Цонев срещу Джамбазки: Ромският проблем не се решава с багери

Да не подпалим етническата черга заради един евродепутат, призова той
Обновена: 18 фев 2019 12:41 | 18 фев 2019 09:00, Александър Попов
263
Цонев срещу Джамбазки: Ромският проблем не се решава с багери
Снимка: Булфото, архив

Никой не трябва да етнизира престъпността, призова заместник-председателят на ПГ н ДПС Йордан Цонев пред Нова тв след вчерашния масов бой в Кюстендил, който завърши с убийството на 35-годишен мъж.

"Не може да говориш за цяла една общност като автор на престъпни деяния. Отдели членове, които са хванати, трябва да бъдат наказвани. В много от случаите ние виждаме как ВМРО се възползва от това и етнизира проблема и се питаме дали цената да вкарат един евродепутат няма да подпали етническата черга на България", коментира депутатът.

Още по темата
По думите му за решаването на проблема с гетата са необходими комплексни мерки и политика на държавата.

"Но не е добре при минус 10 градуса да изкараш багерите и да оставиш деца на улицата. Не смятам, че това е решаване на ромския проблем", каза още той.

След инцидента в Кюстендил евродепутатът Ангел Джамбазки призова кланът на Гольовците да бъде изселен.

"Този клан трябва да бъде изселен. От планетата Земя. Трите стъпки за решаване на циганския въпрос - циганската гета трябва да бъдат разрушени; бой, арест и затвор за дегенератите и спиране на всички социални помощи, връщане на парите от фалшивите ТЕЛК-ове", написа той във Facebook.

Думите му срещнаха както подкрепа, така и критика сред неговите последователи.

Поредната дискусия се разпали след убийството вчера сутринта в Кюстендил. Две групи се сбиха в местна дискотека, като мелето продължило и по Ларгото на града. С нож бе наръган Валери Дъбов, който почина от раните си, а тази сутрин се е предал в полицията смятаният за извършител 19-годишен ром, с прякор Гучи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
33
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Днес, защо триете коментарите, които уличават Цонев като продажник?Много разочароващо. И вие ли като него?
96
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато 1 общество е в криза, гневът се насочва срещу малцинствените групи. Най- уязвимите. Това е тактика на управляващите.
95
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колега, в САЩ, ако не спреш на знак СТОП, веднага ти пристига честитката.Айде сега да си кажем честно тук как е. В БГ срещу определена сума можеш да се отървеш от каквото обвинение си поискаш, а ако си министър - реално от всякакво.Законите хубаво, но ако не се изпълняват - кел файда.
94
1
 
31
 
! Отговори
Наивен читател преди 5 години
Обаче за този и останалите мерзавци които ходят да закусват по чужди посолства еднитееее са електорат а другите данъкоплатци.Първите имат права,а вторите задължения.Един ден някой ще плати сметката.Идва Видовден.
93
4
 
37
 
! Отговори
Наивен читател преди 5 години
"Но не е добре при минус 10 градуса да изкараш багерите и да оставиш деца на улицата. Не смятам, че това е решаване на ромския проблем", каза още той.......Този самозабравил се ояден българопредател наясно ли е колко хиляди български семейства остават с децата си на олицата ежедневно поради невъзможност да си плащат свободния наем или защото банките прибират единствените им жилища?Ама за ромите се строи и санира с парите на същите тези прецакани от системата семейства.
92
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не изкара данни колко милиони или милиарди евро са били отпуснати от ЕС и за ро.мската интеграция. Къде отидоха тези пари?
91
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова години във властта, защо не направихте нищо по въпроса.
90
1
 
11
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи итя ора и не четът и да четът не могат да го разберът и така да се каже ни оправят хора с толкоз малко акъл, че няма измислена дума да се каже! Та първо тоя проблем при тоя еднос се решава на принципа с пръчката и моркова! ДРУГ НАЧИН НЯМА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА И КАК ДА ИМА! После ясно е, че тоя от ДПС толкоз се е НАЗОБИЛ С ПАРИ ЗА РОМСКО ИНТЕГРИРАНЕ И НЕ САМО, че сега само си мисли, че мисли! Ако се продължи в тая линия колко лесно щеше да е без КРАДЦИ КАТО ТИЯ ОТ ДПС! Ех размечтах се нещо май
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дУпИсЕ си е ромска партия,затова и ромите не зачитат закона в държавата защото са под техния чадър и служат само за печелене на избори.
88
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто в България трябва да се въведат щатски закониТи закони имаш и сега, просто държавата не желае да ги изпълнява.Давам ти го като пример - ром в учебна кола виждал ли си? Аз - не. Но всичките си карат колите :)
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хюго Бос Има хора, които и теб не те понасят, но не те гонят и не те обиждат и унижават ежедневно. Не ти отнемат правото на труд, лечение и др. Не те оставят на 100-200 лв социални помощи на месец. Поставихте в изолация цели общности от хората, после- ние искахме да ги интегрираме. Виж си собствените постове! Никой не ти иска мнението дали обичаш или не обичаш някого. Обаче държиш да изкажеш омразата си.
86
4
 
5
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
Двама се бият 3 печели
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Как ще само покрай избори,бре?Ката ден бият и крадат по селата,бе,"гражданче"!ТИ като не знаеш НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мента вземи се гръмни.Най-достойното ти дело ще бъде,***.
83
1
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 5 години
САмо са напомня, че е починал 86- годишният човек, пребит от ... за 200 лв. Два случая за24 часа и то, за които знаем по медиите. А за незнайните...
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борбата за Европарламента се ожесточава. Единственият шанс за т.нар.патриоти е изостряне на тези конфликти. Те с друго няма с какво да печелят електорат.
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние от клана Дако казваме на Гьоловците.Дако сте силни, не дей взима туй що не можете да върнете, дако хората са добри
80
4
 
5
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Не са хубави тия работи.Нека се вземе някакво стабилно решение и хората да се успокоят.
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто в България трябва да се въведат щатски закони. И така примерно да има електрически стол, присъдите да се обединяват, и да лежат примерно по 350 г. в затвора (т. е. въпреки всичките обжалвания няма да може да излезе доживот). Да имаш право на лично оръжие, полицаите да имат право да те застрелят при неподчинение на тяхна заповед и т. н.
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път, когато правителството нещо се оплеска, се започва - роми, ***, всякакви общи приказки, само и само да се отмести вниманието. Не разбирам как на хората не им писна вече.