"Луковмарш" наближава: Отдаване на почит или фашистко шествие?

Има много клевети към генерал Луков, обяви Боян Расате
Обновена: 15 фев 2019 17:42 | 15 фев 2019 13:00, Красимир Ангелов
201

Въпреки острите негативни реакции не само от родните политици, но и от чужди представителства, оказа се, че Столичната община няма как да спре провеждането на "Луковмарш".

Още по темата
И тази година, 16-а поред, националистите ще почетат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков. Възпоменателното траурно факелно шествие се провежда ежегодно от 2003 г. през февруари в София.

Лидерът на Българския национален съюз и организатор на "Луковмарш" Боян Расате е сигурен - щом едно събитие предизвиква толкова спорове и коментари, то значи има голямо значение за обществото.

"Подобни спорове "за" и "против" "Луковмарш" има още от създаването на шествието. От 2003 година това събитие стана традиционно за истинските националисти в България. Когато се създаде никой не му обръщаше внимание, но сега е различно", категоричен бе Расате в "България сутрин".

По думите му възраженията към "Луковмарш" са в две направления - първото е клевети и лъжи по отношение към личността на Христо Луков, а другото направление е насочено към това, което се случва по време на марша.

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов вярва, че личността на генерал Луков е спорна, защото той е считан за фашист.

"Генерал Луков е спорен меко казано. Идеите на националните легиони не са толкова далечни за хора като мен - те са против пазарната икономика, че държавата трябва да доминира, те са изцяло антилиберални. Просто г-н Расате не успява да пречупи събитието през призмата на днешното време", коментира още Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво истински офицер, а не менте като тия от военните паради, войната кога баше ? Aко по него време си бил на фронтa на около 20 години сега трябва да си на 95 години всички учaствали във ВСВ сa столетници, слочаеност ?
90
0
 
6
 
! Отговори
До Србина преди 5 години
Алеко Константинов е написал една книга "Бай ***" и в нея има един възглас "бyлгар, ***..." който се използва за обидно и пренебрежително обръщение към българите, затова "бyлгар" и "бyгарин" ги цензурират тук.
89
1
 
6
 
! Отговори
србин преди 5 години
Во Скоплье живеят ***, то сви срби знамо. Комунисти и со ро си лажу да су македонци.
88
3
 
4
 
! Отговори
србин преди 5 години
защо като пишем бу га р и тая реч се подменява със звездице? У Трн бу га ри те си кажу на ихов диjалекат, да су бу га ри, щта лоше су рекли, тако цела Србиja назива ваш народ и нема нища обидно у това име... чудим се, па се маем и дивим
87
12
 
2
 
! Отговори
Митка Гръбчева преди 5 години
Я, колко лукови глави са поникнали за 30 години само от 1989 до днес.Май пак е време да ги съберем тия лукови глави в един чувал и да ги извозим към Белене.
86
6
 
10
 
! Отговори
србин преди 5 години
България, Србиjа и Македониjа сме един братски народ и треба да се почитамо и уважавамо, да падну границе и да има мир и льубав. Никога да не оставяме националисти да ни прават интриги. И нашите националисти и вашите не чинат пукнат грош. Теа са чужда пета колона на запада, и изпуняват поруките на Ж ор ж С о р о с - Ю д а на цели свет. Човек треба да е патриот - да люби свою отачбину и да почтуе свих други народа, особито ако су братски народи по срце и кръв, како смо ми - срби и ***.
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунситите спасиха англосаксконците и затриха половин Русия, руснaците по него време трябваше да се поклонят на нашия цар и да затрием краварника и англосаксонците, вместо туй те решили да си играт на комунизъм и бая народ също измре от глад
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите фашистки гонят българите в окупираните територии на сегашна Северна Македония.
83
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почит. На един достоен български ГЕНЕРАЛ. Истински. Не като днешните ментета. Поклон, генерал Луков!
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическите бойни групи са защото е забранена политическата партия БКП и другите партии. Имало е бойни групи и на други партии. Така че който е забранил правото на хората да имат партии и е тепал партийните лидери по нощите, като Стамболийски, нормално е че и него ще го тепат. Луков пръв е почнал да трепе и са го застреляли като куче. Той е трепал вързани хора и жени.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борците против демократизма и американизма от 1923-1944 година заблуждават народа. За 24 часа се завъртяха като фурнаджийски лопати.
80
12
 
