВърни се да повториш първи курс. Ето какво пише в енциклопедията за бедните:"Генерал-лейтенант Владимир Вазов прекарва последните години от живота си в ловешкото село Рибарица (Област Ловеч) където умира на 20 май 1945 г."Ето защо не вярвам в антикомунистическите измишльотини на разни мекеренца, които са "копнали" от същия текст, ама подличко са продължили по кривия път на лъжата!
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, как не ви омръзна всяка година да дъвчете едно и също нещо?
128
2
 
16
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Вечна слава на генерал Луков !!!ако не беше той пиринския край щеше да е сръбски
127
3
 
14
 
! Отговори
И двете, и двете... преди 5 години
Отдаване на почит към един от хилядите български Генерали от Царската ни Армия, които с меч в ръка защитаваха българската земя и българския род. Няма да има прошка, ако всяка капка българска кръв на предците ни не бъде почетена и възпята. Ние бавно и мъчително изчезваме под все по-силно затягащата се примка около врата ни поставена от евреите и техните слуги тук. Сигурен съм, че и за секунда нямаше да се поколебае Генерал Луков да унищожи антибългарската пасмина, която ни "управлява" днес! СБНЛ!
126
7
 
5
 
! Отговори
До №133 продължение преди 5 години
...забрадки, сираци и позор! След войната Гърция щеше да стигне до Пловдив и Пазарджик, Югославия щеше да вземе Пиринска Македония. Само участието на славната Българска армия в разгрома на фашистка Германия, свидните жертви, които даде запазиха целостта на Отечеството! Да, и твърдата позиция на Мо.ло.тов на Парижката мирна конференция, колкото и да не харесва това на русомразците!
125
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 133 преди 5 години
Хайде, започнаха свободните съчинения - Луков имал план да да извади България от съюза с Германия! Ти просто лъжец ли си или *** лъжец? Луков е искал да сформира доброволчески корпус от български военни и го изпрати на Източния фронт да се бие със СССР. Известен е фактът, как е строил цял полк и е произнесъл реч, след което е поискал желаещите да се бият с руснаците да излязат крачка напред. Не е излязъл нито един! Ако България се беше натопила и в това, щеше да има десетки хиляди черни забра
124
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов ..."Добре, че е бивш, той е фашизоид, след като "Идеите на националните легиони не са толкова далечни за хора като" него!А Расате си е жив фашист и дано го постигне участта на онзи Расате, чието име краде!
123
3
 
13
 
! Отговори
aнонимен преди 5 години
По добре ЛУКОВ марш, който възпитава дисциплина.....отколкото гей парад който възпитава разврат и разпад на нацията!!!!!
122
11
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Каквото "Прайд", такова и "Луковмарш"!
121
9
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
За Българската Сатанинска Партия фашисти са синовете на Райна Княгина и племенникът на Бачо Киро.
120
2
 
8
 
! Отговори
8 преди 5 години
Много интерено предаване - БСПарят отказа да влезе в отредената му роля и да плюе Луков на общо основание, и "журналистите" се намериха в небрано лозе - те да го плюят докато гостите им се съгласяваха един с друг, ценното е че поръчковата журналистика лъсна в пълния си блясък на този фон, който двамата интелигентни гости волно или неволно създадоха
119
3
 
17
 
! Отговори
Историк първи курс преди 5 години
На комунистически измишльотини не вярвам та те тикнаха героя от Дойран ген. Вазов в лагер след 1944г. и го заточиха след затвора, синовете му също бяха жестоко гонени и мачкани.Гогато генерала унищожил 4 английски и две гръцки и една сборна девизия -общо 7 с една българска (над 200хил. срещу 35хил.) влиза в конференцията в Лондон след ПСВ всички англичани в залата ,а след тях и всички останали стават на крак и превестват българския генерал.СТАНЕТЕ ВЛИЗА ГЕРОЯ ОТ ДОЙРАН!
118
1
 
10
 
! Отговори
Историк първи курс преди 5 години
До жалкостПогледни картата на България от 1916г. примерно.България е повече от двойно по- голяма от сега .След края на ПСВ ни отнемат 51% от държавата и то не турците с тях дори сме съюзници през ПСВ.Нищо против руснаците нямам и против турците и националист е НЕ тоя дето реди вехти шаблони по ефир и кръчми ,а този който с 800 лв гледа семейство в България въпреки ,че вече не те застрелват ако искаш да избягаш.
117
5
 
19
 
! Отговори
Достойно ест преди 5 години
Млади хора се стараят да разбудят историческата памет на българите и отказват да разсъждават чрез нарочно втълпявани им клишета.Луков не е фашист, Луков е патриот.Германия помага на България, като й дава всички етнически територии, без да сме пратили дори един войник на фронта.В периода на войната, когато по-голямата част от Европа живее в оскъдица, Германия изкупува цялата продукция на българските селяни и те живеят добре.Някой обаче иска да вървим срещу нашия интерес и да защитаваме чуждия
116
4
 
19
 
! Отговори
мм преди 5 години
Ген. Луков не е бил фашист. Впоследствие го обявяват за такъв комунистите, ама те застреляха и Трайчо Костов, който беше единствения комунист сред тях.Не вярвайте на техните клевети. Току-виж Йончева намерила телефонен запис и срещу него. :)
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обявяват война на САЩ и Британската империя, а днес се представят за първи демократи. Големи американофили, вземат пари от американски фондации. Къде им е демокрацията, кога са били демократи? Търновската конституция не я спазват, а днес лъжат и я честват. Журналистите всеки път трябва да ги питат, кога станаха демократи, защо мислят, че са демократи, а не обикновени фашисти, обявили война на САЩ и Великобритания. Всичките седесета, дабълари, десебета и други остатъци на политбоклука.
114
3
 
12
 
! Отговори
Deutsch преди 5 години
" .... че личността на генерал Луков е спорна, защото той е считан за фашист."Тоя пък да вземе да прочете нещо по въпроса и да спре да ръси поредните си простотии. Стига сте мешели фашизъм с нацинал-социализъм - едното е в Италия, другото в Германия.От това засиняване около темата "фашизъм-хитлеризъм" почти промениха историята.
113
3
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Все пак има и нещо българско в тая объркана/меко казано/държава,а това е окуражаващо.
112
2
 
5
 
! Отговори
србин преди 5 години
Батенберг исто тако е био аустрийска креатура, аустрия е хтела да стане уединение Б у гарие и Пловдивска румелия, та Турция да нападне на б у гари, а аустрия да створи окупацию на Босни и Сърбии, и да има общу границу с турцима. Али Русия е запретила на Турци да нападну, после то Аустрия е ползвала Милан и зато дека е спречила бу гарска армия да продължи наступ, е окупирала целу Босну, уж за 30 година, а през 1908, кад Фердинанд-креатура обяви независност Бугарску, Аустрия присвоява Босну.