"Луковмарш" наближава: Отдаване на почит или фашистко шествие?

Има много клевети към генерал Луков, обяви Боян Расате
Обновена: 15 фев 2019 17:42 | 15 фев 2019 13:00, Красимир Ангелов
201

Въпреки острите негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства, оказа се, че Столичната община няма как да спре провеждането на "Луковмарш".

Още по темата
И тази година, 16-а поред, националистите ще почетат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков. Възпоменателното траурно факелно шествие се провежда ежегодно от 2003 г. през февруари в София.

Лидерът на Българския национален съюз и организатор на "Луковмарш" Боян Расате е сигурен - щом едно събитие предизвиква толкова спорове и коментари, то значи има голямо значение за обществото.

"Подобни спорове "за" и "против" "Луковмарш" има още от създаването на шествието. От 2003 година това събитие стана традиционно за истинските националисти в България. Когато се създаде никой не му обръщаше внимание, но сега е различно", категоричен бе Расате в "България сутрин".

По думите му възраженията към "Луковмарш" са в две направления - първото е клевети и лъжи по отношение към личността на Христо Луков, а другото направление е насочено към това, което се случва по време на марша.

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов вярва, че личността на генерал Луков е спорна, защото той е считан за фашист.

"Генерал Луков е спорен меко казано. Идеите на националните легиони не са толкова далечни за хора като мен - те са против пазарната икономика, че държавата трябва да доминира, те са изцяло антилиберални. Просто г-н Расате не успява да пречупи събитието през призмата на днешното време", коментира още Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
нима евреите се посират от цензура, като кажа хитлер? хахахахаааааа... та хитлер е бараток на евреите!
110
1
 
7
 
! Отговори
Забраден от евреИме преди 5 години
евреите, все по- кофти карти имат за в бъдеще и това е в сила в законите на Универсума, който ние наричеме - вселена!
109
2
 
11
 
! Отговори
Име 22 преди 5 години
цензурата на диктатурата на шайката на боко комуниста няма никакви аргументи, както винаги и цецо гуменката не е имал, както и серж. да не говорим за гоцевата цензура на царя... хахахааа
108
2
 
4
 
! Отговори
Име 22 преди 5 години
геювете. какво можете да ни предложите още? гей боб с чесън? или обикновена, еврейска диктатура, на която сме свикнали с хиладолетия наред. и как иЗкате да ни изтребите? вашите гои? план??? както винаги при дикртатурата на еврейските пеерази- само цензура и никкви отговори. сеееррррж. ти да ми отговориш?
107
0
 
5
 
! Отговори
Име 22 преди 5 години
геювете. какво можете да ни предложите още? гей боб с чесън? или обикновена, еврейска диктатура, на която сме свикнали с хиладолетия наред. и как изкате да ни изтребите? вашите гои? план???
106
0
 
2
 
! Отговори
Име 44 преди 5 години
неграмотният гей на турската цензура на госćе ми удари един минис по заплата, която аз му изкарвам, като на ***! та кой е ***, а евреи?
105
0
 
2
 
! Отговори
Име 33 преди 5 години
неграмотният гей на турската цензура на госćе ми удари един минис по заплата, която аз му изкарвам, като на ***!
104
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешните либерали не са нищо повече от генно-модифицирани комунисти.
103
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво лошо има в антилиберализма другарю Ангелов!? Аз също съм антилиберал, но не съм фашист, нацист и т.н., а човек с консервативни убеждения. Неграмотността на журналистите, цензурата, липсата конструктивен диалог и либерастката пропаганда, насаждаща тежка простотия, днес са голям проблем и точно за това се поражда обществена ответна реакция, която избива в подобни маршове.
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TE SA ISTINSKI FASHISTI,NAZIONALSOZIALISTI.
101
4
 
20
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Имам един елементарен въпрос. Някои непрекъснато ни убеждават,че не трябва да посягаме на паметниците на Червената армия защото били част от нашата история..Искам да попитам-ами генерал Луков част от коя история е??? От монголската ли???
100
1
 
14
 
! Отговори
до Сърбин преди 5 години
Да, прав си за Австро-Унгария, която е искала слаби балкански държави и Хабсбурска експанзия на Балканите, но не си прав за Русия. Точно тогава император Александър Трети /който неистово е мразил братовчед си - Александър Батемберг/ решава да започне превръщането на Сърбия във фор-пост на руската империя. В резултат - два близки славянски народа стават врагове и пионки в ръцете на различни империи. Сега пак опитват.
99
9
 
4
 
! Отговори
жалкост преди 5 години
Българските националисти са "назначени" по чуждите посолства. Те не смеят нищо да кажат срещу Турция, ама юнашки им е наредено да плюят по Русия. В същото време не им пречи, че извън дипломатическия протокол на турското посолство се вее 10 метрово турско знаме. Ей това са българските со ро соидни националисти. И да прегазят човек като Расате, и да умре човекът, съдът ги оправдава и продължават гордо да """"милеят за България"""", като тачат Турция и обиждат Русия.
98
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешно е да се говори за фашизъм в България ,Комунизъм -Да,....Но другото е фарс..,,
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за рубли не знам, но евро и долари яко играят. Виктория Нюланд каза, че само в Украйна са 5 милиарда за един келяв Майдан. Тука милиард да са не е малко.
96
14
 
5
 
! Отговори
лукав слуга на немци преди 5 години
Цар Борис е обявил война на Англия и САЩ. Луков е искал да се обяви и война на Русия. Ей това е Луков. Заради цар борис София, Дупница, Лом, Враца са бомбардирани, а ако на Лукова беше приета отка чената идея да сме дали и няколко дивизии трупове в Русия - да бяха загинали нашите деди и бащи там. М А Й НАТА МУ НА ТАЯ ТИК ВА ЛУКАВА НЕМСКА.Немците само с това се занимават да насъскват славяни срещу славяни, сега насъскаха украинците срещу Русия.
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поклон! е тва е генерал , не като днешните *** борисов и радев!
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
такова отразяване и толкоз коментари... Явно новината е мнооого важна...))):Яко са играли рублите тука...
93
2
 
6
 
! Отговори
србин преди 5 години
До до СърбинКраль Милан е био аустрийска креатура и под аустрийски диктат е напао над Б у га рску, а у край рата Кевенхилер, канцлер Аустрие е издао ултиматум да бугарска войска заустави наступ. Русия нема никакве везе са овим ратом. Срби су били мобилизирани да се бию заедно с бу га рску войско против турцима, а после напад на Бу гарску 5 иляди срби су дезертирали от армийе. Знате ли да у овая война ни е било почти и илядо жертве от две стране, повече воници су пуцали у небо.
92
0
 
7
 
! Отговори
до Сърбин преди 5 години
За доста неща си прав, но има доста особени примери. При нашия хан Пресиан Византия Ви накарва да ни нападнете в гръб. 1885 Александър 3-ти /да не се бърка с Александър 2-ри ,,Освободител,,/ отново атака в гръб. И ние имаме много вини, но не сме почнали първи. Иначе си у праву - много близки народи сме и дано забравим лошото в историята.