Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!

Страх ме е България да не стигне до това, допълни духовникът
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 20:02, Анисия Иванова
170
Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!
Снимка: bTV

Свръхлибералният скандинавски подход към децата е страшен, заяви ловчанският митрополит Гавриил във връзка с позицията за Национална стратегия за детето, която беше публикуваната, а впоследствие свалена от сайта на Св. Синод.

"Ние изработваме становищата по екипен начин. Синодът определя комисия от педагози, богослови и юристи, на които им се възлага дадена тема. След това становището минава през заседание на Светия синод. В случая нямаше възможност, защото имахме четири дни, за да направим становище, за да може то да влезе навреме в Министерския съвет”, обясни митрополит Гавриил по bTV.

Още по темата

"Аз лично съм против физическите наказания. Смятам, че това не работи. По-добре е детето да бъде лишено от нещо, което обича. Например някаква игра. Това дава по-добър ефект. Физическото наказание е крайна мярка”, смята той.

По думите му скандинавският пример децата да имат повече свобода да взимат решения всъщност е свободия.

"За мен този пример е страшен и най-много ме е страх България да не стигне някога до това, което е в скандинавските страни. Ако имаме възражения срещу тази стратегия, то е защото се опасяваме, че тя е един преходен елемент по пътя към нещо подобно. А то е страшно, защото постепенно се изземват функциите на възпитание на родителите и се възлагат все повече на държавни учреждения”, коментира Гавриил.

Той е категоричен, че абортът е убийство. "В този смисъл бихме искали защитата на детето да започне още в момента на неговото зачатие. Не си въобразявам обаче, че можем да постигнем това да бъде забранен. Не се и опитвам да го правя. Мнението ми обаче не може да бъде друго”, каза още митрополит Гавриил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Страх ме е България да не стигне до това, допълни духовникът!"Няма страшно дедо попе, българите ще се избият по пешеходните пътеки, в семействата и по магистралите! Немотията и стреса ще ги довърши с болести и посихични разтройства! А вие ще се 'опъвате' в манастирите на скрито по КДС тертип дорде Бог ви изтрие!
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата *** означава пол.. Какво сте се хванали на тази дума толкова, неграмотници такива. Все едно означава чудовище с 3 глави..
60
0
 
2
 
! Отговори
Я питайте Азис: преди 5 години
Питайте верно Азис и трите му врачки и вещици. Питайте го той *** ли е ? Колко той спомогна за прохождането на *** културата в България и го питайте колко момчета му подражаваха, голям смях беше в социалните мрежи що се отнася до малки Азисчета и протеженца. Що не питате чалгата дали не спомогна лекичко за тая *** културичка.... Имаше и такива тарикатчета дето се правеха на такива гейчета за да може да имат много женско внимание.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами много ясно че попа ще каже така. На запада не му трябва свободномислещи индивиди, да питат, разпитват. На запада му трябват послушни хора, които се учат още от деца да са послушни, да се страхуват, от ада, от уволнение, от незнам си какво. Иначе как ще се управлява този народ. Как ще мотивират хората да работят и произвеждат. Пък какво що е в Швеция всички го знаят. Отворете каквато си искате статистика и ще е 10000 пъти по добра от българската. Хората не бягат към БГ, а абратно..
58
1
 
3
 
! Отговори
Правото на избор: преди 5 години
Има няколко вида училища в които родителите могат да си запишат децата там: валфдорска школа, католически училища, светски държавни училища, всякакви училища ... И пак има го другият проблем, тези ученици там се възпитават не в насилие, институционално или някакво друго, а в сътрудничество и емпатия. Не навсякъде, но на повечето места.... но каквото и да си говоря, ти репертоара си си го наизустил "пиле". И се повтаря като зациклил файл или счупена грамофонна плоча ...
57
5
 
2
 
! Отговори
И последно ... преди 5 години
"***" *** дума измислена за да бъде измислено нещо друго, което да се опита да спази "Конвенцията за правата на човека", "Конвенцията за защита на детето", Международното законодателство и още десет нормативни международни документи. Беше един опит да бъдат създадени полови "секс", "***" закони против насилието. *** дума за която някой се хваща за да изрази отвращението си към определена прослойка или хора. Това, че ги мразиш спира ли тяхното съществуване! Културата, която ги създава?
56
4
 
