Петте деца с морбили - в София. Нито едно не било ваксинирано!

Настанени са в "Св. Анна", състоянието им е от леко до средно увредено
Обновена: 15 фев 2019 11:14 | 15 фев 2019 11:14, Петя Славова
55
Петте деца с морбили - в София. Нито едно не било ваксинирано!
Снимка: архив, Reuters

Пет деца от Разлог, на възраст от 8 месеца до 3 години, заразени с морбили, са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на УМБАЛ "Св. Анна".

Още по темата

Децата са леко, до средно увредени от болестта, заяви д-р Петър Петров, началник на "Инфекциозно отделение" в болницата. Лекарят уточни, че им предстои  лечение с продължителност поне пет дни, преди да бъдат
изписани. Също така добавя, че нито едно от децата не се било ваксинирани.

Броят на заразените с морбили до този момент са шест, като се изследват още 12 деца в Гоце Делчев със симптоми на болестта. Общо 145 души са поставени под медицинско наблюдение, защото са били в контакт с болните.

За морбили в региона на Гоце Делчевско се заговори и през 2010 година. Болестта преминава тежко и са възможни усложнения.

В момента се правят изследвания. От Здравното министерство увериха, че няма опасност от епидемия. Експертите призовават за имунизиране на децата, тъй като това е единственият начин, по който можем да се предпазим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Алтерниращ веганистВ интерес на истината, когато по някакви причини не е направен вторият прием на ваксината, част от децата остават рискови защото не развиват имунитет поради някакви особености. Този факт е известен в медицинските среди и това е една от причините да се говори за "отслабени ваксини". Тук освен родителите, много често за чешане са и съответните здравни власти и управниците, които обичат да се разсейват, вместо да подходят прагматично и да дадат работещо решение
36
9
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Поредната статия, имаща за цел да ви плаши. Петенце, препоръката не е за имунизация, а за ваксинация.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Азето един критерий за изкаралите по думите си вариола - нека си спомнят поне с 200% сигурност, дали са имали обрив от по-едрички пъпки по дланите на ръцете и стъпалата на краката. После пак да се информират в интернет.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не иска, дане си ваксинира децата и готово ... ама да не ревете после ;)
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *ВИкаме му естествен подбор.
32
4
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Тук някои компетентно се изразяват, че едва ли не всички вкупом сме изкарали морбили, а някои даже и ВАРИОЛА! За варицела , да! Но да твърдиш убедена, че ВАРИОЛА, си е простащина. Наясно ли са какво е вариола, с какъв мащаб са епидемиите, смъртността и трайните увреждания, които вируса нанася. Видели в уикипедия, че морбили е дребна шарка и уверено ръсят дебилност из форумите!
31
6
 
11
 
! Отговори
w43 преди 5 години
сложете една ваксина в кратуната на родителите
30
3
 
3
 
! Отговори
asd преди 5 години
"Абере ся", обяснявам - няма да измислиш топлата вода. Освен това е по-сложно, отколкото са ти възможностите. Нарича се колективен имунитет. Въобще имунитета не е точна наука като 2+2=4.
29
5
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Не всички майки имат кърма, някой правят сухо мляко от магазина. Дори да имат, това се комбинира след определен месец с разни кашички и бурканчета, т.е. кърмата не е чак толкова много. също така подозриам, че имаш предвид рубиола, не морбили.
28
12
 
16
 
! Отговори
* преди 5 години
Случай от Канада от 2016 ( има в мрежата и имена и снимки) антиваксърка води детето си бебе на 8 месеца на лекар и там и казват че детето е с тежък менингит, тя отказва хоспитализацията и вместо с лекарства го лекува с лимони и кленов сироп по рецепта от фейсбук.Бебето естествено умира в адски мъки а тя влиза в затвора.Обцалва защото според нея правителството е разболяло детето и защото прочели постовете и във фейсбук срещу ваксината.Антиваксърите трябва да им се отнемат децата.
27
17
 
9
 
! Отговори
Сашка преди 5 години
Последните два епидемични взрива в България са през 1991 г. в резултат на внос на див полиовирус 1-ви тип от Таджикистан и през 2001 г. в резултат на внос също на див полиовирус 1 тип от Индия Четете мили хора , вместо до плюете антиваксарите
26
4
 
8
 
! Отговори
Сашка преди 5 години
" През 2012 г. полиомиелитът остава ендемично заболяване само в три страни Нигерия, Пакистан и Афганистан, като обикновено понякога напуска пределите на страната и заразява хора в съседни държави. Така например, независимо от това, че вече десетина години заболяването е ликвидирано от Китай през септември 2011 г. в граничен с Пакистан район е установен същия щам на вируса върлуващ в Пакистан. " Ето малко сведения, откъде идват болестите. . Мигрантите са виновни
25
13
 
7
 
! Отговори
Мими преди 5 години
Николай , прав си .. всичко е заради мигрантите. Те докараха болестите в Европа, но сега веднага прехвърлят вината на антиваксарите, които са малък процент . Мигрантите са много повече от антиваксарите. . И сега за да не ме помислите за поредната антиваксарка ще ви кажа истината - моето дете е ваксинирано с всички ваксини. За мен виновни си остават мигрантите , а не малкото антиваксари
24
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно може да се провери и докаже, че подбудите да не се ваксинират децата идват от руските *** плъзнали не само у нас, а в цяла Европа.
23
9
 
6
 
! Отговори
До 23 Реалист преди 5 години
Значи целият свят е ***, защото се признава, че дадено дете или възрастен са увредени от ваксина и получават обезщетение и помощ от държавата?! Твоята логика пък каква е ? Кой ще се грижи за това дете ако е в тежко състояние и е увредено за цял живот? Кой ще поеме разходите за лечение и рехабилитация? Може даже и ТЕЛК да не получи всичко това остава на ръцете на родителите. Твоята логика е логиката на японския отряд 731. После учените от този отряд направили бляскава кариера в САЩ.
22
5
 
27
 
! Отговори
asd преди 5 години
Те храбрите шивачки от бгмама борят фармацефтичните компании като не си ваксинират децата с ваксината, която струва 10 лв на данъкоплатеца, но в същото време си купуват хранителни добавки за по 300 лв на месец, като вярват, че това им засилва организма...Върви обяснявай на простия, че е просt
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ъбоувИ аз това се чудя!
20
6
 
7
 
! Отговори
мен преди 5 години
ваксъри антиваксъри... вие добре ли сте.. пушенето убива.. ама не плачете против цигарите.. само хейт
19
2
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
"И какво им компетентното на тези лекари?! това, че сме единствената държава в света, която няма държавен фонд за обезщетяване на пострадалите от ваксини"Е ти ако знаеш, че ще те обезщетят ако има проблем от ваксинацията, тогава всичко е наред? Ти за парите ли си ваксинираш детето. Егати и мал-оумната логика.
18
5
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
спират се детските на децата които не са ваксинирани