8
 
! Отговори
србин преди 5 години
През Първата световна война австрийци и български окупатори избиват в Сърбия един милион човека, включително етнически българи. Това е геноцид. Вашите историци това го знаят. Люди, нека фашизам и национализам никад не се врача. Немци и австрийци само мразат и нас и вас. Луков е нещо като нашия предател Анте Павелич или Милан Недич. Срамота е да се чува ихова памет.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от ЯстребиноАко не беше лошия цар фашист, Хитлер щеше да мине от тука и да ви прати нa екскузия дo Бухенвалд че покрай вас и още бая народ дето си нема и хабер щеше да пострада Хитлер само в Русия е убил 20 млн човека тук ако бяха на власт комунисти по него време държавата щеше да изчезне безследно.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние псевдо патреотарите и бивши доносници пак ще идем на манифестация като членове на Ку Клукс Клан с факли и качулки ако трябва, за да може нашите съдружници комунистите да имат повод да политизират и да си вдигнaт рейтинга. Ако мислите, че ще съберем пари за един паметник на Луков и да мине всичко културно няма да я бъде таз работа. Ако успеем да сритаме и една улична котка и да привлечем и вниманието на природозащитниците още по-добре
77
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди девети септември е имало диктаторски царски режим без партийна система а Луков е искал още по-тежък режим да наложи и да е фюрер на България. Като го хвалите, жалки ставате.
76
14
 
6
 
! Отговори
от Ястребино преди 5 години
Ами фашистите за да бъдат убити от комунистическите бойни групи, по същия начин са избили много повече хора. Пример един човек в едни село и докато в гората е имало битака между партизаните и фашагите, е казал - скоро ще дойде свободата. Озверяли, му запалили къщата, и му отсекли ръката с брадва, повели го и го накарали да си носи ръката в другата ръка а накрая на селото го застреляли и ритнали край пътя. Е това почитате легионери, ако не ви е срам, почитайте го. Почитайте и застрелялия децата о
75
0
 
2
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ВИЖДАМ, ЧЕ ТУК СЕ ОПИТВАТ ДА КАЖАТ НЕЩО НЯКОИ НЕГРАМОТНИ! МОЛЯ, Dnes.bg, ДА СА ПО-ПРЕЦИЗНИ ПРИ ЦЕНЗУРИРАНЕТО! ЗАЩОТО, ПО ТОЗИ НАЧИН ВИЕ САМИ ЗАНИЖАВАТЕ ЦЕНАТА СИ!
74
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнението не е едностранчиво - да почиташ човек избивал българи като Луков е долно и жалко. Да почиташ чужд шпионин, пак така. Да мразиш хората в една страна по етнически признак е долно и жалко. Няма нито една етнически чиста държава в света, ние българите сме толерантен народ, и искаме да се уважават и нашите малцинства по света, например в Англия, Франция и т.н.
73
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 5 години
Я ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ В УКИПЕДИЯ ЗА БОЙНИТЕ ГРУПИ НА бкп.пРОСТО Е-САМО ГО НАПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА.АЗ СИ СПОМНЯМ КОЛКО ГОРДИ БЯХА С ТЯХ КОМУНИСТИТЕ.ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е БКП И БСП.ПОМНЯ ИМАШЕ ЕДИН ФИЛМ "В ИМЕТО НА НАРОДА" . ЧЕРВЕНИТЕ ГО ВЪРТЯХА ПРЕЗ ТРИ МЕСЕЦА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА -КОГАТО КОЛЕХА И БЕСЕХА.ГЕРОИТЕ-ЗВЪНЯТ ТИ НА ВРАТАТА -ОТВАРЯШ И БУМ БУМ В ИМЕТО НА НАРОДА-АЙДЕЕ.ТЕ ТОВА ИМ БЕШЕ БОРБАТА НА КОМУНИСТИТЕ..ТЕРОР И УБИЙСТВА....И ЯКО ГРАБЕЖ.И СЕГА ОЩЕ СА НА ВЛАСТ.ЛАПАТ БАНИЦАТА.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията е висша проява на слабост!