5
 
! Отговори
Самата идея ... преди 5 години
Това за джендърите "пиле", ако мислиш, че съм съгласен с цялата тая простотия лъжеш се! Не им е мястото в училище, освен може би като уроци как се пише *** закон с неясни понятия изсмукани от пръстите на някой защитник на човешките права като Сорос. Но в България не ни кефи щото принципно ние учебник може да напишем как се пишат закони с неясно формулирани понятие със ситен шрифт. Но тук идва и другото щом *** обучението няма място в училище, религиозното обучение още по-малко има място там!
55
1
 
1
 
! Отговори
"Пиле" преди 5 години
Във великата глупост на някой умник "християнин" изкуствата и спорта бяха ниска относителна трудност и нещо друго, последваха десет години спортни провали. Като вица вие на кое място бяхте на световното. Е ние не ходихме, не можахме да се квалифицираме. Така де като ме питаш, изпълнено само едно единствено условие ... правото на избор. Няма класни, домашни, няма нво с изключение на един изпит след 16 години. Защо ли? Защото има бърза адаптивност за това какво наистина ще им е нужно- да мислят!
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо попе,вместо да заклеймявате подхода на една от най богатите държави а именно норвежкият,предлагам да заклеймите нашият скотско-олигархичен нихилизъм които е на път да погуби България!
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"абортът е убйство", а повете педофили - божи дар !
52
4
 
4
 
! Отговори
Иди и виж! преди 5 години
А кой промит мозък пиле ти каза, че там има *** обучение. Честно ли със сигурност голям смях пада там даже и да го има! Със сигурност е по-забавно от попски песнопения. Има едно друго нещо "пиле" ти си инстуционализиран! Защо ли? Защото нормална читава ситуация в която държавата, църквата и училището да са проектирани не да мъчат, а на основата на взаимноизгоден егоизъм между човек и институция тук отдавна не е имало! Какво защитавам ли? 33% процента равнопоставеност за всеки цикъл предмети
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, алоо, стига с тия захаросани приказки от 1001 нощ за прекрасния живот в Скандинавия. Всички можем да отидем и да видим какво е там, за това ти трябва само лична карта. Тука всеки тpoл пише каквото му е изгодно - когато хората искаха Грипените като по-евтин вариант, неее не може защото Шведите са подкупили Радев, а сега ми пишете, че нямало корупция. За здравеопазването - на теория е така, ама на практика чакаш за операция с месеци, а може и с години. Айде стига ви толкова внимание.
50
2
 
3
 
! Отговори
До Стига с глупостит преди 5 години
Пиле, я кажи нещо за *** обучението в детските градини в Скандинавия?
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтрахилАми как няма да плюят, нали са дежурни и трябва да пазят либерастията и джендъризма!Искат под дъгата, това е!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешно време да вярваш на поп и ходжа е като да вярваш на Боко..
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука има лекари май, които цъкат минуси заради това че здравеопазването е безплатно в скандинавските държави ахаха
46
9
 
19
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Що плюете срещу човека бе, сатанисти и още атеисти. Ами, прав е. Шведската джендърска толерастия ли ви харесва ? От толерастия добро няма да видите, нито ще прокопсате.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно нищо не се плаща и за скенери, камери след направление , лекарства и консумативи докато си в болница. За кръвни проби и разни други изследвания. Ако не си в състояние да посетиш здравното заведение сам, например трудно ходиш, ти пращат такси, като таксиметровия шофьор те взима от вкъщи ако ще да трябва да отидеш в другия край на държавата.
44
8
 
6
 
! Отговори
иво преди 5 години
Тоя пък, да си гледа разврата дето покровителства
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41Здравеопазването си е напълно безплатно. В Швеция се плаща една такса при посещение при лекар, която е максимално около 100 евро на година. При посещение при мед. Сестри нищо не се плаща. Нищо не се плаща и при посещения след направление. И докторите не чакат да му бутнеш нещо, това е абсурдно. Така например операция на сърце или трансплантация на бъбрек ще ти струват максимално около 100 евро. За лекарства максималната такса е около 220 евро на година..